Πανελλήνιο ρεκόρ η Ντουντουνάκη, όριο ο Μπολάνος!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Πανελλήνιο ρεκόρ η Ντουντουνάκη, όριο ο Μπολάνος!

bet365

Η Άννα Ντουντουνάκη κατέρριψε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. πεταλούδα, στο πλαίσιο των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων, που διεξάγονται στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Παναγιώτης Μπολάνος έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων στα 200μ. ύπτιο.

Η Χανιώτισσα κολυμβήτρια κολύμπησε τα 50μ. πεταλούδα σε 0:26.38, βελτιώνοντας κατά 9 εκατοστά του δευτερολέπτου (00:26.47) το ρεκόρ που είχε πετύχει πριν από δύο χρόνια στο ΟΑΚΑ και πάλι στο πλαίσιο των Πανελλήνιων Χειμερινών Αγώνων.

Ωστόσο, η επίδοση της Ντουντουνάκη δεν αποτελεί όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο αποτελεί και στόχο για τη φετινή χρονιά.

Η Ντουντουνάκη δήλωσε στο gazzetta.gr:«Είχα προετοιμαστεί για αυτούς τους αγώνες. Δεν ήξερα φυσικά αν θα μπορέσω να πιάσω το όριο, αλλά το πρωί φάνηκε ότι είμαι καλά.

Επιτέλους είμαι ικανοποιημένη από την κούρσα που έκανα, παρότι δεν έπιασα το όριο, αφού οι διοργανωτές έχουν θέσει ως όριο την 6η θέση των προηγούμενων αγώνων που είναι 0:26.12. Στα 50αρια είναι πολύ δύσκολο να βελτιώσεις τις επιδόσεις γιατί μετράει η λεπτομέρεια και ο χρόνος είναι ελάχιστος.

Στόχος μου ούτως ή άλλως είναι το 100άρι πεταλούδα, στο οποίο πέφτω αύριο και θέλω να πιάσω το όριο από νωρίς για να μην έχω το άγχος.

Ευελπιστώ ότι θα τα καταφέρω, γιατί αλήθεια είναι ότι διαφορετικά δεν έχει και νόημα να πάω στους αγώνες».

Το όριο για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων/Νεανίδων πέτυχε ο Παναγιώτης Μπολάνος του Ολυμπιακού, ο οποίος πραγματοποίησε επίδοση 02:02.20 στον τελικό των 200μ. ύπτιο Ανδρών.

Τέλος, μια αρκετά καλή επίδοση σημειώθηκε και από την κολυμβήτρια Φωτεινή Μέτσιου της ΑΕ Χαϊδαρίου, που στον τελικό των 400μ. μικτής ατομικής Γυναικών στην κατηγορία Νεανίδων κατέγραψε χρόνο 04.55.30.

Οι αγώνες ολοκληρώνονται αύριο (25/2), με τους τελευταίους προκριματικούς (09.00) και τους τελικούς (16.00).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ

 

Τελευταία Νέα