Το Oceanman ξανά στην Ελλάδα

Gazzetta team
Το Oceanman ξανά στην Ελλάδα

bet365

Η Way Out Adventures και η Oceanman διοργανώνουν για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, στον ειδυλλιακό Όρμο του Οιτύλου στην καρδιά της Μάνης, τον διεθνή αγώνα ανοιχτής θάλασσας OCEANMAN GREECE 2018.

Μετά την μεγάλη επιτυχία στην περσινή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 02 Ιουλίου 2017 , περισσότεροι από 360 αθλητές, άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, βούτηξαν στα καταγάλανα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου και διεκδίκησαν μια θέση στο βάθρο αλλά και τον τίτλο του Oceanman και Oceanwoman, όπως επίσης και την πρόκρισή τους στον τελικό του παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Benidorm (ES) που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Οκτώβριο.

Στο περσινό τελικό που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία η Oceanman Greece, εκπροσωπήθηκε από 22 αθλητές και αθλήτριες και οι πιο σημαντικές επιτυχίες ήταν η 3η θέση του Νικόλαου Σημαντήρα στο αγώνισμα των 9,3χλμ στην Elite κατηγορία και της Κατερίνας Γκίονη που κατετάγη 3η στην elite κατηγορία ομοίως. Και οι δύο κέρδισαν τον τίτλο του Oceanman και Oceanwoman αντίστοιχα όπως και χρηματικό bonus απο την Διοργάνωση. Επίσης η αθλήτρια Μαρινοπούλου Γεωργία κατετάγη 5η στην Elite Oceanwoman κατηγορία. Σε αυτή την διοργάνωση οι Έλληνες κατέκτησαν ακόμα 9 ακόμα μετάλλια στις κατηγορίες των age group

Ο Σύλλογος Αθλητικής και Τουριστικής Ανάπτυξη Μάνης, το Mani Water Sports και η Way Out Adventures, (οι τρεις οργανισμοί που ανέλαβαν την διοργάνωση) προσέφεραν στους συμμετέχοντες αλλά και στους θεατές μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση, όπου μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν στο έπακρο. Πλήθος κόσμου αγκάλιασε την διεθνή κολυμβητική γιορτή, όπου σκοπός της ήταν η ανάδειξη tων ταχύτερων κολυμβητών ανά απόσταση.

Η διοργάνωση κατάφερε να τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς κολυμβητές από την Ρωσία, την Ουκρανία, την Μολδαβία, την Ισπανία, την Γερμανία, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Χονγκ Κόνγκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Καζακστάν και φυσικά την Ελλάδα επισκέφτηκαν την ιστορική Μάνη, τίμησαν με την παρουσία τους τους διοργανωτές και έγιναν οι πρώτοι συμμετέχοντες σε ένα αθλητικό γεγονός, που ήρθε για να μείνει.

Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι πώς σχεδιάστηκε από κολυμβητές, για τους κολυμβητές. Το 2015 Oceanman έγινε το μοναδικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην ανοιχτή θάλασσα, προσφέροντας τόσο στους επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες κολυμβητές την ευκαιρία για την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων σε μοναδικές τοποθεσίες, για την ομορφιά και το περιβάλλον τους, όπως η πόλη Langkawi στην Μαλαισία, στην λίμνη Orta στην Ιταλία, στο ξεχωριστό νησί της Tambarca στην Ισπανία στην Ουκρανία και σε άλλες περιοχές που θα ανακοινωθούν σύντομα.

O όρμος του Οιτύλου θα είναι το κολυμβητικό κέντρο σε έναν αγώνα που θα συγκεντρώσει ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 600 άτομα.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2018 και οι αθλητές θα έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν σε τρείς αποστάσεις: 2Km Popular Distance 5.0Km Half Oceanman και 10 Km Oceanman.

Θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και αγώνας σκυταλοδρομίας 3x500 με ομάδες ανδρών γυναικών και μικτές, και αγώνας Oceankid για τους μικρούς φίλους.

 

Τελευταία Νέα