Eπτά εθνικά ρεκόρ ως τώρα στην Αμοργό!

Gazzetta team
To 2o Authentic Big Blue άρχισε επίσημα τη Δευτέρα 17/9 με 64 αθλητές από 18 χώρες να βουτούν στο "απέραντο γαλάζιο" της Αμοργού. Ήδη τις δύο πρώτες αγωνιστικές μέρες έχουν σημειωθεί 7 εθνικά ρεκόρ.

Η Lena Balta από τη Σερβία κατέρριψε τόσο το ρεκόρ στα σταθερά βάρη με πέδιλα (CWT) με 80 μέτρα όσο και στην ελεύθερη βύθιση (FIM) με 70 μέτρα.

Εθνικό ρεκόρ Ουκρανίας στα σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα (CNF) πέτυχε η περσινή overall νικήτρια Nataliia Zharkova με 68 μέτρα.

Ο Mehmet Arikok με 74 μέτρα στην ελεύθερη βύθιση (FIM) κατέρριψε το εθνικό ρεκόρ Τουρκίας ενώ στην ίδια κατηγορία με βουτιά στα 70 μέτρα, η Sanda Delija πέτυχε ρεκόρ Κροατίας.

Εθνικά ρεκόρ στα σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα (CNF) πέτυχαν o Danail Edrev από τη Βουλγαρία με 45 μέτρα και η Kyung Joo Ko από την Κορέα με 41 μέτρα.

Την Κυριακή 16/9 φιλοξενήθηκε στη κεντρική πλατεία της Χώρας η τελετή έναρξης της διοργάνωσης με επίτιμο καλεσμένο τον Eric Serra, συνθέτη της μουσικής της ταινίας "Απέραντο Γαλάζιο". Για τους αθλητές και τους καλεσμένους της διοργάνωσης μαγείρεψε εκείνο το βράδυ ο αρχιμάγειρας του νησιού, Βαγγέλης Μενδρινός.

To Διεθνές Τουρνουά Ελεύθερης Κατάδυσης Authentic Big Blue 2018 συνεχίζεται την Πέμπτη 20/9 στη Νικουριά με την τρίτη αγωνιστική μέρα η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από το επίσημο κανάλι της διοργάνωσης στο youtube.