Απαγόρευση χρήσης των σανίδων από τους καταδύτες με απόφαση ΟΑΚΑ

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Απαγόρευση χρήσης των σανίδων από τους καταδύτες με απόφαση ΟΑΚΑ

bet365

Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΚΑ μετά τις καταγγελίες του ομοσπονδιακού προπονητή, Πέτρου Φυρίγου, περί ακαταλληλότητας των σανίδων στο καταδυτήριο του Ολυμπιακού Σταδίου απαγόρευσε τη χρήση τους.

Προηγουμένως στο πλαίσιο της διοικητικής εξέτασης, η οποία ολοκληρώθηκε και απεστάλη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΚΑ κάλεσε τον ομοσπονδιακό προπονητή, ο οποίος επιβεβαίωσε την παλαιότητα και ακαταλληλότητα των σανίδων.

Διαβεβαίωσε ότι για τούτο το λόγο χρησιμοποιούνται από αθλητές που έχουν χαμηλό βάρος, κυρίως παιδιά.

Η αντίδραση της διοίκησης, η οποία έχει αναλάβει εδώ και 1,5 μήνα καθήκοντα ήταν άμεση, ζητώντας από τους προπονητές των συλλόγων να αναλάβουν προσωπικά την ευθύνη χρήσης των σανίδων.

Οι προπονητές αρνήθηκαν και έτσι η διοίκηση του ΟΑΚΑ αποφάσισε από σήμερα να σηκώσει τις σανίδες, η αντικατάσταση των οποίων μπορεί να υπερβεί τους τρεις μήνες, καθότι θα πρέπει να γίνει σχετικός διαγωνισμός και να εισαχθούν από τις ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει ότι οι καταδύτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πλέον μόνο τους σταθερούς βατήρες.

Εκτός των σανίδων, στο καταδυτήριο η διοίκηση του ΟΑΚΑ κατήργησε και αυτή στο ξηρό προπονητήριο, ενώ έκλεισε και την αίθουσα του τραμπολίνο έως ότου τοποθετηθεί προστατευτικό στρώμα στον τοίχο.

Σε ότι αφορά στο ατύχημα του Ανδρόγεου Σαμψάκη, διευκρινίζεται ότι αφορούσε στη χρήση της αίθουσας ξηρής προπόνησης, η οποία ενοικιάζεται από το ΟΑΚΑ στους συλλόγους και συνεπώς αυτοί έχουν την ευθύνη του ποιος την χρησιμοποιεί.

 

Τελευταία Νέα