Η Ελένη Χατζηλιάδου στο gazzetta.gr: «Ονειρεύομαι μετάλλιο στο Τόκιο»

Αντώνης Πατσούρας
Η Ελένη Χατζηλιάδου στο gazzetta.gr: «Ονειρεύομαι μετάλλιο στο Τόκιο»

bet365

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του Καράτε Ελένη Χατζηλιάδου μιλάει στο gazzetta.gr για τη ζωή και τους στόχους της.

Σε δυο χρόνια, το 2020, το Τόκιο θα "φιλοξενήσει" τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο Ολυμπιακό πρόγραμμα από το 2016, έχει ενταχθεί το Καράτε, το οποίο "γεννήθηκε" και μεγάλωσε στην Ιαπωνία.

Χρόνια μετά από την ...ανακάλυψη του Καράτε στην Ιαπωνία το άθλημα έφτασε στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και εδώ και λίγες ημέρες η χώρα μας έχει να επιδείξει και χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το Σάββατο (10/11) στη Μαδρίτη η Ελένη Χατζηλιάδου κέρδιζε στον τελικό της κατηγορίας των +68κ την Αγιούμι Ουεκούσα και κατακτούσε το χρυσό μετάλλιο. Η Ελληνίδα καρατέκα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και η αλήθεια είναι ότι στην Μαδρίτη άνοιξε η ... όρεξη της και πλέον ονειρεύεται κορυφή και στο Τόκιο.

Η Ελένη Χατζηλιάδου με την επιστροφή της στην Ελλάδα μίλησε στο gazzetta.gr για τους στόχους της, τη ζωή της στη Γερμανία και το διπλό της όνειρο. Να κερδίσει μετάλλιο στο Τόκιο και να πάρει το πτυχίο της στην Ιατρική σχολή Θεσσαλονίκης!

«Δεν έχω καταλάβει ακόμη ότι πήρα το χρυσό. Θέλει χρόνο. Ήταν κάτι μοναδικό. Ήταν μεγάλη δικαίωση των κόπων μου και της οικογένειας μου που με πιστεύει και με βοηθάει τόσα χρόνια», τονίζει αρχικά η 25χρόνη παγκόσμια πρωταθλήτρια και συνεχίζει μιλώντας για τον πατέρα-προπονητή της Μάξιμο: «Ο πατέρας μου είναι το στήριγμα μου. Πριν από τον τελικό δεν μου είπε κάτι ιδιαίτερο. Παλαιότερα όμως μου είχε πει ότι είμαι η καλύτερη αθλήτρια. Του είχα υποσχεθεί ότι θα φτάσω στην κορυφή. Μετά τον τελικό ένιωσα μαζί του τα ωραιότερα συναισθήματα της ζωής μου».

«Ήταν ζόρικα στη Γερμανία»

Η οικογένεια ζει για το Καράτε. Έχει σχολή και γυμναστήριο στην Κατερίνη και εκτός από τον πατέρα της Μάξιμο, η μητέρα της Κωνσταντίνα είναι παλιά πρωταθλήτρια και η αδελφή της Γεωργία ακολουθεί τα ... βήματα της. «Είναι σπουδαίο να έχεις τους δικούς σου ανθρώπους δίπλα σου. Αυτό με γεμίζει και σαν άνθρωπο και σαν αθλήτρια», σημειώνει η "χρυσή" Ελένη.

Η αλήθεια είναι ότι στερήθηκε την οικογένεια της για χρόνια. Η Ελένη έχει σπουδάσει Φυσιοθεραπεία και μετανάστευσε στη Γερμανία για να δουλέψει σε κλινική αποκατάστασης αλλά και για να προετοιμαστεί. «Ήταν δύσκολο. Έμενα στη Βόννη, δούλευα ως φυσιοθεραπεύτρια και παράλληλα έκανα την προπόνηση μου. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δουλειές. Αναγκάστηκα να πάω στη Γερμανία. Μέσω της ΕΟΕ και του κ. Καπράλου βρήκα χορηγό και έτσι επέστρεψα στην Κατερίνη όπου προετοιμάστηκα για το παγκόσμιο», υπογραμμίζει η νεαρή αθλήτρια.

«Από τον Όλυμπο στο Τόκιο»

Η Ελένη ανήκει στον Πιερικό σύλλογο Κατερίνης και έχοντας μεγαλώσει στη σκιά του Ολύμπου έχει μάθε από κορυφές.«Η κορυφή είναι γλυκιά. Ο πρώτος τα παίρνει όλα. Είχα παλέψει άλλες δυο φορές σε παγκόσμιο και πήρα ένα ασημένιο και ένα χάλκινο. Είναι μετάλλια αλλά δεν είναι χρυσά. Τώρα ονειρεύομαι το Τόκιο. Θα ήταν φανταστικό να πάρω χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο στην πρώτη συμμετοχή του αθλήματος στους Αγώνες», σημειώνει η 25χρόνη για τους στόχους της και συνεχίζει: «Όσο έχω χορηγούς θα είμαι καλά. Ίσως μέσα στο χρόνο να πάω σε ένα προ ολυμπιακό στη Σανγκάη. Πρέπει να πάρω βαθμούς σε πολλούς αγώνες και έως το 2020 να πάρω την πρόκριση. Είναι πολλά τα ταξίδια και χρειάζονται πολλά χρήματα. Ελπίζω να έχω βοήθεια μετά και από το μετάλλιο στη Μαδρίτη».

«Θέλω να γίνω γιατρός για να βοηθάω τον κόσμο»

Σε ερώτηση για το το δώρο που έκανε στον εαυτό της μετά το μετάλλιο απαντά: «Το δώρο ήταν ο εθνικός ύμνος που ακούστηκε στη Μαδρίτη. Δεν υπάρχουν αυτά που έζησα εκεί. Ήταν μαγικά. Δεν θέλω κάτι άλλο». Η Χατζηλιάδου έχει χόμπι το διάβασμα και διαβάζει κυρίως βιβλία για την ιατρική. Το μεγάλο της όνειρο είναι να γίνει γιατρός. Πρόσφατα πέρασε στην Ιατρική σχολή Θεσσαλονίκης και θέλει όταν την αφήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της να σπουδάσει και να πάρει το πτυχίο της: «Είναι όνειρο μου να σπουδάσω γιατρός. Να πάρω το πτυχίο μου και να βοηθάω τον κόσμο. Μακάρι να καταφέρω να γίνω αθλίατρος. Αυτό είναι κάτι μακρινό αλλά είναι στόχος».

Η Ελένη Χατζηλιάδου γεννήθηκε το 1993. Συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνες στα 8 της χρόνια και έχει κατακτήσει 16 φορές το πανελλήνιο πρωτάθλημα! Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει κατακτήσει ένα χρυσό (2018), ένα ασημένιο (2016) και ένα χάλκινο (2012).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα