Ανακοίνωση της ΕΟΤ για το θέμα του εκτουρκισμένου Μουστόπουλου

Gazzetta team
Ανακοίνωση της ΕΟΤ για το θέμα του εκτουρκισμένου Μουστόπουλου

bet365

Ανακοίνωση εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο (ΕΟΤ), με αφορμή την υπόθεση αλλαγής υπηκοότητας του Ρομάν Μουστόπουλου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η χθεσινή “διαρροή” εγγράφων που αναφέρονταν στον Ρομάν Μουστόπουλο, μας άφησε γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά για δύο λόγους: α) γιατί επιτέλους ο διακινητής του εγγράφου ενδιαφέρθηκε επιτέλους (έστω και καθ` αυτόν τον τρόπο) για το ελληνικό τζούντο, κάτι που είχε… ξεχάσει να κάνει τον τελευταίο χρόνο και
β) γιατί ο ίδιος άνθρωπος, αναγνώρισε επιτέλους την ήττα του, επιχειρώντας ηρωική έξοδο μέσω μιας αλληλογραφίας που βρισκόταν στα χέρια του εδώ και ένα χρόνο. Επέλεξε ωστόσο να τη μοιράσει τώρα, τη στιγμή που αφενός έχασε τα ασφαλιστικά μέτρα για ματαίωση των εκλογών και αφετέρου, τόσο αυτός όσο και τα υπόλοιπα 17 μέλη της προσωρινής διοίκησης, κλήθηκαν από την ανακρίτρια για υπεξαίρεση δημοσίου εγγράφου (για τα πρακτικά της γενικής συνέλευσης)!
Η πικρή γεύση έγκειται στο γεγονός, ότι από την περίπτωση του Ρομάν Μουστόπουλου αναδεικνύονται τα σοβαρά προβλήματα των αθλητών όταν δεν τους καταβάλλονται τα οδοιπορικά από τις ομοσπονδίες. Οι αθλητές της εθνικής ομάδας τζούντο παρέμεναν -ρεβανσιστικά- απλήρωτοι επί αρκετούς μήνες (χρήματα της παγκόσμιας ομοσπονδίας που προορίζονταν για τους αθλητές κατέληξαν σε… δικηγόρους), με αποτέλεσμα ο Ρομάν Μουστόπουλος να πάρει την απόφαση ώστε να βρει νέα εθνική στέγη.
Οποιαδήποτε σκέψη προκειμένου να … σκίσει το αίτημα του για μεταγραφή σε άλλη εθνική ομάδα (όπως επιθυμούσε να κάνει εφόσον υπήρχε πρόσφορο έδαφος στην ομοσπονδία), διαλύθηκε με τη στάση της προσωρινής διοίκησης. Μέχρι και πριν από λίγους μήνες, η επικοινωνία μας με τον Ρομάν Μουστόπουλο ήταν σχεδόν εβδομαδιαία, όμως καταλαβαίνουμε ότι η υπομονή έχει και τα όριά της. Ειδικά από τη στιγμή που αντιμετώπιζε οικογενειακά θέματα.
Αλλά και η στάση της προσωρινής διοίκησης απέναντι στους αθλητές της εθνικής ομάδας, ήταν απαξιωτική. Και μάλιστα απαξιωτική με ντοκουμέντα!
Σας επισυνάπτουμε αντίγραφο της καταγγελίας του Γιώργου Αζωίδη σε βάρος του προέδρου της προσωρινής διοίκησης για απειλές ότι θα του… σταματήσει την καριέρα (η υπόθεση βρίσκεται στο ΑΣΕΑΔ), αλλά και επιστολή του Αλέξη Ντανατσίδη προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού που αναφέρεται στη στάση του προέδρου της προσωρινής διοίκησης απέναντι στους αθλητές της εθνικής ομάδας. Τα συμπεράσματα δικά σας».
  • Επισυναπτόμενα
  1. Καταγγελία Αζωίδη Σελίδα 1Σελίδα 2
  2. Επιστολή Ντανατσίδη Σελίδα 1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα