Με την Τουρκία αγωνίζεται ο Ρομάν Μουστόπουλος

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Με την Τουρκία αγωνίζεται ο Ρομάν Μουστόπουλος

bet365

Ο Ρομάν Μουστόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, πλέον αγωνίζεται με τα χρώματα της Τουρκίας με το όνομα Βεντάν Αλμπαϊράκ, γεγονός που έχει προκαλέσει αφορμή για νέο... πόλεμο στην ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο!

Σύμφωνα με έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα Sportsroom, ο νυν πρόεδρος Γιάννης Καφενταράκης ήταν εκείνος που επέτρεψε εγγράφως στον αθλητή να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε χώρα επιθυμούσε στις 22/12/2016, λίγο μήνες αφότου ο Μουστόπουλος εκπροσώπησε τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το Gazzetta.gr επικοινώνησε τόσο με τον νυν πρόεδρο της ΕΟΤ, Γιάννη Καφενταράκη, όσο και με τον απερχόμενο, Βαγγέλη Σουφλέρη, προκειμένου να ρίξει φως στην υπόθεση.

Η θέση του κυρίου Καφενταράκη ήταν ότι: «Τέτοια έγγραφα χορηγούνται σε όσους αθλητές τα ζητούν, προκειμένου να μπορούν να λάβουν μέρος σε λίγκες του εξωτερικού. Ο Μουστόπουλος, μετά τους Ολυμπιακούς έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης, για να χαλαρώσει και εν συνεχεία παρέμενε για ένα χρόνο απλήρωτος. Αυτή ήταν και η αιτία που οδηγήθηκε στο να στραφεί στην αναζήτηση οικονομικής σταθερότητας. Δεν είχε χρήματα να ταϊσει το παιδί του. Άλλωστε έχουμε δημοκρατία, ο κάθε αθλητής μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

Η απερχόμενη διοίκηση κατέστρεψε την Εθνική ομάδα. Τις τελευταίες ημέρες που έχω αναλάβει προσπαθώ να φτιάξω ένα καλεντάρι προκειμένου να αρχίσουν ξανά να αγωνίζονται».

Ο Μουστόπουλος δεν αγωνίστηκε απλώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής υιοθετείστε έναν αθλητή, με την ΕΟΕ να μην γνωρίζει το παραμικρό για την μετακίνηση του στην Τουρκία.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος, Βαγγέλης Σουφλέρης, ο οποίος ήταν και εκείνος που είχε ενημερώσει εγγράφως την ΕΟΕ τόνισε: «Είναι ψέματα ότι οι αθλητές ήταν απλήρωτοι. Όταν αναλάβαμε εμείς, είχαμε πληρώσει όσους αθλητές ήταν στον σχεδιασμό, όταν πήραμε χρήματα, αφού τους 11 πρώτους μήνες τα χρήματα που εξασφαλίζαμε από την ΓΓΑ, πήγαιναν απευθείας στις μισθοδοσίες των υπαλλήλων. Ο κύριος Καφενταράκης επέτρεψε σε έναν κορυφαίο αθλητή να μετακινηθεί σε άλλη χώρα, χωρίς καν να υπάρχουν πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου.

 

Τελευταία Νέα