Δεύτερη νίκη επί της Ανόρθωσης ο Ολυμπιακός

Δεύτερη νίκη επί της Ανόρθωσης ο Ολυμπιακός

Gazzetta team
Δεύτερη νίκη επί της Ανόρθωσης ο Ολυμπιακός

bet365

Νικηφόρο ήταν και το δεύτερο φιλικό της ομάδας Χάντμπολ του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π./Ομίλου Ξυνή κόντρα στην κυπριακή Ανόρθωση που επικράτησε με 28-16 στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, μοίρασε το χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του και σε αυτή την αναμέτρηση στην οποία δεν αγωνίστηκαν οι Σκίπιτς, Μπάγιος, Σανίκης και Λέμος. Πριν την έναρξη του αγώνα ο πρόεδρος του χάντμπολ της Ανόρθωσης, Ανδρέας Ανδρέου, έδωσε στον αρχηγό του Ολυμπιακού, Κώστα Τσιλιμπάρη, μια φανέλα της κυπριακής ομάδας. Πλέον η προσοχή όλων στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο στρέφεται στην εκτός έδρας αναμέτρηση με το Δούκα το Σάββατο (28/9, 17:00) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Handball Premier.

Τσιλιμπάρης, Τζηράς, Μάλλιος, Αραπακόπουλος, Μπογκούνοβιτς, Μιχαηλίδης και Καρβάτσκι ξεκίνησαν τον αγώνα για τον Ολυμπιακό που μπήκε δυναμικά και προηγήθηκε στο πρώτο πεντάλεπτο με 4-0, χάρη σε δυο γκολ του Αραπακόπουλου και από ένα των Τζηρά και Καρβάτσκι. Η Ανόρθωση απάντησε με ένα δικό της σερί 3-0, κάνοντας το 4-3, για να ανεβάσει ξανά τη διαφορά στο συν δυο, με το τρίτο του προσωπικό τέρμα, ο Αραπακόπουλος (5-3). Δυο διαδοχικά γκολ από τον Τζηρά λίγο πριν τα μέσα του ημιχρόνου, διαμόρφωσαν το 8-4 για τους «ερυθρόλευκους». Ο Μιχαηλίδης σκόραρε για το 9-4 διευρύνοντας το σερί του Ολυμπιακού στο 4-0, με τον Τσιλιμπάρη να κάνει πολύ καλό παιχνίδι κάτω από τα δοκάρια. Το δέκατο γκολ των Πειραιωτών πέτυχε ο Καραμπουρνιώτης, διατηρώντας το συν τέσσερα (10-6), με τον Έλληνα πίβοτ να πετυχαίνει και τα επόμενα δυο γκολ του Ολυμπιακού, για να ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα με το σκορ στο 15-7 με τον Κανδύλα να σκοράρει ακριβώς στη λήξη.

Στον ίδιο ρυθμό συνέχισε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο μισό, κάνοντας το 18-8, με ένα επιμέρους 3-1. Ο Τερλέτσκι απέκρουσε πέναλτι των φιλοξενούμενων κρατώντας το 19-9 και στην επόμενη φάση ο Αραπακόπουλος ανέβασε, για πρώτη φορά, τη διαφορά στο συν έντεκα. Στα μέσα του ημιχρόνου το σκορ ήταν στο 22-11, με τις δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα να συνεχίζονται από τον Γιώργο Ζαραβίνα. Η Ανόρθωση μείωσε σε 22-13 αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα με δυο γκολ των Μούγιτς και Λιάπη, μέσα σε τριάντα δευτερόλεπτα. Νέα εξαιρετική επέμβαση από τον Τερλέτσκιμε με το σκορ στο 24-14. Η αναμέτρηση στο Ρέντη τελείωσε 28-16, με τον τεχνικό των νταμπλούχων Ελλάδας να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα εν όψει της απαιτητικής συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Τζηράς με έξι γκολ και ακολούθησε ο Ανδρέας Αραπακόπουλος με πέντε.

Τα πεντάλεπτα: 4-0, 5-4, 9-4, 9-5, 10-6, 15-7 (ημ.), 19-9, 21-9, 22-11, 22-13, 24-16, 28-16

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π./Ομίλου Ξυνή(Ζαραβίνας): Μπογκούνοβιτς 3, Τζηράς 6, Καραμπουρνιώτης 3, Μούγιτς 2, Μάλλιος, Τερλέτσκι, Κανδύλας 1, Δεληχρήστος 1, Τινκίρ, Λιάπης 2, Αραπακόπουλος 5, Μιχαηλίδης 2, Τσίλης 2, Καρβάτσκι 1, Τσιλιμπάρης.

Ανόρθωση (Μιχαήλ): Οικονόμου, Σανίν, Μπογίνοβιτς 3, Πέντιτς, Πάβλοβιτς 1, Χ. Αργυρού 3, Ι. Αργυρού 3, Ευσταθιάδης, Σάββα, Γεωργίου 2, Φτερακίδης, Βόρκας, Τερασάντας, Λεοντίου 1, Χατζησάββα, Χρυσάνθου, Ιωάννου 2, Μιχαήλ 1.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας, δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Και αυτό το παιχνίδι ήταν ένα πολύ χρήσιμο ματς στο οποίο δοκιμάσαμε πράγματα και δώσαμε χρόνο σε όλα τα παιδιά κάτι που είναι απαραίτητο σε αυτή τη χρονική περίοδο. Χρειαζόμαστε παιχνίδια ώστε να βρούμε το ρυθμό μας καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Ανόρθωση που αποδέχτηκε την πρόσκληση μας και δώσαμε τα δυο αυτά δυνατά φιλικά».

Ο Ανδρέας Αραπακόπουλος δήλωσε: «Δώσαμε δυο δυνατά φιλικά παιχνίδια που σίγουρα μας βοηθάνε και τα χρειαζόμαστε για να ανεβάσουμε αγωνιστικούς ρυθμούς. Προετοιμαζόμαστε τώρα για το ματς με το Δούκα, θέλουμε να παρουσιαζόμαστε συνεχώς όλο και πιο βελτιωμένοι και στη συνέχεια θα έχουμε στο μυαλό μας τα δυο ευρωπαϊκά παιχνίδια ώστε να συνεχίσουμε την πορεία μας και στο EHF Cup».

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα