Στο τιμόνι της εθνικής γυναικών ο Μεσσήνης

Gazzetta team
Στο τιμόνι της εθνικής γυναικών ο Μεσσήνης

bet365

Εξαιρετική επιλογή από την ΟΧΕ να αναθέσει στον Παναγιώτη Μεσσήνη την εθνική γυναικών.

Ένας από τους καλύτερους προπονητές της γενιάς του και από τα καλύτερα παιδιά του ελληνικού χάντμπολ, ο Παναγιώτης Μεσσήνης, είναι ο νέος προπονητής της εθνικής γυναικών της Ελλάδος όπως αποφάσισε σωστά η ΟΧΕ.

Ο Παναγιώτης Μεσσήνης θα διαδεχθεί τον Μενέλαο Δανήλο ο οποίος θα εργαστεί στη Νέα Ιωνία.

Γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1972. Ξεκίνησε την αθλητική του σταδιοδρομία το 1984 στον Πανιώνιο. Αγωνίστηκε στην κορυφαία κατηγορία με πέντε διαφορετικούς συλλόγους (Πανιώνιος ΓΣΣ, ΑΣΕ Δούκα, Πανελλήνιος, Ηλιούπολη, ΑΕΚ) κατακτώντας στην καριέρα του τρία πρωταθλήματα (με ΑΣΕ Δούκα - 1998, 2001 και Πανελλήνιο - 2003) και δύο Κύπελλα Ελλάδος. Υπήρξε μέλος όλων των Εθνικών ομάδων (εφήβων, νέων, ανδρών) με 85 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα των ανδρών.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2000, στα τμήματα υποδομής του ΑΣΕ Δούκα. Ως πρώτος προπονητής εργάστηκε σε ΕΣΝ Βριλήσσια (2007-09), Ιωνικό ΝΦ (2009-11), ΓΑΣ Καματερού (2015-2018), Λεωνίδα Αγίων Αναργύρων (2018). Παράλληλα, διετέλεσε Συνεργάτης Ομοσπονδίακός Προπονητής της Εθνικής ανδρών από το 2011 έως το 2016.
Είναι κάτοχος πτυχίου της Σχολής Προπονητών Χειροσφαίρισης Α' Κατηγορίας, της Γ.Γ.Α. από το 2005.

Ο νέος προπονητής της Εθνικής γυναικών δήλωσε τα εξής: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΔΣ της ΟΧΕ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, να αναλάβω την Εθνική ομάδα Γυναικών. Είναι η μεγαλύτερη τιμή για εμένα και ταυτόχρονα τεράστια ευθύνη. Ακόμα περισσότερο γιατί, τα τελευταία 3 χρόνια η ομάδα αυτή έχει κάνει άλματα εξέλιξης, με τις προσπάθειες και την πολύ καλή και στοχευμένη δουλειά του Μενέλαου Δανήλου και των συνεργατών του, του Χρήστου Τζουβάρα και του Αλέξανδρου Ταρινίδη. Στόχος μου είναι να συνεχίσω αυτό το έργο. Στην παρούσα φάση δε χρειάζονται πολλά λόγια αλλά πάρα πολλή δουλειά εντός κι εκτός γηπέδου. Εύχομαι υγεία σε όλες τις αθλήτριες του ελληνικού χάντμπολ και καλή αγωνιστική περίοδο σε όλους του συντελεστές του αθλήματος”.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα