Ανοίγει μετά από 13 χρόνια το Ολυμπιακό Κέντρο Beach Volley

Gazzetta team
Ανοίγει μετά από 13 χρόνια το Ολυμπιακό Κέντρο Beach Volley

bet365

Σημαντική κίνηση από την Ομοσπονδία Χάντμπολ, με την ΟΧΕ να ανοίγει μετά από 13 χρόνια το Ολυμπιακό Κέντρο Beach Volley, αλλά για Beach Handball.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: «H Επιτροπή Beach Handball της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διοργάνωση του 6ου Κυπέλλου και του διεθνούς τουρνουά Εθνικών ομάδων Beach Handball Ανδρών- Γυναικών, στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση Φαλήρου και συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό Κέντρο Beach Volley με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Είναι η πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια που θα διεξαχθούν επίσημοι αγώνες στο κεντρικό γήπεδο της εγκατάστασης, η οποία ήταν κλειστή και εγκαταλελειμμένη επί σειρά ετών.

Η επαναλειτουργία της εγκατάστασης αποτελούσε πρόκληση και στρατηγικό στόχο της Ομοσπονδίας, η οποία με συντονισμένες ενέργειες κατόρθωσε να πάρει την σχετική άδεια για την τέλεση των αγώνων και θα προσπαθήσει με τις δυνάμεις της να διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο για τις εν λόγω διοργανώσεις, αλλά και για να μπορεί να χρησιμοποιείται και μετέπειτα για αγώνες και προπονήσεις.

Εξάλλου πριν δύο χρόνια ΟΧΕ και ΕΟΠΕ είχαν συζητήσει και ζητήσει επίσημα από την Περιφέρεια Αττικής την από κοινού χρήση της εγκατάστασης για προπονήσεις και αγώνες Beach Handball και Beach Volley.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτές οι διοργανώσεις θα είναι αφετηρία για να μπει οριστικά τέρμα στον μαρασμό αυτής της σημειολογικής εγκατάστασης για τον ελληνικό αθλητισμό και καλούμε φορείς και ομοσπονδίες να σταθούν στο πλευρό μας για να πάρει και πάλι ζωή αυτός ο αθλητικός χώρος με προπονήσεις και αγώνες παράκτιων αθλημάτων.

Είναι δε αυτονόητο ότι η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Beach Handball Εθνική Ελλάδος Γυναικών δικαιούται και πρέπει να έχει στην Αττική μία άρτια εγκατάσταση για τις ανάγκες της, όπως εξάλλου και οι πετυχημένες Εθνικές μας ομάδες στο Beach Volley που διεκδικούν μάλιστα και Ολυμπιακή πρόκριση.

Η διοργάνωση του Κυπέλλου θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 3-4 Αυγούστου 2019 με την συμμετοχή 7 ομάδων.

Είναι ενταγμένη στο 20ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, στο EBT με 92+20 πόντους και είναι το τελευταίο τουρνουά πριν το Final Four (9-10/8) της Πάτρας που θα αποτελέσει test event για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες.

Το διεθνές τουρνουά Εθνικών ομάδων Beach Handball Ανδρών- Γυναικών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 5-8 Αυγούστου 2019 με την συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου και αποτελεί μέρος της προετοιμασίας των τεσσάρων συγκροτημάτων ενόψει των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων στη Πάτρα (25-31 Αυγούστου 2019).

Και οι δύο διοργανώσεις είναι ενταγμένες στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Be Active που υλοποιείται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Οι ομάδες θα συμμετέχουν στο 6ο Κύπελλο είναι:

Άνδρες: ΑΣ Άνοιξης Διονύσου Delousil, ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς, ΑΣ Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, AΣ Ολύμπιος Δίας Ασπροπύργου

Γυναίκες: AOA Καστοριάς, ΑΣ Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης , ΑΟ Σπάρτακος Goalbet

Το πρόγραμμα του 6ου Κυπέλλου Beach Handball

Σάββατο 3 Αυγούστου

Τεχνική συγκέντρωση: 12:30

13:30 Ολύμπιος Δίας Ασπροπύργου- Άνοιξη Διονύσου Delousil

14:15 Απόλλων Καλαμαριάς- Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης

15:00 AOA Καστοριάς- Σπάρτακος Goalbet (Γ)

15:45 Άνοιξη Διονύσου Delousil- Απόλλων Καλαμαριάς

16:30 Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης- Ολύμπιος Δίας Ασπροπύργου

17:15 Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης- AOA Καστοριάς (Γ)

18:00 Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης- Άνοιξη Διονύσου Delousil

18:45 Ολύμπιος Δίας Ασπροπύργου- Απόλλων Καλαμαριάς

19:30 Σπάρτακος Goalbet- Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (Γ)

Κυριακή 4 Αυγούστου

09:30 AOA Καστοριάς- Σπάρτακος Goalbet (Γ)

10:20 Ημιτελικός Ανδρών (1-4)

11:10 Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης- AOA Καστοριάς (Γ)

12:00 Ημιτελικός Ανδρών (2-3)

12:50 Σπάρτακος Goalbet- Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (Γ)

13:40 Μικρός τελικός Ανδρών

14:30 Τελικός Γυναικών (1-2)

15:20 Τελικός Ανδρών

16:00 Απονομές».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα