Ντέρμπι κορυφής Ολυμπιακού-ΑΕΚ στου Ρέντη

Gazzetta team
Ντέρμπι κορυφής Ολυμπιακού-ΑΕΚ στου Ρέντη

bet365

Ο αγώνας της 7ης ημέρας της Handball Premier ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ θα διεξαχθεί την Τρίτη (20:00) στου Ρέντη.

Λίγες ημέρες πριν τις «μάχες» τους για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απέναντι σε Νέξε (2oς γύρος EHF Cup 18/11) και Μπρέγκεντς (3ος γύρος Τσάλεντζ Καπ, 16/11), Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή και ΑΕΚ κοντράρονται την Τρίτη (13/11) στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν στη Handball Premier, στην πρεμιέρα της 7ης αγωνιστικής.

Ο αγώνας θα αρχίσει στις 20:00 στο κλειστό στου Ρέντη και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ3. Διαιτητές της συνάντησης θα είναι οι κ.κ. Μιχάλης Τζαφερόπουλος και Δημήτρης Τσάκωνας και παρατηρητές οι κ.κ. Σωτήρης Μίγκας και Γιώργος Μπεμπέτσος.

Πρόκειται μεταξύ άλλων για ντέρμπι κορυφής, αφού οι δύο ομάδες είναι και οι μοναδικές με το απόλυτο έως τώρα, έχοντας 12 πόντους με έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Παράδοση υπέρ Ολυμπιακού
Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για 9η φορά, ενώ πέρσι μας προσέφεραν οχτώ συναρπαστικά παιχνίδια, στα οποία οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν πέντε φορές, η «Ένωση» δύο φορές, ενώ ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο.
Οι νταμπλούχοι Ελλάδος μάλιστα μετρούν τρεις συνεχόμενες νίκες από τους τελικούς του πρωταθλήματος, όπου με ανατροπή (3-2) κατάφεραν να κατακτήσουν τον τίτλο.

Τα παιχνίδια
ΑΕΚ- Ολυμπιακός 19-20 (13/10/2017, 4η αγωνιστική)
Ολυμπιακός- ΑΕΚ 26-18 (31/1/2018, Προημιτελικά Κυπέλλου)
Ολυμπιακός- ΑΕΚ 25-25 (7/2/2018, 15η αγωνιστική)
Ολυμπιακός- ΑΕΚ 23-25 (23/5/2018, 1ος τελικός)
ΑΕΚ- Ολυμπιακός 20-13 (27/5/2018, 2ος τελικός)
Ολυμπιακός- ΑΕΚ 22-16 (30/5/2018, 3ος τελικός)
ΑΕΚ- Ολυμπιακός 21-22 (2/6/2018, 4ος τελικός)
Ολυμπιακός- ΑΕΚ 24-23 (6/6/2018, 5ος τελικός)

Δηλώσεις
Γιώργος Ζαραβίνας (προπονητής του Ολυμπιακού): «Όλοι οι παίκτες καταλαβαίνουν την αξία και τη σημασία του παιχνιδιού. Έχουμε αρκετά προβλήματα στη διαδικασία της προπόνησης αλλά όλα αυτά τα ξεπερνάμε και είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιαστούμε όπως αρμόζει, στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς στην έδρα μας. Περιμένουμε τον κόσμο κοντά μας. Έχει φανεί και στα προηγούμενα παιχνίδια πόσο μπορεί να βοηθήσει την ομάδα».

Νίκος Γραμματικός (τεχνικός ΑΕΚ): «Είναι το πρώτο δύσκολο παιχνίδι της χρονιάς για εμάς. Ο Ολυμπιακός είχε και τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια που σίγουρα τον βοήθησαν. Παίζουν δύο μεγάλοι σύλλογοι. Εμείς είμαστε έτοιμοι και σε καλή κατάσταση. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Το αποτέλεσμα έχει περισσότερο σημασία για ψυχολογικούς λόγους, είναι πολύ νωρίς για να κρίνει το οτιδήποτε. Εξάλλου έχουμε στον δεύτερο γύρο τα ντέρμπι στην έδρα μας, ενώ είναι γνωστό πως ο τίτλος κρίνεται πάντα στα πλέι οφ».

Κώστας Τσιλιμπάρης (αρχηγός Ολυμπιακού): «Είναι ένα παιχνίδι που θα βρεθούμε για πρώτη φορά φέτος αντιμέτωποι με την ΑΕΚ, η οποία έχει τους ίδιους στόχους με εμάς. Έχουμε προετοιμάσει πολύ καλά αυτό το παιχνίδι γιατί θεωρούμε ότι θα παίξει μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία της ομάδας ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Περιμένουμε ότι θα γίνει ένα καλό ματς με πολύ αυξημένη ένταση αφού και οι δυο θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ελπίζουμε ο κόσμος να μας στηρίξει γιατί θα χρειαστούμε τη βοήθειά του προκειμένου να φτάσουμε στο στόχο μας. Με αυτό το ματς ξεκινάει μια σειρά πολύ δυνατών και κρίσιμων αγώνων και ελπίζουμε τα αποτελέσματα τον επόμενο μήνα να μας δικαιώσουν για τη δουλειά που έχουμε κάνει».

Στάθης Ζαμπούνης (αριστερός εξτρέμ ΑΕΚ): «Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς και ανυπομονούμε για αυτό. Κάθε παιχνίδι μας βοηθάει στην χημεία μας. Έχουμε προετοιμαστεί εδώ και ημέρες για αυτό το παιχνίδι. Είναι ένα δυνατό crash test για την σεζόν και για να δούμε που βρισκόμαστε. Πιστεύω θα κριθεί στις άμυνες και συγκεκριμένα για την ομάδα μας θα πρέπει να προσέξουμε να μην δώσουμε εύκολα γκολ στον Ολυμπιακό. Οι ομάδες είναι πολύ διαφορετικές από πέρσι. Από κει και πέρα, το σίγουρο είναι ότι κρίνονται μόνο δύο βαθμοί και τίποτα παραπάνω».

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα