«Θα αποχωρήσουμε αν συμβεί το οτιδήποτε!»

Gazzetta team
«Θα αποχωρήσουμε αν συμβεί το οτιδήποτε!»

bet365

O Kώστας Γκαντής, πρόεδρος της ΟΧΕ, ξεκαθάρισε πως αν συμβεί το παραμικρό στην αναμέτρηση της Εθνικής ανδρών χάντμπολ με την ΠΓΔΜ θα αποχωρήσουν από το κλειστό της Κοζάνης, ενώ κάλεσε τους πάντες να προστατεύσουν την «γαλανόλευκη» και το άθλημα.

Ο αγώνας της Εθνικής με την ΠΓΔΜ κρίθηκε ως ματς ειδικής διαχείρισης και στη συνέντευξη Τύπου που έγινε το Σάββατο, ο Γκαντής μίλησε για τους κίνδυνους που ελλοχεύουν.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Κώστας Γκαντής (πρόεδρος ΟΧΕ): «Ευχαριστούμε από καρδιάς την τοπική αυτοδιοίκηση, το Δήμο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τη ΔΕΗ, του χορηγούς καθώς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επίσης θέλω να πω ένα "ευχαριστώ" προσωπικά στον πρόεδρο του ΟΑΠΝ του Δήμου, Γιάννη Ιωαννίδη, που είναι άνθρωπος του αθλητισμού και στέκεται πάντα δίπλα μας. Επίσης, επειδή αυτές τις ημέρες είναι εδώ και η Εθνική παίδων για τους φιλικούς αγώνες με τη Σερβία, οφείλουμε ευχαριστίες στην Πυροσβεστική Ακαδημία, που ανέλαβε τη φιλοξενία των ομάδων.

Αναφορικά με τον αγώνα της Κυριακής, πρέπει να πούμε ότι η Εθνική μας ομάδα προέρχεται από μία ήττα από μία παγκόσμια δύναμη, την Ισλανδία και την Κυριακή θα αντιμετωπίσει ακόμα μία παγκόσμια δύναμη, μία χώρα στην οποία το χάντμπολ είναι το πρώτο άθλημα σε δημοφιλία.

Με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας ο αγώνας είναι ειδικής διαχείρισης, με περιορισμένο αριθμών φιλάθλων. Δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο θα έχουμε αθλητές και αθλήτριες των τοπικών σωματείων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και όσοι βρίσκονται στο πρωτόκολλο της Ομοσπονδία. Ευελπιστώ σε ένα καλό αποτέλεσμα, τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά. Είναι ο πρώτος εντός έδρας αγώνας μας για το EURO 2020 και αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει θέσει πολύ αυστηρές προδιαγραφές, καθώς υλοποιείται ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο που αφορά το μάρκετινγκ και έχει απήχηση σε όλη την εικόνα του αθλήματος.

Ήρθαμε στην Κοζάνη ακριβώς επειδή το γήπεδο πληροί όλες τις προδιαγραφές, όπως λίγα στην Ελλάδα, επειδή το άθλημα έχει βαθιές ρίζες στην περιοχή και επειδή με τη στήριξη των αρχών νιώθουμε όπως στο σπίτι μας.

Σε ερώτηση για την απόφαση της αστυνομίας να περιορίσει την παρουσία των φιλάθλων, παρά την αρχική έγκριση για 2.500 εισιτήρια, ο πρόεδρος της ΟΧΕ απάντησε ότι «πρέπει ειπωθούν κάποια γεγονότα, αρχικά σε ότι έχει να κάνει με τις προσπάθειες που κάναμε αρχικά σε σχέση με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, Επειδή είχε προηγηθεί πέρσι, η αποχώρηση της Εθνικής Νεανίδων από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα Σκόπια, πέρσι το Μάρτιο ζητήσαμε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να υπάρξει ειδικός κλειδάριθμος στην κλήρωση του EURO 2020, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε ίδιες καταστάσεις. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και η τύχη μας έφερε και πάλι στον ίδιο όμιλο στην κλήρωση του Τροντχάιμ, ενώ παράλληλα κληρώθηκε η σειρά των αγώνων με ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα στις 27 ή 28 Οκτωβρίου. Στις 27 δεν ήταν δυνατόν να γίνει ο αγώνας, επειδή η αντίπαλη ομάδα έπαιζε με την Τουρκία στις 25 του μήνα. Στείλαμε έγγραφο για να γίνει στις 29 Οκτωβρίου η αναμέτρηση και να μη συμπέσει με την Εθνική επέτειο, όμως δεν το δέχθηκε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, καθώς είναι προκαθορισμένες οι ημερομηνίες των αγώνων. Ουσιαστικά, εμείς το μόνο που επιλέξαμε ήταν το γήπεδο. Από εκεί και πέρα ότι και να σας πω για την απόφαση της αστυνομίας ή για επιφυλάξεις της πολιτικής ηγεσίας, δεν έχει σημασία. Το προτιμότερο είναι να προστατεύσουμε την Εθνική και το προϊόν του αθλήματος. Πειθαρχήσαμε ως οφείλαμε στην απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας, που είναι και η μόνη υπεύθυνη για να καθορίζει τους όρους ασφαλείας ενός αγώνα. Δεν γνωρίζω τι πληροφορίες είχε η αστυνομία, αλλά και να γνώριζα δεν είναι ο ρόλος μου να το πω.

Σε ερώτηση τι θα συμβεί αν υπάρξουν προκλήσεις ο κ. Γκαντής απάντησε ότι «ξεκάθαρα θα αποχωρήσουμε αν συμβεί οτιδήποτε. Σας το λέμε εμείς που έχουμε ματώσει ως άθλημα, με τις Εθνικές ομάδες και τα σωματεία μας, διότι ποτέ δεν δεχθήκαμε να αγωνιστούμε με όρους που να ξεφεύγουν από την διεθνή ονομασία της γειτονικής χώρας. Δεν βάζουμε τίποτα στη ζυγαριά. Για να είμαστε ειλικρινείς, πάντως, στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων στα Σκόπια τον Αύγουστο δεν υπήρξαν προκλήσεις και όλα έγιναν όπως έπρεπε. Επίσης, μετά την κλήρωση στο Τροντχάιμ έγινε μία συνάντηση μεταξύ εμού, του εκπροσώπου της ομοσπονδίας της ΠΓΔΜ και του προέδρου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κ. Βίντερερ. Εκεί υποσχέθηκαν ότι δεν θα επαναληφθούν τα γεγονότα που είχαν συμβεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων του 2017, όταν κάποια άτομα στον πάγκο φορούσαν μπλουζάκι που ανέγραφε αυτό που δεν έπρεπε».

Γιάννης Ιωαννίδης (Πρόεδρος Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Κοζάνης): «Καλωσορίζουμε και πάλι την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης στην πόλη μας. Η συνεργασία μας, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια είναι ιδανική. Γνωριζόμαστε πολύ καλά πλέον και έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας διοργανώσεις υψηλού επιπέδου. Ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνει η ΟΧΕ καθιστώντας την Κοζάνη έδρα της Εθνικής ομάδας των ανδρών. Ευελπιστούμε σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την Εθνική μας ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω και πάλι την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας που πάντα ανταποκρίνεται όταν ζητάμε τη συνδρομή της, τη ΔΕΗ που επίσης πάντα στηρίζει τις προσπάθειες και τους χορηγούς. Καλούμε τον κόσμο που θα βρίσκεται στο γήπεδο να στηρίξει δυναμικά την ομάδα ώστε να κάνει το βήμα που χρειάζεται».

Δημήτρης Καμαριάδης (Προϊστάμενος δημοσίων σχέσεων Ενεργειακού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας): «Η ΔΕΗ ΑΕ στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και με δεδομένη την ευαισθησία του προέδρου Μανώλη Παναγιωτάκη στηρίζει τα μεγάλα γεγονότα του πολιτισμού και αθλητισμού. Στα πλαίσιο αυτά έχουμε την τιμή να είμαστε χορηγοί όλων των εθνικών ομάδων της χώρας και να στηρίζουμε τις ομοσπονδίες όπως είναι η ΟΧΕ. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα».

Γιάννης Αρβανίτης (Προπονητής Εθνικής Ανδρών): «Ευχαριστώ από την πλευρά μου τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, τη ΔΕΗ και όσους βοήθησαν ώστε να έρθει η Εθνική στην Κοζάνη, σε αυτό το πολύ όμορφο γυμναστήριο. Έχουμε μπροστά μας έναν πολύ δύσκολο αγώνα, καθώς η αντίπαλος συγκαταλέγεται στις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος. Προερχόμαστε από μία ανάλογη δύσκολη αναμέτρηση, απέναντι στην Ισλανδία, όπου δείξαμε ότι μπορούμε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα να σταθούμε σε τέτοιο επίπεδο. Θεωρώ ότι είμαστε αρκετά έτοιμοι για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο πλαίσιο της προσπάθειας που ξεκίνησε για πρόκριση στο ευρωπαϊκό του 2020».

Σε ερώτηση αν αλλάζει κάτι στην Εθνική σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Ισλανδία, ο Γιάννης Αρβανίτης απάντησε ότι «πριν τον αγώνα είχαμε κάποια οριακά γεγονότα με αποτέλεσμα να είμαστε ελλιπείς, γεγονός που συνέβαλλε στην κούραση της ομάδας. Με την επιστροφή μας φέραμε αθλητές, συμπληρώσαμε κενά και θα είμαστε πλήρεις την Κυριακή»

Χάρης Μάλλιος (Αρχηγός Εθνικής Ανδρών): «Ευχαριστούμε την τοπική αυτοδιοίκηση και τη ΔΕΗ για τη φιλοξενία. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη διαμονή μας στην Κοζάνη, χαιρόμαστε που θα αγωνιστούμε σε ένα όμορφο γήπεδο. Μπορεί να μην είμαστε το φαβορί, αλλά παίζουμε στην έδρα μας, οφείλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να καταθέσουμε ενέργεια και πάθος στον αγωνιστικό χώρο. Είμαστε στο ξεκίνημα των προκριματικών, δεν είμαστε χαμένοι αν χάσουμε, αλλά αντίθετα θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για εμάς αν πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τον αυριανό αγώνα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα