Πυρετώδης προετοιμασία ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου

Gazzetta team
Πυρετώδης προετοιμασία ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου

bet365

Με διπλή προπόνηση στο κλειστό της Νέας Ιωνίας και στο ΟΑΚΑ, ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών, ενόψει του αυριανού (19:30) φιλικού με την Ιταλία στην αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης».

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προετοιμάζεται για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2019, ενώ την Παρασκευή (19:30) είναι προγραμματισμένο και δεύτερο φιλικό με τους Ιταλούς.

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Νίκος Γραμματικός δεν υπολογίζει στον δεξιό εξτρέμ Βαγγέλη Αραμπατζή, ο οποίος τραυματίστηκε στον καρπό. Την θέση του στην προετοιμασία της Ενικής θα πάρει ο πίβοτ Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης.

Μάλλιος: «Δεν θα τα παρατήσουμε»
Εκ των αρχηγών της Εθνικής Ανδρών Χάρης Μάλλιος μίλησε στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ: «Πρώτα απ’ όλα εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία σε όλο τον κόσμο. Ξεκινήσαμε μια νέα προσπάθεια πριν λίγους μήνες. Έχουμε νέα πρόσωπα στην προετοιμασία.

Από τα παιχνίδια που θα έρθουν πρέπει να κερδίσουμε πολλά πράγματα, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τον βασικό μας στόχο που είναι τα προκριματικά του ΕURO 2020, τα οποία αρχίζουν τον επόμενο Οκτώβριο. Νομίζω εκεί πρέπει να εστιάσουμε και να προσπαθήσουμε φυσικά να κάνουμε ότι το καλύτερο στον όμιλο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2019. Έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια.

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρουμε την πρόκριση, αλλά δεν θα τα παρατήσουμε. Υπάρχουν λίγες πιθανότητες, αλλά θα τις εξαντλήσουμε όλες».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γραμματικός έχει στην διάθεση του για τα φιλικά με την Ιταλία τους παρακάτω αθλητές: Παπαδιονυσίου, Κωστακίδης, Κρητικός, Τζηράς, Καραμπουρνιώτης (Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή), Ζαμπούνης, Μυλωνάς, Δομπρής (ΑΕΚ), Κοτανίδης, Καλόμοιρος (ΠΑΟΚ), Αραπακόπουλος, Μωραΐτης (ΑΣΕ Δούκα), Δέσπος (ΧΑΝΘ), Λαδάκης (ΓΑΣ Καματερού), Μπασμαλής (Λιμόζ- Γαλλία), Μάλλιος (Μπούρσα- Τουρκία), Ανδρέου (Πιοτρκοβιάνιν- Πολωνία), Ιωάννου (Ποντόλ Κομπόλ- Γαλλία), Λοίζος (Κέρχενγκ- Λουξεμβούργο) και Μπουκοβίνας (Ες- Λουξεμβούργο).

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ανδρών (φιλικά και 5ος προκριματικός όμιλος)
Ελλάδα- Ιταλία (φιλικό)
ΟΑΚΑ, Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 19:30
Ελλάδα Ιταλία (φιλικό)
ΟΑΚΑ, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 19:30
Βέλγιο- Ελλάδα
Λέουβεν, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018, ώρα 21:00
Ελλάδα- Βέλγιο
Θεσσαλονίκη, Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018, ώρα 17:00
Ελλάδα- Ολλανδία
Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, ώρα 19:00
Τουρκία- Ελλάδα
Ακσαράι, Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, ώρα 16:00

Βαθμολογία 5ου ομίλου (σε 2 ματς)
1. Ολλανδία 4 (55-45)
2. Τουρκία 3 (52-46)
3. Βέλγιο 1 (52-53)
4. Ελλάδα 0 (39-54)

 

Τελευταία Νέα