ΑΕΚ - Ολυμπιακός 19-20

Αργυρώ Γιαννουδάκη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός 19-20

bet365

Έτσι κι αλλιώς το ραντεβού ήταν ιστορικό! Η... μπίλια έκατσε στο κόκκινο κι ο Ολυμπιακός με το 20-19 έφυγε νικητής από το ΟΑΚΑ στο πρώτο ντέρμπι της ιστορίας του κόντρα στην ΑΕΚ!

Με ένα γκολ του Αλβανού δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και μια χαμένη επίθεση της Ένωσης ακριβώς με την λήξη διαμορφώθηκε το 19-20 υπέρ των Πειραιωτών στο πρώτο ντέρμπι που έδωσαν οι δύο ομάδες στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Handball Premier.

Το ματς ήταν μοιρασμένο, με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο στο πρώτο μέρος και τους φιλοξενούμενους να παίρνουν κεφάλι στο δεύτερο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου και έπειτα το σκορ πήγαινε γκολ-γκολ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκείνοι που κυνηγούσαν το ματς έως και το 49', όταν ο Ολυμπιακός με τον Σανίκη πέρασε για πρώτη φορά μπροστά κάνοντας το 16-15.

Έκτοτε οι ρόλοι άλλαξαν... με τον Αλβανό να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 59:33 και την ομάδα του Ζαραβίνα να φεύγει από το κλειστό του ΟΑΚΑ με την σπουδαία από ψυχολογικής άποψης νίκη.

Ο Ολυμπιακός στήριξε το ρόστερ του σε έμπειρους Έλληνες παίκτες (πλην του Σκρόμπιτς), οι οποίοι κάνουν τη διαφορά. Το δίδυμο των Σανίκη και Αλβανού ήταν... όλα τα λεφτά για τους θριαμβευτές και πρωτοπόρους καθώς πέτυχαν τα 12 από τα 20 τέρματα της ομάδας τους.

Από πλευράς ΑΕΚ ξεχώρισε ο Παναγιώτης Νικολαΐδης, ο οποίος μαζί με τον Μάλικ Χόγκας πέτυχαν από γκολ. Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, με τον Γρηγόρη Σανίκη να κερδίζει την αποβολή του Παναγιώτη Νικολαΐδη, τον Αλβανό να σκοράρει 27'' πριν τη λήξη και τους κιτρινόμαυρους να χάνουν την τελευταία επίθεση.

Με τη λήξη του ματς έγινε ρίψη αντικειμένων, με την ομάδα του Ολυμπιακού να αποσύρεται αμέσως στα αποδυτήρια. Ωστόσο, η πλειοψηφία των φιλάθλων της ΑΕΚ χειροκρότησαν τους παίκτες της ομάδας τους.

ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ 19-20

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 4-2, 6-4, 8-5, 9-8, 11-10 (ημχ.), 12-12, 13-13, 14-14, 16-16, 16-18, 19-20
ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης 1, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 1, Γεωργιάδης, Χόγκας 4, Ζαμπούνης 1, Π. Νικολαΐδης 4, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Αντωνιάδης, Λόκεν 2, Δομπρής 1, Βαμβακάς, Βραζάλιτσα 1, Μυλωνάς 4, Αλικάκος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης 3, Τζηράς 2, Καραμπουρνιώτης, Σκρόμπιτς, Στουμπής, Κανδύλας 1, Σανίκης 7, Αλβανός 5, Παπαδιονυσίου 2, Φάμπατς, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης
Διαιτητές: Τζαφερόπουλος – Χασκής, Παρατηρητές: Μίγκας- Μπεμπέτσος. Δίλεπτα: 3-2, Πέναλτι: 2/2-3/5, Κόκκινη: 59:03 Π. Νικολαΐδης (δεν κρατήθηκε δελτίο)

Στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές έγραψαν: Στο 59:03 αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι και για τον συγκεκριμένο αγώνα ο αθλητής της Α’ ομάδας (ΑΕΚ) Παναγιώτης Νικολαΐδης. Το δελτίο δεν κρατήθηκε.

Ο παρατηρητής έγραψε: Έγιναν ρίψεις αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια και μετά την λήξη του αγώνα. Ακολουθεί αναλυτική έκθεση.

Tύφλα να έχουν οι χούλιγκαν...

Έξαλλος ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου μετά το πέρας της αναμέτρησης πήδηξε τα κιγκλιδώματα και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο απειλώντας θεούς και δαίμονες: «Που είναι ο Γκαντής (σ.σ.: πρόεδρος της ΟΧΕ). Γ... την ομοσπονδία και τους διαιτητές. Μην περιμένετε τίποτα από την ΑΕΚ», έλεγε απευθυνόμενος στους ανθρώπους της Ένωσης και τους παίκτες οι οποίοι τον κοιτούσαν εμβρόντητοι και συνέχισε το παραλήρημα, «Το γήπεδο θα το ξηλώσω αύριο!».

Σχετικά με τις απειλές του κυρίου Αλεξίου, καλό είναι να σημειώσουμε ότι όταν το τμήμα κινδύνευε με διάλυση είχε αφήσει την ομάδα μόνη της, παραμένοντας άφαντος...

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα