Αντίδραση FINA για τις περικοπές της οργανωτικής Επιτροπής Τόκιο 2020

Gazzetta team
Αντίδραση FINA για τις περικοπές της οργανωτικής Επιτροπής Τόκιο 2020

bet365

Την αντίθεση της FINA στην πρόθεση της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, να μην προχωρήσει στην κατασκευή νέου κολυμβητηρίου, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη, εξέφρασε ο Κορνέλ Μαρκουλέσκου σε συναντήσεις του με Ιάπωνες αξιωματούχους.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της διεθνούς ομοσπονδίας υγρού στίβου βρέθηκε στο Τόκιο, με την ευκαιρία του αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, και συναντήθηκε με την κυβερνήτη της πρωτεύουσας, Γιουρίκο Κοϊκε, και τον πρόεδρο της ιαπωνικής κολυμβητικής ομοσπονδίας, Τσουγιόσι Αόκι.

Ο Μαρκουλέσκου επισήμανε ότι η κατασκευή της νέας εγκατάστασης κρίνεται απαραίτητη από τη FINA, τόσο για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, όσο και για τη μετα-Ολυμπιακή κληρονομιά.

Καθώς η Ιαπωνία προσπαθεί να μειώσει το υπερβολικό κόστος φιλοξενίας των Αγώνων, εξετάζει το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει την κατασκευή του νέου κολυμβητικού κέντρου, προϋπολογισμού 68.3 δισ. γεν (περίπου 600 εκατ. ευρώ), και αντ΄ αυτού να χρησιμοποιήσει το υπάρχον "Tokyo Tatsumi International Swimming Center".

Η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κοϊκε, δήλωσε ότι εξετάζονται όλες οι παράμετροι, συμπεριλαμβανομένου του λειτουργικού κόστους και της χρήσης του κολυμβητηρίου μετά τους Αγώνες του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα