Σοβαρός τραυματισμός της Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου

Σοβαρός τραυματισμός της Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου

Μία πολύ άτυχη στιγμή της Ντανιέλας Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου επισκίασε τη σημερινή αγωνιστική δραστηριότητα στην Α2 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. 

Σοβαρός τραυματισμός της Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου

Η 13χρονη πρωταθλήτρια του Γ.Α.Ο. Πειραιά υπέστη εξάρθρωση επιγονατίδας στον απογευματινό αγώνα με την Αθηνά Μαγκουφάνας όταν στραβοπάτησε και το αριστερό πόδι της κόλλησε στο έδαφος! Μεταφέρθηκε γρήγορα με ασθενοφόρο στο κοντινό νοσοκομείο «Μετροπόλιταν», της επανέφεραν το γόνατο, έβγαλε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι υπέστη ρήξη καχεκτικού συνδέσμου.

Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει σίγουρα δύο μήνες έξω (σ.σ. από το νοσοκομείο εξήλθε άμεσα), θα χρειαστεί ενδυνάμωση, ενώ τις πρώτες 4-5 εβδομάδες θα είναι με νάρθηκα και πατερίτσες!

Ο τραυματισμός με τη μετακίνηση της επιγονατίδας υπήρξε σοκαριστικός και όλοι όσοι ήταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα έδειξαν το ενδιαφέρον τους για την κατάσταση της αθλήτριας. Ενθαρρυντικό ότι έδειξε μεγάλο θάρρος η μικρή Ντανιέλα και την ώρα που συναθλήτριες της είχαν βάλει τα κλάματα εκείνη ήταν ήρεμη στο έδαφος, υπέμενε τον πόνο κι απλά έδειχνε στεναχώρια, που χάνει το διεθνές τουρνουά της Σλοβακίας την άλλη εβδομάδα! 

Το κακό για τη Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου έγινε στο 2ο σετ του αγώνα της με την Αγγελίνα Δεβελέκου κι ενώ ήταν μπροστά με 10-7. Στην προσπάθειά της να βγάλει ένα χτύπημα το πόδι της κόλλησε στο τάραφλεξ και γύρισε το γόνατο. Το κορίτσι έπεσε στο έδαφος και ο τραυματισμός «πάγωσε» συμπαίκτριες, συναθλήτριες, προπονητές και γενικά όσους είδαν το περιστατικό.

Στον αγωνιστικό χώρο έσπευσαν οι γονείς του, που τυχαίνει να έχουν και γνώση από τέτοια θέματα, καθώς ο πατέρας είναι αναισθησιολόγος και η μητέρα νοσηλεύτρια, ενώ κοντά στην αθλήτρια βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αθλητές Λευτέρης Μάκρας, Φίλιππος Φιλιππακόπουλος ώστε να βοηθήσουν με την ιδιότητα του γιατρού και του φυσιοθεραπευτή αντίστοιχα, η επιδιαιτητής των αγώνων Στέλλα Νικολουδάκη και από τη διοίκηση της ομοσπονδίας ο Α’ αντιπρόεδρος Κώστας Μάκρας και το μέλος Νίκος Φιλιππακόπουλος.

Δόθηκε η απαραίτητη πρώτη φροντίδα (με την κοπελίτσα να είναι πάντα ψύχραιμη), κλήθηκε ασθενοφόρο από το πλησιέστερο νοσοκομείο και σύμφωνα με το φύλλο αγώνα ήρθε και παρέλαβε την αθλήτρια έπειτα από 20 λεπτά (17:15). Η Γραμματοπούλου έχασε στα χαρτιά το συγκεκριμένο ματς μετά από αυτό το συμβάν, όπως και το επόμενο ατομικό της.

Στο μεταξύ, μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου χρόνου διακοπής λόγω τραυματισμού οι αρμόδιοι αποφάσισαν να συνεχιστεί ο αγώνας σε άλλο τραπέζι προκειμένου να μείνει και η αθλήτρια με λιγότερο κόσμο γύρω της για να ηρεμήσει αλλά και να μην μετακινηθεί καθόλου (μέχρι να την παραλάβουν οι ειδικοί) υπό τον φόβο εντονότερων ενοχλήσεων.

Ο αγώνας ξανάρχισε λίγα λεπτά πριν έρθει το ασθενοφόρο με το μυαλό όλων φυσικά να είναι ακόμα στην πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2015 στο απλό παγκορασίδων. Όταν ήρθε το φορείο και υπήρξε φυσικά νέα ολιγόλεπτη διακοπή στην αναμέτρηση όλοι της ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση και σιδερένια.  
 

Best of internet