Ο Δήμος Ηρακλείου τίμησε τους Παραολυμπιονίκες

Ο Δήμος Ηρακλείου τίμησε τους Παραολυμπιονίκες

Τους παραολυμπιονίκες που διακρίθηκαν στους αγώνες του Ρίο τίμησε ο Δήμος Ηρακλείου σε μία σεμνή και συγκινητική τελετή που έγινε στην Λότζια.

Ο Δήμος Ηρακλείου τίμησε τους Παραολυμπιονίκες

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός τόνισε ότι «μια καινούργια ράμπα ΑμεΑ ή βελτίωση των ήδη υφιστάμενων είναι σαφώς σημαντικότερη για αυτούς τους ανθρώπους, από οποιαδήποτε τιμητική εκδήλωση» επισημαίνοντας παράλληλα τη  σημασία που δίνει η δημοτική αρχή στην βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών με κινητικά προβλήματα.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη των παραολυμπιονικών  στο Ηράκλειο και για την δυνατότητα που δόθηκε στον Δήμο να τους τιμήσει: «Καλωσορίζουμε στο Ηράκλειο  τους αθλητές και τις αθλήτριες που δόξασαν τα ελληνικά χρώματα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο»  είπε.

Ακόμη πρόσθεσε πως είναι καθήκον μας να τιμούμε, όταν μας δίνεται η ευκαιρία, εκείνους που με την προσπάθειά τους μας γέμισαν χαρά και υπερηφάνεια. «Επί της ουσίας όμως, η πραγματική τιμή για τους συγκεκριμένους ανθρώπους είναι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα τους»  ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης.

"Το τελευταίο διάστημα, στον Δήμο Ηρακλείου, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων σε ράμπες ΑμεΑ σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους,  με ανακατασκευή των κεκλιμένων επιπέδων, τοποθέτηση εμποδίων με στόχο την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης, διαγραμμίσεις διαβάσεων, οριοθέτηση επιτρεπόμενων χώρων κατάληψης κοινόχρηστου χώρου κλπ,  είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: "Μέχρι την 'Ανοιξη, ευελπιστούμε ότι στην δημοτική ακτή θα έχει γίνει η ειδική εγκατάσταση που θα επιτρέπει στα ΑμεΑ να έχουν πρόσβαση και στην θάλασσα. 

Γνωρίζουμε βεβαίως ότι θα χρειαστεί ακόμα πολλή δουλειά για να μετατραπεί το Ηράκλειο σε μια πόλη φιλική προς τα ΑμεΑ, ωστόσο εμείς,  ως δημοτική αρχή, δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια μέχρι να τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής  Γιώργος Φουντουλάκης, αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την υποδοχή, συνεχάρη τον Δήμο για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες κίνησης των ΑμεΑ εντός του Ηρακλείου και υποσχέθηκε ακόμη περισσότερες διακρίσεις στο μέλλον από την Παραολυμπιακή ομάδα, την πιο δυνατή ομάδα στη χώρα όπως είπε χαρακτηριστικά. 

 «Είμαστε η πιο δυνατή ομάδα σε διακρίσεις, μετάλλια και ήθος. Παλεύουμε με όλους τους προπονητές και τους αθλητές για να φέρουμε διακρίσεις. Πλέον επόμενο στοίχημα για εμάς είναι η μεγαλύτερη εκπροσώπηση και οι περισσότερες επιτυχίες στο Τόκιο» ανέφερε.

Εξ άλλου ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς  επεσήμανε ότι είναι τιμή για τον Δήμο Ηρακλείου  να υποδέχεται τους Έλληνες Παραολυμπιονίκες ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις είναι πάντα στην διάθεση των αθλητών και των αθλητριών της πόλης για την προπόνησή τους. 

Επίσης ο παραολυμπιονίκης της Κολύμβησης Γιώργος Καπελλάκης μετέφερε στον δήμαρχο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στο Ηράκλειο και του ζήτησε να μεριμνήσει για την επίλυση όσων εξ΄ αυτών είναι θέμα της αρμοδιότητάς του. 

Στην Λότζια βρέθηκαν ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης,  Χρυσός Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, ο Παύλος Μάμαλος, Χρυσός Παραολυμπιονίκης της άρσης βαρών, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης, Χρυσός Παραολυμπιονίκης της σφαιροβολίας, και Ασημένιος στην κορίνα, ο Σε Τζον Φερνάντες, Χρυσός Παραολυμπιονίκης της σφαιροβολίας, ο Μανώλης Στεφανουδάκης, Χρυσός Παραολυμπιονίκης στον ακοντισμό, η 'Αννα Ντέντα, Χάλκινη Παραολυμπιονίκης του boccia στα ζευγάρια,  F54, οι Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη, Έκτες Παραολυμπιονίκες στην ποδηλασία δρόμου αντοχής, ο Γιώργος Καπελλάκης,  Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης,  ο Κωνσταντίνος Τρουλινός που συμμετείχε στην ποδηλασία,  ο Γιώργος Βαρβεράκης, ομοσπονδιακός προπονητής ποδηλασίας και προπονητής του Μανώλη Στεφανουδάκη και ο Γιώργος Φουντουλάκης,  πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου στο τέλος της εκδήλωσης, προσέφερε αναμνηστικά μετάλλια στους Έλληνες παραολυμπιονίκες. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Best of internet