Ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος» ανοίγει πανιά για το μέλλον

Δήμος Μπουλούκος
Ο «Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος» ανοίγει πανιά για το μέλλον

bet365

Μία νέα σελίδα στην ελληνική ιστιοπλοΐα έγραψε ο «1ος Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος».

Η ιδέα της «Sailing Marathon» (Νίκος Αλευρομύτης, Κωνσταντίνος Τσιγκαράς, Μάκης Ωρολογάς), για έναν αγώνα που θα ένωνε σε μία κοινή εκκίνηση όλες τις κατηγορίες και τις γενιές της ιστιοπλοΐας υλοποιήθηκε με τη βοήθεια του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς και η θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου γέμισε από πανιά προσφέροντας μαγευτικές εικόνες. Οι διοργανωτές, ήδη, σχεδιάζουν τον αγώνα του 2017 που θα έχει ως στόχο να αναδείξει τις μοναδικές δυνατότητες για ιστιοπλοΐα που προσφέρει η χώρα μας.

Στον «1ο Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο» πήραν μέρος περισσότεροι από 300 αθλητές και αθλήτριες, στην πλειοψηφία τους από Ομίλους της Αττικής. Στις εγκαταστάσεις, όμως, του ΙΟΠ βρέθηκαν και ιστιοπλόοι από την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Αλεποχώρι και την Κρήτη. Την επόμενη χρονιά η διοργάνωση θα σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουν να πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα αλλά και από χώρες του εξωτερικού.

Το δικό τους «στίγμα» άφησαν στον αγώνα κορυφαίοι αθλητές της ιστιοπλοΐας και όχι μόνο. Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης βρέθηκαν στην ίδια γραμμή εκκίνησης με τη νέα γενιά του αθλήματος, η οποία είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα ινδάλματά της αλλά και να τα αντιμετωπίσει.

Για την ομάδα της «Sailing Marathon», το πρώτο μέρος του ονείρου της έγινε πραγματικότητα. Η επιτυχημένη διοργάνωση, όμως, οι ικανότητες των Ελλήνων ιστιοπλόων και οι ιδανικές συνθήκες για ιστιοπλοΐα που προσφέρει η Ελλάδα έδειξαν ότι στο όνειρο, για την ανάδειξη του αθλήματος μέσα από έναν τέτοιο αγώνα, δεν υπάρχουν όρια. «Όπως και στους μαραθώνιους της στεριάς έτσι και στον δικό μας σημασία δεν έχει μόνο η νίκη αλλά και η συμμετοχή και η προσπάθεια. Καταφέραμε να φέρουμε όλες τις γενιές σε μία εκκίνηση και τα χαμογελαστά πρόσωπα που είδαμε μετά την ολοκλήρωση του αγώνα έδειξαν ότι πετύχαμε τον στόχο μας. Ζήσαμε μοναδικές στιγμές συγκίνησης και περάσαμε μηνύματα αθλητικής και κοινωνικής παιδείας σε όλους τους συνανθρώπους μας, ενισχύοντας δράσεις σε επιλεγμένους φορείς και κοινωνικές δομές. Του χρόνου θα είμαστε όλοι πάλι εκεί», τόνισαν οι εμπνευστές της ιδέας από τη «Sailing Marathon».

Σημαντική υποστήριξη και βοήθεια στην ομάδα του «Sailing Μarathon» πρόσφεραν οι εταιρείες Don Blue, Passion Fashion, Istion Yachting, Ναυτίλος, Maxell, Yate, One Design Specialists, VMG Factory, ABOVE, Netizen Security, Νοσοκομείο Metropolitan, ΕΝΑΚ, Fragou Law Firm και AleN Photography.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η ιστοσελίδα www.gazzetta.gr και τα περιοδικά «Skipper on Deck» και Plefsi.

 

Τελευταία Νέα