Fedal ή αλλιώς το πρότυπο του ευ αγωνίζεσθαι (vids, pics)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Fedal ή αλλιώς το πρότυπο του ευ αγωνίζεσθαι (vids, pics)

bet365

Tι κι αν έχει γνωρίσει από τον Ραφαέλ Ναδάλ τις πιο βαριές ήττες της καριέρας του και έχει χάσει σημαντικούς τίλους, ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν κοντά στο φίλο του σε μία πολύ σημαντική στιγμή, όπως αυτή των εγκαινίων της ακαδημίας, Rafa Nadal Academy, στο Μανακόρ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ξέρω που θα στείλω τα παιδιά μου αν θελήσουν να μάθουν τένις», δήλωσε ο Φέντερερ, με τον Ράφα να απαντά: «Είναι πολύ σημαντικό για όλους εμάς που σε έχουμε εδώ. Εκπροσωπείς τις αρχές μας και είσαι υπόδειγμα για όλα τα παιδιά της ακαδημίας μας».

Οι φιλοφρονήσεις από την πλευρά του Φέντερερ συνεχίστηκαν, υπογραμμίζοντας: «Είναι υπέροχο αυτό που έχει δημιουργήσει ο Ράφα. Μετά από 17 χρόνια καριέρας, τολμώ να πω ότι είναι ο τενίστας που με ενέπνευσε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον να γίνω ο παίκτης που έγινα. Ειδικά οι κινήσεις του με το αριστερό και ο τρόπος που έβαζε ένταση στο μπαλάκι με υποχρέωσαν να αλλάξω το παιχνίδι μου και αυτό συνέβη εξαιτίας του».

Η Ακαδημία ιδρύθηκε στη γενέτειρα του Ράφαελ Ναδάλ, το Μανακόρ της Μαγιόρκα και φιλοδοξεί να βγάλει τους νέους αστέρες των κορτ, οι οποίοι παράλληλα με τις προπονήσεις θα μπορούν να παρακολουθούν και τα μαθήματα του σχολείου.

Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις διαθέτουν 17 κορτ, πισίνα, γήπεδο ποδοσφαίρου, ιατρικό κέντρο, καφέ και ξενώνες για διαμονή 140 παιδιών.

 

Τελευταία Νέα