Αποκλεισμός για την Χριστοφοράκη

Gazzetta team
Αποκλεισμός για την Χριστοφοράκη

bet365

Η Μαρία Χριστοφοράκη αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Βουδαπέστης.

Η Ελληνίδα αθλήτρια δεν κατάφερε να πάρει τη 2η θέση στον όμιλό της και να κρατήσει ελπίδες για πρόκριση στον 1ο γύρο του απλού γυναικών.

Στον καθοριστικό αγώνα με τη Σλοβένα Μάνκα Φαζμούτ άρχισε καλά, αλλά τελικά κάμφθηκε με 4-2 και τερματίζοντας 3η στο 9ο γκρουπ αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Η Κατερίνα Τόλιου έκλεισε θετικά την προσπάθειά της κι έμεινε επίσης στην 3η θέση του 15ου γκρουπ, ενώ η Γεωργία Ζαβιτσάνου περιορίστηκε χωρίς νίκη στην 4η θέση του 12ου γκρουπ.

Προχώρησαν στο διπλό ανδρών οι Γιάννης Σγουρόπουλος/Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και απόψε παίζουν για την πρόκριση στον 1ο γύρο, ενώ η Κατερίνα Τόλιου με τον Λιθουανό συμπαίκτη της Τόμας Μικούτις αποκλείστηκαν στον τελευταίο προκριματικό γύρο του διπλού μικτού.

Στο απλό γυναικών έγινε νωρίς το μεσημέρι η 3η και τελευταία αγωνιστική των προκριματικών ομίλων με τη Χριστοφοράκη να είναι η μόνη Ελληνίδα με ελπίδες πρόκρισης. Με μία νίκη και μία ήττα ήταν ισόβαθμη με τη Μάνκα Φαζμούτ στους 3 βαθμούς και όποια έφερνε το θετικό αποτέλεσμα θα κατακτούσε και τη 2η θέση.

Η Χριστοφοράκη (μη αξιολογημένη αυτό τον μήνα στη διεθνή κατάταξη, αλλά τον Σεπτέμβριο ήταν στο νούμερο 162 της γηραιάς ηπείρου) έκανε ιδανικό ξεκίνημα, καθώς με 14-12 και 11-2 προηγήθηκε 2-0 σετ. Κράτησε καλό ρυθμό και στα αμέσως επόμενα σετ, αλλά τα έχασε στις λεπτομέρειες και ισοφαρίστηκε.

Στο 5ο και το 6ο σετ η Σλοβένα (Νο 94) ήταν ανώτερη και τα κατέκτησε με διαφορά (14-12, 11-2, 9-11, 8-11, 3-11, 5-11). Στο άλλο παιχνίδι η Ουγγαρέζα Ντόρα Μάνταραζ επιβλήθηκε και της Ίντα Ζντανόβσκα με 4-0 σετ και κατέκτησε την προνομιούχο πρωτιά.

Στο 15ο γκρουπ ήρθε, δυστυχώς, νέα απογοήτευση από την Κατερίνα Τόλιου (μη αξιολογημένη αυτόν τον μήνα στο ranking list, αλλά τον Σεπτέμβριο βρισκόταν στο νούμερο 95 της Ευρώπης). Είχε σίγουρα πολύ δύσκολη αποστολή εναντίον της Σλοβένας επικεφαλής Άλεξ Γκάλιτς (Νο 62), όμως το χειρότερο είναι ότι έκανε κακή εμφάνιση.

Ηττήθηκε με 4-0 σετ (7-11, 8-11, 8-11, 8-11) και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να σταθεροποιήσει την απόδοσή της. Στο 2ο σετ προηγήθηκε 8-5 κι έχασε 6 πόντους στη σειρά! Στο 3ο σετ ήταν στο 8-8 και δέχτηκε ξανά τρεις σερί πόντους (μεσολάβησε και τάιμ άουτ από τον Κωνσταντίνο Κωστόπουλο στο 8-9) χωρίς κιόλας να κρατήσει την μπάλα στο τραπέζι.

Στο 4ο σετ βρέθηκε μπροστά με 5-1, αργότερα με 7-5 και πάλι δεν μπόρεσε ν’ αξιοποιήσει το πλεονέκτημα. Γενικά έκανε νευρικό παιχνίδι, ήταν αργή στις μετακινήσεις της και φάνηκε ότι της έλειπε η κατάλληλη αυτοπεποίθηση. Στο άλλο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του γκρουπ η Βουλγάρα Μαρία Γιόβκοβα επικράτησε της Ναταλία Μπρίνζα από τη Μολδαβία με 4-1 σετ.


Στο 12ο γκρουπ η Γεωργία Ζαβιτσάνου (Νο 224) τέσταρε απλά τις δυνατότητές της κόντρα σε μία εξαιρετική νεαρή αθλήτρια της ευρωπαϊκής σκηνής. Αντιμετώπισε τη Ρουμάνα Ίρινα Τσιομπάνου (Νο 54 στις γυναίκες και Νο 4 στις Ελπίδες στην Ευρώπη), η οποία είχε αγωνιστεί τον Σεπτέμβριο και στην αναμέτρηση με την εθνική μας ομάδα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017 (με αντίπαλο τη Χριστοφοράκη τότε).

Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών ήταν αρκετά καλή κατά διαστήματα ώσπου έχασε φυσιολογικά με 4-0 σετ (8-11, 7-11, 2-11, 8-11). Στο άλλο ματς του γκρουπ η Λέιλα Ολιβέιρα από την Πορτογαλία λύγισε τη Σέρβα Ιζαμπέλα Λουπουλέσκου με 4-3 σετ (από 0-3 κιόλας) και πήρε τη 2η θέση.


Στο 15ο γκρουπ η Κατερίνα Τόλιου (εκτός ranking list αυτόν τον μήνα, στο νούμερο 95 της Ευρώπης τον Σεπτέμβριο) ήθελε απλά να κλείσει με θετικό τρόπο τα παιχνίδια της μετά τη χτεσινή άσχημη μέρα και το πέτυχε. Ήταν βελτιωμένη και στο διπλό μικτό, πήγε καλύτερα και στο απλό λίγο αργότερα και κατέβαλλε τη Ναταλία Μπρίνζα από τη Μολδαβία (No 177) με 4-1.

Έχασε το 1ο σετ, αλλά στη συνέχεια έπαιξε πιο σταθερά, πήρε τον έλεγχο κι επικράτησε οριακά και στο κρίσιμο 4ο σετ (9-11, 11-5, 11-7, 12-10, 11-8). Κυρίαρχη στο γκρουπ η Σλοβένα Άλεξ Γκάλιτς, που νίκησε και τη Βουλγάρα Μαρία Γιόβκοβα με 4-0 σετ.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ 9Ο ΓΚΡΟΥΠ
ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Μάνταραζ 6
-------------------------------------
2. Φαζμούτ 5
-------------------------------------
3. Χριστοφοράκη 4
4. Ζντανόβσκα 3
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ 12Ο ΓΚΡΟΥΠ
ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Τσιομπάνου 6
---------------------------------------
2. Ολιβέιρα 5
---------------------------------------
3. Λουπουλέσκου 4
4. Ζαβιτσάνου 3
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ 15Ο ΓΚΡΟΥΠ
ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Γκάλιτς 6
---------------------------------------
-. Γιόβκοβα 5
----------------------------------------
3. Τόλιου 4
4. Μπρίνζα 3

Στο διπλό ανδρών ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος έφτασαν στο σημείο να διεκδικούν πρόκριση στο κυρίως ταμπλό. Με πολύ καλή συνεργασία ο 16άχρονος δεξιόχειρας και ο 23χρονος αριστερόχειρας απέκλεισαν το πρωί στον 1ο προκριματικό γύρο τους Σκωτσέζους Γκρεγκ Χάουεσον/Καλούμ Μεν με 3-1 σετ.

Στο 4ο σετ προηγήθηκαν 8-4, δέχτηκαν την ισοφάριση σε 9-9, έχασαν ένα ματς μπολ, όμως δεν άφησαν αναξιοποίητη την ευκαιρία (11-7, 8-11, 11-4, 12-10). Το βράδυ (20.45) αντιμετωπίζουν τους Χόνορ Ζοκς/Σάμουελ Γουόκερ από την Ουγγαρία και την Αγγλία αντίστοιχα. Το έργο τους στον 2ο προκριματικό γύρο (σ.σ. των «32») θα είναι πολύ δύσκολο, πάντως θα κυνηγήσουν την έκπληξη, που θα τους στείλει στον 1ο γύρο του αγωνίσματος.

Για τον ίδιο στόχο και την ίδια ώρα ο Γκιώνης και ο Σλοβάκος Βανγκ Γιανγκ αναμετρώνται με τους Δανούς Τόμπιας Ράσμουσεν/Κλάους Νίλσεν και ο Παπαγεωργίου με τον Αυστριακό Τσεν Βεσίνγκ με τους Γερμανούς Στέφεν Μένγκελ/Μπένεντικτ Ντούντα.


Στο διπλό μικτό και τον τελευταίο προκριματικό γύρο (σ.σ. των «32») η Τόλιου και ο Τόμας Μικούτις έκαναν πολύ καλή προσπάθεια κόντρα στο ιταλικό δίδυμο των Νιαγκόλ Στογιάνοφ/Ντεμπόρα Βιβαρέλι, ωστόσο κάμφθηκαν με 3-2 σετ. Βρέθηκαν μπροστά με 2-1, αλλά στο 4ο και το 5ο σετ έκαναν κακή αρχή (με 2-6 και με 0-5 αντίστοιχα) που τους στοίχισε (4-11, 11-9, 11-8, 5-11, 4-11).

 

Τελευταία Νέα