Βολικάκης: «Το όμνιουμ πιο κοντά στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μου»

Gazzetta team
Βολικάκης: «Το όμνιουμ πιο κοντά στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μου»

bet365

Κατευθείαν στα... βαθιά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδηλασίας πίστας, που ξεκινάει την Τετάρτη στην Γαλλία, είναι έτοιμος να μπει ο Χρήστος Βολικάκης.

Το αγαπημένο του Κέιριν αποτελεί (μάλλον) παρελθόν και πλέον το βάρος ενόψει των διοργανώσεων έως και το Τόκιο θα το δώσει στο Όμνιουμ των τεσσάρων αγωνισμάτων. Ένα Όμνιουμ που άλλαξε αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αφού εκεί διεξήχθη σε δύο ημέρες και περιλάμβανε έξι αγωνίσματα.

Πλέον και με αρχή το Ευρωπαϊκό της Γαλλίας, θα πραγματοποιείται σε μία ημέρα και περιλαμβάνει το Σκρατς, το Elimination, τους πόντους και το Tempo Race. Όπως καταλαβαίνει κανείς, η εμπειρία θα είναι... πρωτόγνωρη τόσο για τον Βολιώτη ποδηλάτη όσο και για τους υπόλοιπους υποψήφιους για τον τίτλο του... τετράθλου! Βέβαια, ο Χρήστος Βολικάκης είναι συνηθισμένος στα δύσκολα.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της ποδηλασίας πίστας στους Αγώνες του Ρίο, λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Γαλλία, μίλησε στο Πρακτορείο Sport για την εμπειρία που πρόκειται να βιώσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές της ποδηλασίας στην Ελλάδα, ενώ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι... αγνοήθηκε το άθλημα της ποδηλασίας στο πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή» της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με αποτέλεσμα «να χαλάσουμε αρκετά χρήματα για προετοιμασία και τώρα πλέον τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα».

«Δεν έχω εικόνα και εμπειρία στα συγκεκριμένα αγωνίσματα. Ξεκινάω κατευθείαν στα δύσκολα και σε έναν πολύ δυνατό αγώνα όπως είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα θα με βοηθήσει πάρα πολύ στη συνέχεια. Η προετοιμασία μου πάει αρκετά καλά, το σώμα αντιδρά γρήγορα σε αυτή την αλλαγή. Πιστεύω πως σύντομα θα έρθει το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Μετά το Ευρωπαϊκό ξεκινάνε τα Παγκόσμια Κύπελλα και πιστεύω πως αγώνα με τον αγώνα θα είμαστε πολύ καλύτερα. Μάλιστα και με τις αλλαγές που έκανε η παγκόσμια ομοσπονδία, το Όμνιουμ πλησίασε ακόμη πιο κοντά στα δικά μου αγωνιστικά χαρακτηριστικά, οπότε θα προσαρμοστώ αρκετά γρήγορα. Είναι θέμα χρόνου να καταφέρω να φτάσω στο επίπεδο που θέλουμε στα συγκεκριμένα αγωνίσματα.

Χρειαζόμαστε βαθμούς για τις προκρίσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και φυσικά αγώνες για να πάρουμε αίσθηση στα νέα δεδομένα», είπε ο Χρήστος Βολικάκης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την ομοσπονδία, τους προσωπικούς του χορηγούς αλλά και την μονάδα στην οποία υπηρετεί (ΑΚΕΔ-ΑΣΑΕΔ), αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αθλητές της ποδηλασίας.

«Θέλουμε στήριξη από την Πολιτεία που δυστυχώς δεν την έχουμε και πάνω απ΄ όλα ανοιχτό το ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Δεν είναι δυνατόν να μην μας αφήνουν να προπονηθούμε και να μας λένε είναι μέχρι τις τρεις το μεσημέρι γιατί μετά κλείνει.

Δεν είναι συνθήκες προετοιμασίας αυτές. Κρύο στάδιο. Μπάζει νερά. Μόνο πρωινές ώρες ανοιχτό και Σαββατοκύριακο κλειστά. Το ποδηλατοδρόμιο πρέπει να είναι ανοιχτό για τις εθνικές ομάδες. Για τα σωματεία και για όλον τον κόσμο. Να γίνουν ακαδημίες μέσα στην πίστα για μικρά παιδιά όπως γίνεται στο εξωτερικό. Τότε μόνο θα υπάρχει ανάπτυξη του αθλήματος.

Τώρα που μιλάμε, φεύγουμε για Ευρωπαϊκό και το στάδιο είναι κλειστό για εκδηλώσεις. Αυτό τα λέει όλα», τόνισε με έμφαση ο Βολιώτης πρωταθλητής, ο οποίος έκανε την ευχή, στο νέο πρόγραμμα «Υιοθετήσε έναν αθλητή» ενόψει Τόκιο, να συμπεριληφθεί το άθλημα της ποδηλασίας και ο ίδιος προσωπικά.

«Δυστυχώς στο Ρίο δεν ήμουν. Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται γι΄ αυτό. Αλλά το βιογραφικό μου είναι πλούσιο. Μετάλλια σε όλες τις διοργανώσεις. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ήταν οι τρίτοι κατά σειρά στην καριέρα μου. Μου στοίχισε αρκετά που δεν ήμουν στο πρόγραμμα. Θα είχα μια βοήθεια. Θα έπαιρνα μια ανάσα. Δυστυχώς για την προετοιμασία χαλάσαμε αρκετά χρήματα και πλέον τα πράγματα έχουν δυσκολέψει».

Όταν ρωτήθηκε για το αγαπημένο του Κέιριν, είπε ότι «είναι το αγώνισμα που έχω φέρει πάρα πολλά μετάλλια σε παγκόσμιες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τώρα το βάρος θα πέσει αλλού. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον. Σίγουρα θα ξανατρέξω κάποια στιγμή στο Κέιριν. Τα πάντα θα φανούν σε βάθος χρόνου.

Η ποδηλασία άλλωστε είναι απρόβλεπτη. Το ζητούμενο σε πρώτη φάση είναι να συνηθίσω στα νέα δεδομένα και στο άμεσο μέλλον να κατακτήσω στο Όμνιουμ όσα μετάλλια πήρα στο Κέιριν. Αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος. Θα είμαι από τους ελάχιστους ποδηλάτες στον κόσμο που θα έχουν πετύχει κάτι τέτοιο. Ίσως και να είμαι ο μοναδικός».

Ο Χρήστος Βολικάκης δεν θέλησε να κάνει... προγνωστικά για το Ευρωπαϊκό της Γαλλίας αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν έχω καθόλου εικόνα σε αυτή τη φάση. Θα παίξει μεγάλο ρόλο πώς θα πάει η κούρσα. Αν δηλαδή θα πάει σε μαζικό σπριντ που με ευνοεί ή αν θα υπάρχουν "ξεκολλήματα". Τα πάντα είναι ανοιχτά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα