Η ΔΟΑ γιόρτασε με τους Ολυμπιονίκες!

Δήμος Μπουλούκος
Η ΔΟΑ γιόρτασε με τους Ολυμπιονίκες!

bet365

Μία πραγματική γιορτή του Ολυμπισμού έγινε το Σαββατοκύριακο στην Αρχαία Ολυμπία στην εκδήλωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας προς τιμήν της ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης Αννα Κορακάκη, ο ασημένιος Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, ο Κώστας Φιλιππίδης, oι γονείς της Κατερίνας Στεφανίδη και αρκετοί ακόμα αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες τιμήθηκαν από τη ΔΟΑ, όχι μόνο για τις επιτυχίες τους, αλλά και για την άψογη συμπεριφορά τους στη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη της Βραζιλίας. Μαζί τους τιμήθηκαν και οι προπονητές που συμμετείχαν στην ελληνική ομάδα αλλά και όλα τα μέλη της αποστολής που συνεισέφεραν στην άψογη εκπροσώπηση της χώρας.

Τις βραβεύσεις έκανε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος στην ομιλία του «Η σημασία των Ολυμπιακών Αξιών στην εκπαίδευση των νέων σήμερα και ο ρόλος των Ολυμπιονικών στη διαδικασία αυτή», αφού παρουσίασε το ρόλο και το όραμα της ΔΟΑ είπε προς τους αθλητές: «Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία είναι το παγκόσμιο κέντρο του Ολυμπισμού για τον πολιτισμό και την παιδεία και κάθε χώρα οφείλει να έχει τη δική της Εθνική Ακαδημία, οι οποίες λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα της ΔΟΑ και έχουν την υποχρέωση να διαδίδουν τις Ολυμπιακές αξίες. Δυστυχώς η χώρα μας δεν είχε Εθνική Ακαδημία και έτσι το 2009 ξεκίνησε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία τις πρώτες δράσεις της. Δυστυχώς στην Ελλάδα γεννήσαμε τις Ολυμπιακές αξίες αλλά ξεχάσαμε να τις διδάσκουμε και τα παιδιά δεν γνωρίζουν τι είναι η αξία της αριστείας, του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της φιλίας, του ευ αγωνίζεσθαι, αρετές που γεννήθηκαν σε αυτό τον τόπο. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που φιλοξενώ εδώ όλους εσάς, ως Πρόεδρος του κορυφαίου Ολυμπιακού οργανισμού αλλά και ως Αρχηγός της πιο επιτυχημένης ελληνικής αποστολής των τελευταίων χρόνων. Όλοι εσείς γράψατε με τις επιτυχίες σας, χρυσές σελίδες στην ιστορία του σύγχρονου Ολυμπιακού, μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς σας. Η παρουσία όλων ήταν συγκλονιστική, τίμησε τη χώρα μας και εγώ είμαι υπερήφανος που ήμουν αρχηγός αυτής της Αποστολής. Σας καλωσορίζω όλους και θέλω να σας μεταφέρω το αίσθημα υπερηφάνειας που νιώθω για όλους εσάς, που στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε κάνατε πραγματικότητα το όνειρο σας, αλλά και το όνειρο του κάθε Έλληνα. Το ευχαριστώ δεν απευθύνεται μόνο σε εκείνους που κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή και να ανέβουν στο βάθρο, αλλά απευθύνεται σε όλους εσάς που συμμετείχατε σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού και του Ολυμπισμού, γιατί και εσείς αποτελείτε πρότυπα για τους νέους της χώρας, αλλά και γιατί θυσιάσατε πολλές νεανικές στιγμές και ώρες διαβάσματος για να καταφέρετε να συμμετάσχετε σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Χωρίς εσάς δεν θα υπήρχε ο νικητής και μαζί με τους νικητές, αποτελείτε ένα σύνολο ικανό να διδάξει στα νέα παιδιά όλα εκείνα που οι θεωρητικοί καθηγητές δεν έχουν τη δυνατότητα να διδάξουν γιατί δεν έχουν ζήσει αυτές τις στιγμές, τις στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων.»

Στη βράβευση των μελών της ελληνικής αποστολής παρέστησαν ο Δήμαρχος Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Δεββές, τα μέλη της Ολομέλειας της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης, Πέτρος Συναδινός, το πρώην μέλος Γιώργος Γερόλυμπος, το μέλος της Εφορίας της ΔΟΑ Ντόρα Πάλλη, η Διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ιλεάνα Κλοκώνη και ο Παραολυμπιονίκης Παύλος Μάμαλος

Στη συνέχεια ο Καθηγητής Δημήτρης Γαργαλιάνος αναφέρθηκε στο θέμα της «Διπλής Καριέρας» και ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο «Πιέρ Ντε Κουμπερτέν» από τους Ολυμπιονίκες Αννα Κορακάκη και Σπύρο Γιαννιώτη, με τον επίτιμο κοσμήτορα της ΔΟΑ Κωνσταντίνο Γεωργιάδη να δίνει πληροφορίες για τη ζωή του ανθρώπου που αναβίωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο Ιστορικό Αρχείο «Αθήνα 2004».

Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Χώρο και στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την ανοιχτή συζήτηση με τους αθλητές, που συντόνισε ο Διευθυντής της ΔΟΑ Διονύσης Γάγγας. Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις ενώ εκφράστηκε και ο προβληματισμός για το γεγονός ότι δεν διδάσκονται οι Ολυμπιακές αξίες στα Ελληνόπουλα αλλά και για το γεγονός ότι δεν αξιοποιούνται οι Ολυμπιονίκες για τη διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα