Φεστιβάλ σκακιού με Ανατόλι Καρπόφ στη Θεσσαλονίκη (pics)

Φεστιβάλ σκακιού με Ανατόλι Καρπόφ στη Θεσσαλονίκη (pics)

Φεστιβάλ σκακιού με Ανατόλι Καρπόφ στη Θεσσαλονίκη (pics)

Με το δείπνο προς τιμή της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Σταυρούλας Τσολακίδου, ολοκληρώθηκε το «2016 Thessaloniki Chessnale», η εκδήλωση για το σκάκι, στο πλαίσιο του έτους Ρωσίας στην Ελλάδα!

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στο Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos, όπου ο διεθνούς φήμης σκακιστής και παγκόσμιος πρωταθλητής Ανατόλι Καρπόβ έδωσε μία ταυτόχρονη παρτίδα επίδειξεις – Σιμουλτανέ με 25 νέους σκακιστές από ομίλους της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής!

Όπως είπε αργότερα στο δείπνο, που παρατέθηκε στο «Μακεδονία Παλάς», «η χαρά μου είναι μεγάλη όταν βλέπω νέους να αγαπούν το σκάκι και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. Άλλωστε η Θεσσαλονίκη, που διοργάνωσε δύο Σκακιστικές Ολυμπιάδες, όπως και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Χαλκιδικής είναι μία περιοχή με ισχυρή σκακιστική παράδοση»...

Στο δείπνο, τον θρύλο του αθλήματος κ. Καρπόβ, που είναι παράλληλα και Βουλευτής, τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας Κίρσαν Ιλιουμτζίνοβ και το μέλος της Δούμα και χρυσή Ολυμπιονίκη του καλλιτεχνικού πατινάζ Ιρίνα Ρόντνινα αλλά και την 16χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου υποδέχθηκε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης η Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, που στο χαιρετισμό της αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη διοργάνωση αλλά και στη σύσφιγξη των διμερών σχέσεων, που αποτελεί τον στόχο των εκδηλώσεων του «Έτους της Ρωσίας στην Ελλάδα» και αντίστοιχα του «Έτους της Ελλάδας στη Ρωσία».

Τις θερμές ευχαριστίες τους για την παρουσία του κ. Καρπόβ στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης και οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας και Σάκης Βαρδαλής, που τόνισαν παράλληλα και την βούληση τους να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας Γιώργος Μακρόπουλος ευχαρίστησε τους ξένους προσκεκλημένους και τούς διαβεβαίωσε ότι στην Ελλάδα γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την διάδοση του σκακιού, κυρίως στα παιδιά.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Chessnale Πέτρος Μαμαλάκης ευχαρίστησε τον κ. Ιβάν Σαββίδη γιατί όπως είπε, «δίχως την συνδρομή του η διοργάνωση δεν θα μπορούσε ποτέ να πραγματοποιηθεί».

Στο δείπνο παρακάθησαν ακόμη οι GM και προπονητές της Σταυρούλας, Θάνος Μαστροβασίλης και Ιωάννης Παπαιωάννου.

Best of internet