Ο Σάγκαν παγκόσμιος πρωταθλητής δεν τερμάτισε ο Ταμουρίδης

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ο Σάγκαν παγκόσμιος πρωταθλητής δεν τερμάτισε ο Ταμουρίδης

bet365

Ο Γιάννης Ταμουρίδης ήταν ανάμεσα στους 146 αθλητές από τους 197 που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας, που δεν κατάφεραν να τερματίσουν στο δρόμο αντοχής.

Νικητής στον αγώνα 257.5χλμ, ο οποίος περνούσε μέσα από την καυτή έρημο αναδείχθηκε ο Σλοβάκος Πέτερ Σάγκαν με 5:40.43, o οποίος διατήρησε τον τίτλο που κατέκτησε ένα χρόνο νωρίτερα στο Ρίτσμοντ, με τους πρώην παγκόσμιους πρωταθλητής Μάρκ Κάβεντις από την Μεγάλη Βρετανία και Τομ Μπούνεν από το Βέλγιο να συμπληρώνουν το βάθρο με τον ίδιο χρόνο.

«Δεν το πιστεύω. Είμαι ακόμη σε σοκ. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί είχαμε κάθετο άνεμο και ήμουν το τελευταίος που μπήκα στο πρώτο γκρουπ. Στο τέλος ήταν ένα σπριντ, στο οποίο είχαμε κόντρα άνεμο, οπότε ένιωσα ότι έπρεπε να βγω από πίσω.

Ένιωσα τυχερός, γιατί ο Νιτσόλο δεν με έκλεισε. Αν το είχε κάνει σίγουρα θα το είχε κάνει σίγουρα θα τρακάραμε γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να φρενάρω. Φτάσαμε κοντά στο να τρακάρουμε αλλά είμαι χαρούμενος. Είναι απίστευτο», δήλωσε ο Σάγκαν.

Σε ότι αφορά στον Έλληνα πρωταθλητή, είχε την τύχη που είχαν σχεδόν τα 3/4 των συμμετεχόντων, δηλαδή δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα.

Οπως σημείωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μιχάλης Φαραντάκης: «Δυστυχώς ο Γιάννης δε κατάφερε να τερματίσει ένα πολύ δύσκολο παγκόσμιο λόγω καιρικών συνθηκών. Έπειτα από την επιτάχυνση που έγινε στην έρημο με αντίπαλο τον πλάγιο αέρα, ο Γιάννης έμεινε σε γκρουπ που μπήκε αργοπορημένα στο σιρκουί (στο τεχνητό νησί Περλ) και έπειτα από έναν κύκλο οι κριτές τους σταμάτησαν».

 

Τελευταία Νέα