Ένας νεκρός κολυμβητής και ένας σε κρίσιμη κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ

Ένας νεκρός κολυμβητής και ένας σε κρίσιμη κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ

Ένας νεκρός κολυμβητής και ένας σε κρίσιμη κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ

Ένας κολυμβητής άφησε την τελευταία του πνοή και ένας ακόμη βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, στο πλαίσιο του ετήσιου αγώνα που διεξήχθη στο λιμάνι του Χονγκ Κονγκ, παρουσία κορυφαίων κολυμβητών. 

Ο άτυχος άνδρας σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ανασύρθηκε αναίσθητος από το νερό και διεκομίσθη άμεσα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Η γυναίκα, η οποία διανύει το 60ο έτος της ηλικίας της, νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας, με την κατάσταση της να κρίνεται κρίσιμη.

Στον αγώνα των 1.500μ., μετείχαν 3.000 συμμετέχοντες, περίπου 500 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι. 

Συνολικά στον αγώνα υπήρχαν 120 ναυαγοσώστες, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ερασιτεχνών Κολυμβητών του Χονγκ Κονγκ να δηλώνει ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν επαρκή:

«Λυπούμαστε για τα νέα θα κάνουμε οτιδήποτε για να βοηθήσουμε την οικογένεια του να ξεπεράσει αυτές τις δύσκολες ώρες», δήλωσε στην South China Morning Post ο Ρόνι Γουόνγκ, ο οποίος επιβεβαίωση την είδηση του θανάτου, καθώς και τη νοσηλεία της γυναίκας. 

Αυτός είναι ο πρώτος θάνατος που καταγράφεται από το 2011 που ξεκίνησε ο αγώνας, ωστόσο παραμένει ερωτηματικό το κατά πόσο ήταν ασφαλές το νερό, η ποιότητα του οποίου υπήρξε προβληματική παρά τις διαβεβαιώσεις για βελτίωση του. 

Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Αμερικανός Τσαρλς Πέτερσον, ο οποίος τεμράτισε σε 16 λεπτά και 44''.

Στις γυναίκες τον τίτλο κατέκτησε η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο στα 10χλμ. Σάρον φαν Ρούβεντααλ. 

Η είδηση επαναφέρει το θέμα των μέτρων ασφαλείας που τηρούνται σε αγώνες που διεξάγονται εκτός πισίνας, αφού μία ατυχής στιγμή είναι αρκετή για να συμβεί το μοιραίο. 

Best of internet