Εκτός ο έξαλλος Νόλε, οδεύει προς επιστροφή στο θρόνο ο Μάρεϊ (vids)

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Εκτός ο έξαλλος Νόλε, οδεύει προς επιστροφή στο θρόνο ο Μάρεϊ (vids)

bet365

Ο Άντι Μάρεϊ έφτασε στον τελικό του Σανγκάη Masters χωρίς να χάσει ούτε σετ, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να γνωρίζει την ήττα από τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ.

Ο Βρετανός επικράτησε 6-4, 6-3 του Ζιλ Σιμόν και απέκτησε το δικαίωμα να επιστρέψει για τρίτη φορά στον αυτοκρατορικό θρόνο, τον οποίο έχει εγκαταλείψει από το 2011 (2010, 2011)

Ο Μάρεϊ παραμένει αήττητος στα τελευταία 9 ματς που έχει δώσει στην Κίνα, χωρίς να έχει χάσει ούτε σετ και θα διεκδικήσει απέναντι στον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ τον 6ο του τίτλο τη φετινή σεζόν, 13ο σε Masters διοργάνωση και 41ο συνολικά στην καριέρα του (40-21 σε τελικούς).

Μάρεϊ και Αγκούτ έχουν αναμετρηθεί 2 φορές στο παρελθόν, με τον Σκωτσέζο να μετρά ισάριθμες νίκες.

Σε ότι αφορά στον έτερο ημιτελικό, ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Σέρβος δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και έγινε υπεύθυνος για τη δεύτερη ήττα του στη Σανγκάη σε 6 χρόνια, υποκύπτοντας με 6-4, 6-4.

Αυτός είναι ο σημαντικότερος τελικός στην καριέρα του Μπαουτίστα Αγκούτ, η προηγούμενη παρουσία του σε ημιτελικό, ήταν στη Μαδρίτη, όπου είχε ηττηθεί από τον Ναδάλ.

Ο Νόλε από την πλευρά του έχασε αρκετούς κρίσιμους πόντους με αποτέλεσμα να εκνευριστεί και να το δείξει, χτυπώντας τη ρακέτα του στο πρώτο σετ και σκίζοντας την μπλούζα του στο δεύτερο. Μάλιστα, είχε έναν διαπληκτισμό με τον διαιτητή, Κάρλος Μπερνάντες, στον οποίο έδωσε συνέχεια στην συνέντευξη Τύπου.

Ο Τζόκερ έχασε πόντο όταν καθυστερημένα ζήτησε challenge και επιτιθέμενος στον διαιτητή του είπε: «Έχεις δει τίποτα σήμερα;». Η σχέση του με τον Μπερνάντες χειροτέρεψε όταν ο τελευταίος τον χρέωσε με time violation warning (προειδοποίηση), επειδή καθυστέρησε να επιστρέψει από τα αποδυτήρια, όταν πήγε να αλλάξει μπλούζα.

Το αποκορύφωμα ήταν ότι ο Σέρβος θέλησε να αποδώσει την ήττα του στον διαιτητή λέγοντας στην συνέντευξη Τύπου: «Ο Μπερνάντες ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Αυτό ήθελε να κάνει σήμερα και το πέτυχε».

Η πλάκα είναι ότι μία ημέρα νωρίτερα ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε συστάσεις στον Κύργιο για την συμπεριφορά του και αντί να τον συνετίσει «κύλισε» ο ίδιος...

 

Τελευταία Νέα