Στα χνάρια του Φειδιππίδη ο 2ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος δρόμος Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα

Gazzetta team
Στα χνάρια του Φειδιππίδη ο 2ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος δρόμος Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα

bet365

Ένας από τους δυσκολότερους αγώνες δρόμου στον οποίο δοκιμάζεται η ανθρώπινη φύση φτάνοντας στο όριο τα ψυχικά, σωματικά και πνευματικά όρια θα διεξαχθεί στις 18 Νοεμβρίου.
Την ημερομηνία αυτή θα δοθεί η εκκίνηση από την Αρχαία Αγορά των Αθηνών στις 17:00 για τον 2ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα που διοργανώνει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ.Α.Ο.Σ.) ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT.
Το όριο για την ολοκλήρωση του αγώνα είναι 104 ώρες οπότε αναμένεται ο τερματισμός του τελευταίου δρομέα την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στις 01:00 π.μ.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Η διαδρομή θα ακολουθήσει όλο τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα – Ελευσίνα - Αρχαία Κόρινθο και εκεί θα ακολουθήσει τον δρόμο προς Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα.
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά. θα ανέβει το Αρτεμίσιο (το μοναδικό σημείο που θα παρεκκλίνει από το αρχαίο κατεστραμμένο πλέον- αδιάβατο μονοπάτι που οδηγούσε στο Παρθένιο-Τεγέα) και ακόλουθα θα περάσει από Τεγέα για να μπει πλέον στον δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης και να φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο Στάδιο της Σπάρτης.
Έτσι θα διασφαλιστεί η πιστότερη διαδρομή που προσεγγίζει κατά 95% τη διαδρομή που διέτρεξε ο Αρχαίος Ημεροδρόμος Φειδιππίδης.
Η επιστροφή θα γίνει από τον ίδιο ακριβώς δρόμο ενώ η συνολική απόσταση είναι 490 χλμ.
Οι αιτήσεις συμμετοχής καταχωρούνται μέχρι 31 Οκτωβρίου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.athenianrunnersclub.gr/register/
Σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής, την διαδρομή, τα σημεία ελέγχου, την τροφοδοσία και άλλες πληροφορίες θα βρείτε στην προκήρυξη η οποία δημοσιεύεται ΕΔΩ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα