Τελτσίδου: «Δυνατά τη νέα τετραετία, με ξεκίνημα από το Ισραήλ»

Gazzetta team
Τελτσίδου: «Δυνατά τη νέα τετραετία, με ξεκίνημα από το Ισραήλ»

bet365

Αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό στην πλάτη που την ταλαιπώρησε για περίπου ένα μήνα, η Ελισάβετ Τελτσίδου δηλώνει «ετοιμοπόλεμη» για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 του Ισραήλ (11-12 Νοεμβρίου).

Η τζουντόκα του ΕΟΣ Αχαρνών, θ` αποτελέσει και τη μοναδική ελληνική συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση, στην οποία η Ελλάδα έχει πανηγυρίσει 16 μετάλλια από το 2003. Μάλιστα, το ένα εξ αυτών ανήκει και στην Τελτσίδου, αφού πριν από δύο χρόνια, στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, είχε καταλάβει την 3η θέση στα -63 κιλά.

Εφέτος, θα συμμετέχει στα -70 κιλά, μια κατηγορία που θα την... συνοδεύει μέχρι και την ολοκλήρωση του νέου προολυμπιακού κύκλου που για το άθλημα του τζούντο θα ξεκινήσει την επόμενη διετία.

«Και στο Ισραήλ θα συμμετέχω στα -70 κιλά. Είναι η δική μου κατηγορία πλέον. Τέλος τα -63 κιλά οριστικά», είπε η Τελτσίδου ενώ αναφερόμενη στη διοργάνωση του Ισραήλ τόνισε: «Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός.

Έχω μπει σε προπονητικό πρόγραμμα από τα τέλη Αυγούστου και πλέον γυμνάζομαι ενταντικά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στην οποία θα δω και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πλάτη μου μετά τον τραυματισμό που με κράτησε εκτός τατάμι για περίπου ένα μήνα. Νοιώθω καλά κι ελπίζω πως θα νιώθω το ίδιο και αμέσως μετά τη διοργάνωση».

Η Τελτσίδου δεν μπόρεσε να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κάτι που την... πλήγωσε αλλά «και με πείσμωσε για την επόμενη τετραετία. Θέλω να μπω δυνατά τη νέα τετραετία κι ελπίζω η αρχή να γίνει από τη διοργάνωση του Ισραήλ».

Η Ελλάδα έχει επτά χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση, με πιο πρόσφατο αυτό του Ρομάν Μουστόπουλου το 2014 στο Βρότσλαβ στην κατηγορία των -81 κιλών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα