O Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος ανοίγει πανιά!

Gazzetta team
O Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος ανοίγει πανιά!

bet365

Με την ευχή να γίνει η διοργάνωση θεσμός πραγματοποιήθηκε στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς, η συνέντευξη Τύπου του Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου και στη γραμμή εκκίνησης θα βρεθούν όλες οι γενιές του αθλήματος. Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης αλλά και λιλιπούτειοι ιστιοπλόοι από την κατηγορία των όπτιμιστ θα πάρουν μέρος σε μία διοργάνωση που πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς σε συνεργασία με την Sailing Marathon.

«Όταν η ομάδα της Sailing Marathon μας ενημέρωσε για την ιδέα της, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε δίπλα τους για να τους βοηθήσουμε να την υλοποιήσουν. Ο αγώνας δεν θα έχει μόνο αγωνιστικό χαρακτήρα αλλά θα έχει και κοινωνικό. Την ημέρα της διεξαγωγής του θα υπάρχουν πολλοί κοινωφελείς οργανισμοί, οι οποίοι θα ενημερώσουν θεατές και αγωνιζόμενους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΟΠ, Γιάννης Παπαδημητρίου.

Αθλητής του ΙΟΠ, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο, Τάκης Μάντης, στήριξε από την πρώτη στιγμή την ιδέα. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο στη χώρα μου. Εύχομαι να γίνει θεσμός και όλοι οι ιστιοπλόοι να παίρνουμε, κάθε χρόνο, μέρος σε αυτή τη γιορτή του αθλήματος μας. Ανυπομονώ να βρεθούμε στη γραμμή εκκίνησης», τόνισε ο πρωταθλητής των 470.

Τη διοργάνωση έχει αγκαλιάσει και ο Σύλλογος των Ελλήνων Ολυμπιονικών. Η πρόεδρος του ΣΕΟ, Βούλα Κοζομπόλη ήταν παρούσα στη συνέντευξη Τύπου. «Θα βρεθώ σε γνώριμα νερά αφού όταν σταμάτησα από την εθνική πόλο ασχολήθηκα με την ιστιοπλοΐα. Θα πάρουν μέρος και άλλοι Ολυμπιονίκες μας. Πιστεύω ότι θα γίνει θεσμός», υπογράμμισε η Ολυμπιονίκης.

Η ιδέα της διοργάνωσης προέκυψε ύστερα από ένα ταξίδι της «Sailing Marathon Team» στο εξωτερικό. «Παρακολουθούσαμε μία διοργάνωση και εκεί σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ ωραίο το θέαμα εάν έτρεχαν όλες οι κατηγορίες μαζί. Όσοι βρεθούν στο Μικρολίμανο, το Σάββατο, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάτι μοναδικό», δήλωσε ο Νίκος Αλευρομύτης, ένας εκ των εμπνευστών της ιδέας.

Εκπρόσωπος των αθλητριών στη συνέντευξη Τύπου ήταν η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Πεκίνου, η Σοφία Παπαδοπούλου: «Πρόκειται για μία σπουδαία πρωτοβουλία που θα αναδείξει την Ελλάδα και την ιστιοπλοΐα της».

Στο τεχνικό κομμάτι των αγώνων στάθηκε ο προπονητής των Ολυμπιονικών του Ρίο και πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων, ο Μάκης Ωρολογάς: «Η γραμμή εκκίνησης θα φτάσει τα 600 μέτρα. Θα πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από 16 ολυμπιακές και μη κατηγορίες. Οι δηλώσεις συμμετοχών συνεχίζονται και πιστεύω ότι θα αγωνιστούν, περίπου, 300-350 ιστιοπλόοι».

Η ιστιοπλοΐα και ο Πειραιάς είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι και ο δήμος της πόλης στηρίζει τη διοργάνωση. «Πρόκειται για μία ωραία ιδέα και ελπίζω ότι ο αγώνας τα επόμενα χρόνια θα γίνει διεθνής. Το άθλημα έχει προσφέρει πολλά μετάλλια στη χώρα», δήλωσε ο δήμαρχος του Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Στον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο θα συμμετέχει και η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΕΕΣΚΠ). Οι αθλητές θα δώσουν το δικό τους μήνυμα στον αγώνα για τη ΣΚΠ παίρνοντας μέρος στην καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού που πραγματοποιεί η ΕΕΣΚΠ. Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό μη κυβερνητικό σωματείο που αριθμεί πάνω από 7.000 μέλη (άτομα με ΣΚΠ, συγγενείς και θεραπευτές) που δραστηριοποιείται τα τελευταία 25 χρόνια με τα γραφεία που διατηρεί σε όλη την Ελλάδα, υποστηρίζοντας την αυτονομία, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την επανένταξη και την έγκυρη ενημέρωση των ατόμων με ΣΚΠ.

Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι οι www.gazzetta.gr και τα περιοδικά Skipper on Deck και Plefsi.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα