Ο Παπαθανασίου, ο Τσότρας και ο Μαρσέλο Λίπι!

Ο Παπαθανασίου, ο Τσότρας και ο Μαρσέλο Λίπι!

Ο Παπαθανασίου, ο Τσότρας και ο Μαρσέλο Λίπι!

Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας επέστρεψαν «πεινασμένοι» για μετάλλια. Το ελληνικό πλήρωμα έφτασε σε μία ακόμη μεγάλη επιτυχία στο Βιαρέτζιο της Ιταλίας. 

Σε διεθνείς αγώνες το πλήρωμα της κλάσης Star κατάφερε να ανέβει ξανά στο βάθρο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Στον αγώνα μετείχαν 17 σκάφη και μεταξύ των αθλητών που έτρεξαν ήταν δύο τεράστιες μορφές της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας. Ο Αμερικάνος Ολυμπιονίκης Καγιάρ, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα, και ο Ιταλός Νέγκρι που είναι πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας.

Οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν για πολλές ιστιοδρομίες. Επικρατούσε, σχεδόν, άπνοια και έγιναν μόλις τρεις κούρσες.

Το ελληνικό σκάφος κέρδισε τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες, όμως στην 3η κούρσα τερμάτισε στην 8η θέση και στην γενική βαθμολογία ήταν 3ο.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Παπαθανασίου επανεμφανίστηκε μετά από αποχή 1,5 χρόνου λόγω τραυματισμού και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο σε μεγάλους διεθνείς αγώνες στη λίμνη Γκάρντα που το Σαββατοκύριακο θα φιλοξενήσει την τρίτη σειρά αυτών των σημαντικών αγώνων.

Η τελετή λήξης ήταν εντυπωσιακή. Οι Ιταλοί διοργάνωσαν μια εξαιρετική βραδιά με πολλές εκπλήξεις και την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο διάσημος Ιταλός προπονητής ποδοσφαίρου Μαρσέλο Λίπι, ο οποίος κατάγεται από το Βιαρέτζιο. Ο Λίπι, μάλιστα, είχε εγκάρδια συνομιλία με τους Παπαθανασίου, Τσότρα γενικά για τον αθλητισμό. Σχετική είναι και η φωτογραφία που συνοδεύει το δελτίο τύπου.

Best of internet