Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών «αγκάλιασε» τον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο

Δήμος Μπουλούκος
Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών «αγκάλιασε» τον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο

bet365

Με τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών θα διεξαχθεί ο Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου, στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου. Aνάμεσα στους ιστιοπλόους που θα αγωνιστούν θα βρεθούν και Ολυμπιονίκες άλλων αθλημάτων όπως η πρόεδρος του ΣΕΟ, Βούλα Κοζομπόλη, η συναθλήτριά της στην «ασημένια» ομάδα πόλο, του 2004, Τόνια Μωραϊτάκη, η γενική γραμματέας του ΣΕΟ, Βούλα Ζυγούρη (πάλη), ο Δημήτρης Μούγιος (ασημένιο μετάλλιο στην κωπηλασία το 2008, μαζί με τον Βασίλη Πολύμερο) κ.α.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Βούλα Κοζομπόλη, θα επιστρέψει σε… γνώριμα νερά καθώς, παρόλο που ως αθλήτρια διακρίθηκε με το πόλο, είναι και πανελληνιονίκης στην ιστιοπλοΐα, στα Yngling. «Με μεγάλη χαρά τόσο ως Σύλλογος όσο και εγώ προσωπικά αποφασίσαμε να στηρίξουμε αυτή την πρωτοποριακή ιδέα, η οποία πιστεύω ότι θα γίνει θεσμός. Όταν σταμάτησα από το πόλο, μαζί με τη Σοφία Μπεκατώρου και τη Σοφία Καϊτατζίδου, ξεκινήσαμε προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Μπορεί η προσπάθεια να μην ολοκληρώθηκε αλλά έχω μόνο καλές αναμνήσεις από την ιστιοπλοΐα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που θα ξαναβρεθώ σε σκάφος. Πρόκειται για ένα άθλημα μαγικό. Εμένα μου αρέσει να αγωνίζομαι με κύμα», υπογράμμισε η Ολυμπιονίκης.

Η διοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου δε θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν δεν υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοπόρο ιδέα. Σημαντική υποστήριξη και βοήθεια στην ομάδα του «Sailing Marathon» προσφέρουν οι εταιρίες Don Blue, Passion Fashion, Istion Yachting και ΕΝΑΚ.

Η εταιρία «Don Blue» με έδρα την Μύκονο, ασχολείται με ενοικιάσεις πολυτελών σκαφών αναψυχής, καθώς και με VIP μεταφορές και ξεναγήσεις. Στον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο θα συμμετάσχει με τέσσερα πολυτελή φουσκωτά, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως Media Boats.

Η εταιρία «Passion Fashion» είναι παραγωγοί μεταλλικών διακοσμητικών εξαρτημάτων για τις αγορές των μπιζού και των δερμάτινων προϊόντων. Δραστηριοποιούνται στο χώρο από το 1975 προμηθεύοντας την αγορά με προϊόντα της υψηλότερης ποιότητας και προσφέροντας αναγνωρισμένη και υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση. Η «Passion Fashion», είναι αθλοθέτης του αγώνα, σχεδιάζοντας και προσφέροντας τα μετάλλια των νικητών καθώς και το μεγάλο έπαθλο του overall νικητή.

Η εταιρία «Istion Yachting» διαθέτει ένα στόλο με περισσότερα από 100 επαγγελματικά σκάφη αναψυχής τα οποία προσφέρονται προς ναύλωση από 6 βάσεις εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα. Προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πώλησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης, για σκάφη των μεγαλύτερων ναυπηγείων όπως Beneteau, Jeanneau, Bavaria, Bali και Lagoon. Στον αγώνα η εταιρία Istion Yachting προσφέρει 2 Catamaran Lagoon 50, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την εκκίνηση του «Sailing Marathon».

Η εταιρία ΕΝΑΚ είναι αναγνωρισμένη σχολή ναυαγοσωστικής με εικοσαετή εμπειρία στο χώρο και ασχολείται αποκλειστικά με την ανάπτυξη της ναυαγοσωστικής και της διάσωσης στην Ελλάδα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φορέα στον τομέα της ναυαγοσωστικής και μία από τις παλιότερες σχολές ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα και θα βρίσκεται δίπλα στους ιστιοπλόους του αγώνα.

H διοργάνωση διεξάγεται από τον Ιστιοπλοϊκό όμιλο Πειραιώς σε συνεργασία με την «Sailing Marathon Team». Tελεί υπό την αιγίδα διαφόρων θεσμικών φορών υποστήριξης ενώ, παράλληλα με το αθλητικό πρόγραμμα, θα υπάρξουν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι οι www.gazzetta.gr και τα περιοδικά Skipper on Deck και Plefsi.

 

Τελευταία Νέα