Σιγά που θα άντεχε ο Γιαννιώτης μακριά από τη θάλασσα...

Gazzetta team
Σιγά που θα άντεχε ο Γιαννιώτης μακριά από τη θάλασσα...

bet365

Με τη συμμετοχή ρεκόρ των 142 κολυμβητών και κολυμβητριών, από την Ελλάδα και άλλες 30 χώρες, αλλά και με απόλυτη επιτυχία, διεξήχθη ο αγώνας 2,4 χιλιομέτρων Open Water του «Santorini Experince», από το Ηφαίστειο στο παλιό λιμάνι των Φηρών.

Ανάμεσά στους συμμετέχοντες έλαμψαν τα αστέρια της Εθνικής μας ομάδας, με προεξάρχοντα τον Ολυμπιονίκη του Ρίο και Παγκόσμιο πρωταθλητή Σπύρο Γιαννιώτη. Η διοργάνωση έγινε φέτος υπό τη αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ) και κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες (θάλασσα γαλήνια, ηλιοφάνεια και καλοκαιρινές θερμοκρασίες).

Στον τερματισμό, όπου περίμενε πλήθος κόσμου για να αποθεώσει τους αθλητές, έφτασαν μαζί, σε ένα πρώτο γκρουπ, ο Σπύρος Γιαννιώτης μαζί με την Κέλλυ Αραούζου, τον Αντώνη Φωκαϊδη και τον Γιώργο Αρνιακό.

Τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης και την ασφάλεια επιμελήθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γέμελος. Η εκδήλωση έκλεισε με βεγγαλικά και κόρνες από τους λεμβούχους της περιοχής.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών και των διοργανωτών, μετά τον αγώνα:

Σπύρος Γιαννιώτης: «Ήταν μια όμορφη και μοναδική εμπειρία. Είχε πάρα πολλές συμμετοχές φέτος και ο καθένας από μας χάρηκε αυτή τη θαυμάσια, μοναδική διαδρομή.

Για τη μεγάλη αύξηση των συμμετοχών, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, σίγουρα μέτρησε και η δική μου προσπάθειά και ολυμπιακή διάκριση στο Ρίο. Και γι αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα που προάγουμε το άθλημα και γενικότερα τον αθλητισμό. Τα επόμενα χρόνια θα αναδειχθεί το Open Water και σε άλλες θάλασσες της Ελλάδας.

Αυτή η διοργάνωση, το "Santorini Experience" θα γίνει σίγουρα θεσμός, υπό της αιγίδα και της Ομοσπονδίας. Θα τη στηρίξω γιατί είναι κάτι το πολύ ιδιαίτερη". Για την κούρσα του σε αυτόν τον ιδιαίτερο αγώνα είπε: "Ήμουν πολύ χαλαρός, το απόλαυσα, έπαιξα με τους συναθλητές μου, μοιράσαμε χαμόγελα στους συνοδούς, τερματίσαμε πολλοί μαζί. Ήταν ένα ωραίο event».

Κέλλυ Αραούζου: «Είναι σημαντικό να βλέπω να μετέχουν ερασιτέχνες, παιδιά, οικογένειες και να τερματίζουν με ένα τεράστιο χαμόγελο. Οι επιτυχίες μας φέρνουν και τον κόσμο κοντά στο άθλημα. Ειδικά αυτή του Σπύρου, αλλά και οι διακρίσεις οι δικές μας, αναδεικνύουν το άθλημα.

Είναι κοντά στο event πλέον και η Ομοσπονδία, το στηρίζει και μαθαίνω ότι γίνονται προσπάθειες να γίνει και υπό την αιγίδα των διεθνών ομοσπονδιών. Αυτό δίνει άλλη βαρύτητα».

Αντώνης Φωκαϊδης: «Είναι εκπληκτική εμπειρία και είμαστε τυχεροί που ζούμε στην Ελλάδα και είμαστε σε αυτό το όμορφο νησί. Οι συμμετοχές αυξάνονται και αυτό μας δίνει ιδιαίτερη χαρά. Χαιρόμαστε να κολυμπάμε δίπλα στο Σπύρο, μια παρέα. Τερματίσαμε όλοι μαζί και το χαρήκαμε σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής».

Νίκος Γέμελος: «Το πρώτο μέλημα εκ μέρους της Ομοσπονδίας ήταν η σφάλεια και αυτό επιτεύχθηκε. Τριπλάσιος κόσμος μετείχε σε σχέση με την πρώτη φορά. Έτσι όπως είδα το τοπίο και τον κόσμο που τερμάτιζε και εφόσον εξασφαλίζονται όλες οι διεθνείς προδιαγραφές, αυτή τη διοργάνωση θα γίνει θεσμός».

 

Τελευταία Νέα