Κοσμοσυρροή στον 5ο νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Gazzetta team
Κοσμοσυρροή στον 5ο νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

bet365

Με επιτυχία είχε ο ο 5ος νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονικης στον οποίο μετείχαν περίπου 21.000 δρομείς όλων των ηλικιών.

Πρωταθλητές των μεγάλων αποστάσεων, Ολυμπιονίκες διαφόρων αθλημάτων, Παραολυμπιονίκες, άτομα με αναπηρίες, προσωπικότητες της πόλης και ολόκληρης της χώρας, καθώς και μαθητές, απόλαυσαν τη χαρά της συμμετοχής τους σε μία άδεια από αυτοκίνητα Θεσσαλονίκη, γεμάτη ήχο και χρώμα, που προσέφερε η παρουσία έξι σχημάτων ζωντανής μουσικής και τεσσάρων ραδιοφωνικών σταθμών.

Η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου δόθηκε με τη δύση του ήλιου στις 18:45, από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ ο τερματισμός της κούρσας έγινε στο Λευκό Πύργο.
Νικητής αναδείχθηκε ο Αντώνης Παπαδημητρίου με χρόνο 1 ώρα 09:52, αφήνοντας πίσω του τον Μιχάλη Παρμάκη του διοργανωτή συλλόγου Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων (1 ώρα 10:55), ο οποίος ξέσπασε σε δάκρυα μετά τον τερματισμό του, αφού πριν από λίγους μήνες είχε περάσει μία μεγάλη περιπέτεια υγείας, που έθεσε σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του. Την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε ο Γεράσιμος Γρίβας, με χρόνο 1 ώρα 11:22.
Στην κατηγορία των γυναικών, η Σόνια Τσεκίνι θριάμβευσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με επίδοση 1 ώρα 21:45, με δεύτερη τη νικήτρια του 1ου «Νυχτερινού» του 2012 Βίκυ Καραγεωργάκη (1 ώρα 22:53) και τρίτη την Ειρήνη Μιχαλά (1 ώρα 27:34).
Ο Δρόμος Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5χλμ. ξεκίνησε στις 21:15 από το Δημαρχιακό Μέγαρο με εντυπωσιακό τρόπο, αφού την εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μαζί με τους Παραολυμπιονίκες μας του Ρίο Θανάση Κωνσταντινίδη, Δημήτρη Σενικίδη, Δημήτρη Ζησίδη, Πασχάλη Κουλούμογλου, Παναγιώτη Τριανταφύλλου, Δημήτρη Μπακοχρήστο και Βαλασία Κυργιοβανάκη.
Την αψίδα του τερματισμού στο Λευκό Πύργο πέρασε πρώτος ο Ιάσων Ιωαννίδης (14:52), επαναλαμβάνοντας την αντίστοιχη επιτυχία του 2014. Στο βάθρο τον ακολούθησαν ο Θανάσης Παγουνάδης (15:13) και ο Στυλιανός Φιλάι (15:25).
Στις γυναίκες, ταχύτερη όλων ήταν η καταξιωμένη 48χρονη Ιταλίδα πρωταθλήτρια Γκλόρια Μαρκόνι, που πρώτευσε με νέο εντυπωσιακό ρεκόρ αγώνων (16:53), αφήνοντας δεύτερη τη Βασιλική Κωνσταντινοπούλου (17:35) και τρίτη την Κατερίνα Δόβρου (17:48).
«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη μου. Ήταν η τρίτη μου συμμετοχή στο θεσμό, στις δύο προηγούμενες είχα κατακτήσει την 3η θέση, αλλά αυτή τη φορά κατάφερα να κερδίσω. Η διοργάνωση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους αθλητές υψηλών επιδόσεων το γεγονός ότι η διαδρομή έχει πλέον δύο στροφές, αντί για τρεις. Η συμμετοχή περισσότερων από 20.000 ανθρώπων δείχνει την ανταπόκριση και την επιτυχία αυτής της διοργάνωσης», είπε ο Αντώνης Παπαδημητρίου, ενώ από την πλευρά του ο
Μιχάλης Παρμάκης, είπε: «Η 2η θέση δεν είναι ό,τι καλύτερο για μένα, γιατί έχω μάθει να πρωταγωνιστώ και στεναχωριέμαι που δεν κέρδισα. Πέρασα όμως μια μεγάλη περιπέτεια, έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ. Νοσηλεύτηκα για αρκετό καιρό και κάθε μέρα μου έλεγαν ότι θα πεθάνω...
Δεν είμαι στην καλύτερη κατάστασή μου, αλλά το παλεύω και θα συνεχίσω να προσπαθώ, όσο μπορώ! Είναι δύσκολο να ξεπεράσω αυτό που πέρασα, το σκεφτόμουν μέσα στον αγώνα, είναι αρκετά πρόσφατο... Θέλω να πω ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σε όλους για την ενθάρρυνσή τους».
 

Τελευταία Νέα