Πρωτιά και είσοδο στην ομάδα επιλέκτων της E.T.T.U. η Παπαδημητρίου!

Πρωτιά και είσοδο στην ομάδα επιλέκτων της E.T.T.U. η Παπαδημητρίου!

Η μικρή Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο τελευταίο προπονητικό καμπ επιλογής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, που ολοκληρώθηκε χτες στο Ότοτσεκ της Σλοβενίας, κατέκτησε την 1η θέση στο εσωτερικό τουρνουά και περνάει αυτόματα στην ομάδα επιλέκτων για το Εuroproject της E.T.T.U.! 

Πρωτιά και είσοδο στην ομάδα επιλέκτων της E.T.T.U. η Παπαδημητρίου!

Η 12χρονη αθλήτρια του Γ.Α.Ο. Πειραιά είναι από καιρό κομμάτι στο αναπτυξιακό Eurotalents U-15 project και τώρα θα είναι μέλος στους επίλεκτους μαζί με άλλα 23 αγόρια και κορίτσια, που ήδη έχουν επιλεγεί.

Η επιτυχία της Παπαδημητρίου έρχεται αμέσως μετά τα δύο μετάλλια των εφήβων στο όπεν της Κροατίας και την παρουσία του Σγουρόπουλου στη λίστα των αναπληρωματικών για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων και της Ιωάννας Γερασιμάτου στη λίστα των αναπληρωματικών για το Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των κορασίδων.   

Η συγκέντρωση προετοιμασίας στη Σλοβενία ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα Eurotalents Identification & Selection, που εφαρμόζει η E.T.T.U. σε συνεργασία με την παγκόσμια ομοσπονδία (I.T.T.F.) και η Παπαδημητρίου συμπεριλήφθηκε στις προσκλήσεις από τα Pre-Selection Camps 2016, αλλά και το Eurominichamp’s tournament 2016 που έγινε στο Σίλτινχαϊμ της Γαλλίας.

Στο Ότοτσεκ οι συμμετοχές έφτασαν τις 27 και χωρίζονταν σε 16 παμπαίδες και 11 παγκορασίδες από 16 χώρες. Στο τουρνουά των κοριτσιών, που έγινε με το σύστημα «ένας προς όλους» η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια πραγματοποίησε εντυπωσιακή πορεία. Έδωσε 10 αγώνες και είχε 9 νίκες και μόλις 1 ήττα και αυτή οριακή με 3-2 σετ και 11-9 (από Ιταλίδα αθλήτρια, που τελικά βγήκε 4η).

Τη 2η θέση πήρε η Λόρα Κέιμ από τη Γερμανία, ενώ 3η κατετάγη η Πορτογαλίδα Πατρίτσια Σάντος. Η Παπαδημητρίου ξεπέρασε τις δύο αθλήτριες με 3-1 και 3-0 σετ αντίστοιχα και ήταν η μόνη με 1 ήττα. Στο καμπ οι αθλητές έκαναν 3 προπονήσεις τη μέρα και δούλεψαν σε εξαιρετικές συνθήκες.

Υπεύθυνοι προπονητές ήταν οι ομοσπονδιακοί Γιόζεφ Ούρχ (επικεφαλής στο προπονητικό κέντρο της Σλοβενίας), Βέσνα Όστερσεκ, οι βοηθοί στο αθλητικό κέντρο Αντρέγια Όστερτσεκ, Μάτε Λέγιο  και εκ μέρους της E.T.T.U. οι καταξιωμένοι προπονητές Ίστβαν Κόρπα από τη Σερβία και Νέβεν Τσέγκναρ από την Κροατία. Έπειτα κι από αυτό το καμπ τα καλύτερα αγόρια και κορίτσια, που θα επιλεγούν, θα συμπληρώσουν το γκρουπ των συνολικά 23 αθλητών, που ήδη έχουν επιλεγεί από το 2014 και το 2015.

Best of internet