Στις 3 υποψήφιες για τον τίτλο της κορυφαίας στην Ευρώπη η Στεφανίδη

Στις 3 υποψήφιες για τον τίτλο της κορυφαίας στην Ευρώπη η Στεφανίδη

Στις 3 υποψήφιες για τον τίτλο της κορυφαίας στην Ευρώπη η Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι ανάμεσα στις τρεις υποψήφιες αθλήτριες για τον τίτλο της κορυφαίας στην Ευρώπη, όπως προέκυψε από τη διαδικασία που εξελίχθηκε μέσω Facebook, με τον κόσμο να επιλέγει τους τρεις φιναλίστ. 

H Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία φέτος πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά, κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αμστερνταμ, ενώ ήταν τρίτη στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Υποψήφιες για την αθλήτρια της χρονιάς είναι ακόμη η Ρουθ Μπειτία (Ισπανία, ύψος) και η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στη σφυροβολία Ανίτα Βλόνταρτσικ (Πολωνία).

 
Στους άνδρες τον τίτλο διεκδικούν οι Μο Φάρα (Μ.Βρετανία,5.000 μ.-10.000 μ.), Τζιανμάρκο Τάμπερι (Ιταλία, ύψος), Τόμας Ρόχλερ (Γερμανία, ακοντισμός). Δύο αθλητές μας ήταν στην αρχική λίστα των υποψηφίων για την ανάδειξη του ανερχόμενου αθλητή. Ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Οδυσσέας Μουζενίδης, μπορεί να μην έφτασαν στην τελική τριάδα, όμως, έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι.  
 
Οι Μαξ Χες (Γερμανία, τριπλούν), Μάθιου Χάνσον-Σμιθ (Μ. Βρετανία, 400 μ.), Κάρστεν Βάρχολμ (Νορβηγία, 400 μ. εμπ.) είναι υποψήφιοι για τον ανερχόμενο άνδρα αθλητή και οι Ντίνα Ασερ- Σμιθ (Μ. Βρετανία, 200 μ.), Σάρα Κόλακ (Κροατία, ακοντισμός), Ναφισάτου Τιάμ (Βέλγιο, έπταθλο) για την ανερχόμενη γυναίκα αθλήτρια. 
 
Η ανακοίνωση των νικητών και η απονομή των βραβείων, θα γίνει το Σάββατο (15/10) στο Γκαλά της ΕΑΑ στην Φούνσαλ της Πορτογαλίας.

Best of internet