Υπερκοπέλια οι Βιζυράκης και Αρκαλάκη

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Υπερκοπέλια οι Βιζυράκης και Αρκαλάκη

bet365

Το «Υπερκοπέλι» είναι μία διοργάνωση με έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα που έχει γίνει θεσμός στα Χανιά, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 800 φέτος.

Οι συμμετοχές το φετινό διήμερο ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αλλά και τα όρια που η διοργάνωση είχε θέσει, αφού στο Υπερκοπελάκι (μίνι αγώνας τριάθλου για παιδιά 8-12 ετών) οι συμμετέχοντες άγγιξαν τους 121 και στο Υπερκοπέλι τους 136. Επίσης, για πρώτη φορά φέτος διοργανώθηκε το Υπερκοπέλι Olympic (επίσημος αγώνας τριάθλου), δηλαδή το Υπερκοπέλι ολυμπιακών αποστάσεων, με επίσημη χρονομέτρηση και κατάταξη, με 15 συμμετοχές και αξίζει να αναφέρουμε τα επίσημα αποτελέσματα: https://results.chronolog.gr/resultsv2.aspx?ev=04e6b457ec6d710c17051d6cac1f119f&c=0

Ίσως, όμως, η αληθινά μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης αυτή τη χρονιά ήταν ότι αγκάλιασε και αγκαλιάστηκε και από άλλα ιδρύματα/σωματεία της πόλης που για πρώτη χρονιά στήριξαν και στηρίχθηκαν από τον αγώνα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» με 568 συμμετοχές. Το σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό που πίστεψε και υλοποίησε αυτό το διήμερο κατάφερε να συγκεντρώσει 10.445 ευρώ, εκ των οποίων 2.000 ευρώ για τη στήριξη των συμμετεχόντων ιδρυμάτων/σωματείων συνολικά και 8.445 ευρώ για τη στήριξη του Ορίζοντα.

Αυτό το δυναμικό θα είναι φορέας του μηνύματος του Υπερκοπελιού και της αθλητικής παρέας του Ορίζοντα που το διοργανώνει, ώστε να εντείνουμε το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για τους στόχους που υπηρετούν αυτά τα ιδρύματα και να διευρύνουμε τον κύκλο των εθελοντών που προσφέρουν χρόνο και κόπο για τους σκοπούς τους. Αξίζει να αναφέρουμε για άλλη μια φορά τα ιδρύματα/σωματεία που συμμετείχαν στο Υπερκοπέλι 2016: ΚΗΦΑΠ Η Μεγαλόχαρη, ΕΛΕΠΑΠ, Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Κέντρο Ημέρας Αλτσχάιμερ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, Αρίων, Σύλλογος Αιμοδοτών Αγ. Ιωάννης, Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων, Κύτταρο Χαλέπας, Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Χανίων, Συνάνθρωπος, Santa Run.

Παράλληλα, για πρώτη χρονιά φέτος, 4 αθλητές/τριες από το κλασικό ερασιτεχνικό Υπερκοπέλι που προέκυψαν με κλήρωση, αφού δεν υπάρχει κατάταξη, και οι δύο πρώτοι, μία γυναίκα και ένας άνδρας από το Υπερκοπέλι Olympic, αναδείχθηκαν σε «Επίσημους αθλητές - πρεσβευτές του Ορίζοντα».

Δηλαδή, τους δόθηκε η διαπίστευση να εκπροσωπούν επίσημα τον Ορίζοντα σε αγώνες όλη την επόμενη χρονιά. Ο Ορίζοντας θα τους παρέχει την πλήρη αθλητική εμφάνιση στα χρώματα του και με τα λογότυπα του. Στόχος είναι η διάδοση του μηνύματος της αθλητικής παρέας και του Ορίζοντα «Αγώνας για ζωή». Τα ονόματα των φετινών «Επίσημων αθλητών - πρεσβευτών του Ορίζοντα» είναι: από το Υπερκοπέλι οι Πετρουλάκης Γιώργος, Σπανουδάκης Αντώνης, Μαρκάκη Έλενα και Σταυγιανουδάκη Χρυσή και από το Υπερκοπέλι Olympic ο Βιζυράκης Μανούσος και η Αρκαλάκη Άντζελα.

 

Τελευταία Νέα