«Μαγνήτης» η διοργάνωση του «Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου»

Δήμος Μπουλούκος
«Μαγνήτης» η διοργάνωση του «Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου»

bet365

Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης από όλες τις γενιές της ελληνικής ιστιοπλοΐας έχουν δηλώσει ότι θα αγωνιστούν στον «Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο», που θα διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου, στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου.

Ανάμεσα σε αυτούς και οι χάλκινες Ολυμπιονίκες του 2008, στα «Yngling», οι Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη. Και οι δύο αθλήτριες ανυπομονούν να βρεθούν στη γραμμή της εκκίνησης, η οποία ενδέχεται να φτάσει ακόμα και τα 600 μέτρα.

Σε αυτή την τεράστια γραμμή θα βρεθούν σκάφη από 16 ολυμπιακές και μη κατηγορίες. «Ανυπομονώ να βρεθώ στην εκκίνηση. Ζω για αυτή τι στιγμή», δήλωσε η Σοφία Παπαδοπούλου, η οποία αποφάσισε να αγνοήσει τη συμβουλή του γιατρού να μείνει μακριά από αγώνες μέχρι τον Δεκέμβριο καθώς είχε υποβληθεί σε επέμβαση: «Δε γινόταν να απουσιάσω από αυτή τη γιορτή της ιστιοπλοΐας. Θα αποτελέσει μοναδική εμπειρία να βρεθούμε στον ίδιο στίβο μεγάλοι και μικροί ιστιοπλόοι. Το θέαμα θα είναι μοναδικό».

Η Σοφία Παπαδοπούλου θα αγωνιστεί στα 470 μαζί με την παλιά συναθλήτριά της, Αδαμαντία Τζινιέρη. Θα τρέξει με το σκάφος που διεκδίκησε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, του Ρίο ντε Τζανέιρο. Αντίθετα, η Βιργινία Κραβαριώτη δεν έχει αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα πάρει μέρος: «Δεν έχει σημασία που θα τρέξω. Θα είμαι εκεί για να στηρίξω την προσπάθεια. Θα αποτελέσει διαφήμιση για το άθλημα. Ολοι οι ιστιοπλόοι έχουμε ενθουσιαστεί με την ιδέα. Οι μικροί αθλητές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν πως αγωνίζεται η παλιά γενιά και οι παλαιοί θα πάρουν δύναμη από τους νέους», υπογράμμισε η χάλκινη Ολυμπιονίκης.

H διοργάνωση διεξάγεται από τον Ιστιοπλοϊκό όμιλο Πειραιώς σε συνεργασία με την «Sailing Marathon Team». Tελεί υπό την αιγίδα διαφόρων θεσμικών φορών υποστήριξης ενώ, παράλληλα με το αθλητικό πρόγραμμα, θα υπάρξουν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι οι www.gazzetta.gr και τα περιοδικά Skipper on Deck και Plefsi.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα