Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων

Gazzetta team
Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων

bet365

Την αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης για το 2016 ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ομοσπονδιακών προπονητών Κώστας Βατσακλής.

Στη διοργάνωση, που θα γίνει στη Βουδαπέστη από τις 18 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, θα πάρουν μέρος οι Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου, Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη και Γεωργία Ζαβιτσάνου.

Όλα τα παιδιά ήταν την περασμένη εβδομάδα στις αποστολές των εθνικών μας ομάδων για την πρεμιέρα στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017. Η συνέχεια που δίνεται τώρα με τον 16χρονο Σγουρόπουλο και τον 23χρονο Κωνσταντινόπουλο, κινείται επίσης στο πνεύμα για τις σταδιακές προσθήκες στο ανδρικό συγκρότημα, ενώ αναφορικά με το γυναικείο μπορεί να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό της Ουγγαρίας θα είναι η επόμενη νέα εμπειρία για την 23χρονη Ζαβιτσάνου.

Η χώρα μας στέλνει στη Βουδαπέστη ακριβώς τον αριθμό των αθλητών και αθλητριών, που είχε δικαίωμα να δηλώσει στο απλό με βάση τις θέσεις της στο ομαδικό της περσινής διοργάνωσης (7η στους άνδρες και 24η στις γυναίκες).


Στα αγωνίσματα του διπλού έχουν γίνει πολλές δηλώσεις με ξένους αθλητές, κάποιες μάλιστα δημιουργούν και προοπτική για διάκριση. Ο Γκιώνης θ’ αγωνιστεί στο διπλό ανδρών με τον αμυντικό Βανγκ Γιανγκ, που εκπροσωπεί τη Σλοβακία, ενώ στο διπλό μικτό θα συγκροτήσει δίδυμο με την Ουκρανή Τατιάνα Μπιλένκο, που επίσης έχει αμυντικό στυλ παιχνιδιού.

Ο Παπαγεωργίου θα παίξει με τον πολιτογραφημένο Αυστριακό Τσεν Βεσίνγκ, έναν ακόμα πολύ ικανό αμυντικό, ο οποίος μάλιστα είχε ανακηρυχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στο αγώνισμα το 2003. Μαζί θ’ αγωνιστούν ο δεξιόχειρας Σγουρόπουλος με τον αριστερόχειρα Κωνσταντινόπουλο.


Στο διπλό γυναικών το ελληνικό δίδυμο θα είναι η Τόλιου με τη Χριστοφοράκη. Η Ζαβιτσάνου θα έχει παρτενέρ τη Βελγίδα (συμπαίκτριά της στη γαλλική Σεν Πιερέζ) Νάταλι Μαρτσέτι, ενώ στο διπλό μικτό θ’ αγωνιστεί με τον Παπαγεωργίου. Τέλος, στο διπλό μικτό η Τόλιου θα έχει συμπαίκτη τον Τόμας Μίκουτις από τη Λιθουανία. Συνολικά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχουν δηλώσει συμμετοχή 132 άνδρες και 112 γυναίκες από 43 χώρες.

Στους αναπληρωματικούς για το Παγκόσμιο νέων ο Σγουρόπουλος

Έξω έμεινε τελικά ο Γιάννης Σγουρόπουλος από τη λίστα των συμμετεχόντων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων 2016, που θα γίνει στο Κέιπ Τάουν από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. Για την ακρίβεια είναι 6ος αναπληρωματικός για το απλό νέων, άρα θα πρέπει ν’ ακυρωθούν αρκετές συμμετοχές για να πάρει μέρος στην κορυφαία διοργάνωση. Μπορούσε ν’ αγωνιστεί μόνο μέσα από την παγκόσμια κατάταξη Under 18 του Σεπτεμβρίου, στην οποία ήταν σε καλή θέση και συγκεκριμένα στο νούμερο 54.

Ωστόσο, η σημαντικά διαφοροποιημένη προκήρυξη των αγώνων δίνει τον πρώτο λόγο στους αθλητές, που συμπληρώνουν το ομαδικό κι αυτό δεν ευνόησε τον Έλληνα πρωταθλητή. Η προκήρυξη προβλέπει ότι οι 80 από τους συνολικά 96 αθλητές, που είναι το όριο συμμετοχών στο απλό, θα προέρχονται από τις προκριθείσες χώρες στο ομαδικό (20 των 4ων αθλητών/τριών), ενώ δύο ακόμα θέσεις καλύπτονται από τους διοργανωτές.

Αυτό, περιόρισε φέτος τις προνομιούχες θέσεις από τον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης, απέμεναν μόνο 14 και ο 16χρονος αθλητής του Ολυμπιακού δεν απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής. Όπως γίνεται αντιληπτό με το νέο σύστημα παίζουν στη διοργάνωση πολλοί αθλητές που βρίσκονται λίγο ή πολύ πιο πίσω από τις πρώτες 55 θέσεις του ranking list U18…

Μάλιστα, η επιλογή των ομάδων απαιτεί και τη συμμετοχή σε τουρνουά του World Junior Circuit τουλάχιστον δύο ηπείρων κι έτσι βλέπουμε για παράδειγμα στην κορυφή της λίστας των νέων την Αίγυπτο, τη Νιγηρία και την Τυνησία και στις θέσεις των αναπληρωματικών χώρες όπως η κινεζική Ταϊπέι και η Γερμανία… Ο Σγουρόπουλος πάντως, θα έχει δύο ακόμα ευκαιρίες να μετάσχει στην ετήσια διοργάνωση και πλέον ο στόχος του είναι να το πετύχει το 2017.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα