Nεκρός ο ολυμπιονίκης της πάλης που κατετάγη στους ISIS

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Nεκρός ο ολυμπιονίκης της πάλης που κατετάγη στους ISIS

bet365

O πρωταθλητής Ευρώπης του 2010 στην πάλη, Τσαμσουλβάρα Τσαμσουλβαράεφ σκοτώθηκε σε επίθεση από drone στο Ιράκ.

Ο 32χρονος από το Νταγεστάν της Ρωσίας, μία μουσουλμανική περιοχή της Κασπίας θάλασσας κοντά στα σύνορα με την Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, κατετάγη στους ISIS σχετικά πρόσφατα και στα καθήκοντα του ήταν η στρατολόγηση νέων βομβιστών αυτοκτονίας.

Φέρεται μάλιστα, να είχε στατολογήσει ο ίδιος την ανήλικη έγκυο, Ντιάνα Ραμαζάνοβα, η οποία σκόρπισε το θάνατο στην Κωνσταντινούπολη όταν ανατινάχθηκε πέρυσι.

Στόχος του Τσαμσουλβαράεφ ήταν νεαρά κορίτσια από την περιοχή του Καυκάσου, που ανήκουν στην πρώην Σοβιετική Ένωση, τα οποία θα ήταν έτοιμα ανά πάσα στιγμή να δώσουν τη ζωή τους.

Ο Τσαμσουλβαράεφ έπεσε νεκρός από τα πυρά drone στην περιοχή του Βόρειου Ιράκ, κοντά στην Μοσούλη, ενώ νωρίτερα φέρεται να είχε περάσει από την Σαουδική Αραβία και τη Συρία.

Ο κορυφαίος παλαιστής είχε αλλάξει υπηκοότητα στα μέσα του 2000, αποκτώντας αυτή τη Καζακστάν, με τα χρώματα του οποίου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2007, ενώ ένα χρόνο μετά έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.Το 2009 είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, για να ανέβει στο ψηλότερα σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2010.

Υπεύθυνη για την ένταξη στις δυνάμεις των ISIS ή΄ταν η μητριά του Καρίνα, η οποία είχε πετάξει χειροβομβίδες σε αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης τον Ιανουάριο του 2015.

 

Τελευταία Νέα