Έζρα Φρετς: Ένας 11χρονος-πηγή έμπνευσης! (pics&vid)

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
Έζρα Φρετς: Ένας 11χρονος-πηγή έμπνευσης! (pics&vid)

bet365

Είναι 11 χρονών, έχει ένα προσθετικό μέλος, είναι πολυαθλητής 14 ρεκόρ και συγκλονίζει με την στάση του στην ζωή και το μήνυμα που στέλνει.

Δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί 11 χρονών, ποτέ δεν υπήρξε. Ο Έζρα Φρετς γεννήθηκε με παραμορφωμένα το αριστερό του πόδι και χέρι, όμως δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Στα 2,5 ξεκίνησε να κάνει χειρουργεία, έβαλε προσθετικό μέλος και σε λιγότερο από 10 χρόνια κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο.

Κατέχει ήδη 14 Εθνικά ρεκόρ για την ηλικία του, προετοιμάζεται για τους Παραολυμπιακούς του Πεκίνο, όμως αυτό που ξεχωρίζει από όλα του τα επιτεύγματα, είναι η στάση του στην ζωή. Το μήνυμα που στέλνει, η φυσικότητα που βγάζει όταν αναρωτιέται: «Δεν καταλαβαίνω γιατί το ονομάζουν αναπηρία, μπορούμε να κάνουμε ότι κάθε αρτιμελής άνθρωπος».

Ή όταν δίνει το παράδειγμα, τονίζοντας πως «το μόνο που μπορεί να σε σταματήσει από το να είσαι υπέροχος, είναι ο ίδιος σου ο εαυτός». Και αποκτά αξία αυτή η πρόταση, όταν συνειδητοποιείς από ποια χείλια το ακούς... Από ένα παιδί που δεν βρήκε τίποτα εύκολο στην ζωή του, όμως φρόντισε να δαμάσει κάθε δυσκολία και να βγει νικητής...

×
 

Τελευταία Νέα