Ανεκδιήγητοι εκτός αγώνων τραυματισμοί αθλητών

Gazzetta team
Ανεκδιήγητοι εκτός αγώνων τραυματισμοί αθλητών

bet365

Οι πλέον απίστευτοι εκτός αγώνων τραυματισμοί αθλητών, οι οποίοι τους στοίχισαν ακόμη και με χειρουργικές επεμβάσεις!

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Χιχόν, Ντάγκλας, τέθηκε «εκτός μάχης» στον πρόσφατο αγώνα με την Μπαρτσελόνα για την πριμέρα ντιβιζιόν, όχι επειδή ήταν τιμωρημένος ή τραυματίας, αλλά επειδή ...κάθισε για αρκετή ώρα σε μη φυσιολογική στάση σώματος, στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή της ομάδας του. Προφανώς «πιάστηκε» και δεν κατάφερε να τεθεί στην διάθεση του προπονητή του, σίγουρα όμως από εδώ και πέρα θα προσέχει πως κάθεται...

Με αφορμή τον -αν μη τι άλλο- χαζό τραυματισμό του Ντάγκλας, ας θυμηθούμε ορισμένες από τις πλέον χαρακτηριστικές ανάλογες περιπτώσεις στον χώρο του αθλητισμού.

«Κοιτούσε τηλεόραση και είχε βάλει τα πόδια του σε ένα τραπεζάκι βάσης. Εμεινε σ΄αυτήν την στάση για πολλές ώρες, με αποτέλεσμα να τραυματίσει σοβαρά τον τένοντα που βρίσκεται πίσω από το γόνατο», δήλωνε για τον Ρίο Φέρντιναντ εξηγώντας τον τραυματισμό του Αγγλου αμυντικού, ο προπονητής του στην Λιντς, Ντέιβιντ Ο΄Λίρι.

Λίγο πριν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2000, ο Γάλλος διεθνής άσος του χάντμπολ, Ζερόμ Φερναντέζ, έκανε ντους, προφανώς ξέχασε το νερό στο ...ζεστό και υπέστη έγκαυμα τρίτου βαθμού..!

Το 2012, ο Τόνι Πάρκερ διασκέδαζε σε κέντρο της Νέας Υόρκης, όταν οι Κρις Μπράουν και Ντρέικ «ήρθαν στα χέρια». Κατά την διάρκεια του καυγά κι ενώ ο Γάλλος μπασκετμπολίστας προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα, δέχθηκε ένα σπασμένο γυαλί στο μάτι...

Το 2011 η Βελγίδα πρωταθλήτρια του τένις, Κιμ Κλάϊστερς, τραυματίσθηκε στον αστράγαλο από τον ...ασταμάτητο χορό, στον γάμο του εξαδέλφου της...

Η πανέμορφη Αμερικανίδα πρωταθλήτρια του αλπικού σκι και Ολυμπιονίκης, Λίντσεϊ Ωον, έκοψε το χέρι της στην προσπάθεια της να ανοίξει ...ένα μπουκάλι σαμπάνιας.

Τον Μάϊο του 2014, ο Γιοάν Γκουρκίφ, υπέστη διάστρεμμα στον αστράγαλο, σε μία βόλτα με τον ...σκύλο του, ενώ κάτι ανάλογο έπαθε δώδεκα χρόνια νωρίτερα και ο Ζουλιέν Εσκιντέ που τραυματίσθηκε στο γόνατο!
Τέλος, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Ρότζερ Φέντερερ τραυματίσθηκε στο γόνατο, ενώ έκανε περίπατο μαζί με την σύντροφο του και τις δίδυμες κόρες τους!

Μία ημέρα μετά τον χαμένο ημιτελικό στο ΟΠΕΝ της Αυστραλίας από τον Σέρβο, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ελβετός τενίστας αποφάσισε να κάνει μία βόλτα με την οικογένεια του σε πάρκο της Μελβούρνης. Μία ασυνήθιστη και απότομη κίνηση, προκάλεσε πρόβλημα στο γόνατο, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί αρθροσκόπηση για την αποκατάσταση του τραυματισμού.

Οπως δήλωσε λίγο αργότερα ο εξειδικευμένος στις παθήσεις των γονάτων, Φιν Μαλέρ, η επιβάρυνση που έχουν υποστεί τα πόδια ενός αθλητή τέτοιου επιπέδου επί σειρά ετών και κάποια απότομη κίνηση, μπορούν κάλλιστα να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στους μηνίσκους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία Νέα