Πρώτος στόχος επετεύχθη για την εθνική ανδρών

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Πρώτος στόχος επετεύχθη για την εθνική ανδρών

bet365

Ο αγώνας με την Αγγλία και η διεκδίκηση της πρωτιάς στον όμιλο είναι ο στόχος της εθνικής ομάδας των ανδρών μετά την άνετη νίκη επί της Ολλανδίας στην πρεμιέρα του 7ου γκρουπ για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης 2017.

Το 3-0 σιγουρεύει τον πρώτο στόχο, που δεν είναι άλλος από τη 2η θέση (με δεδομένο ότι οι Ολλανδοί δεν είναι σε θέση να απειλήσουν την Αγγλία), η οποία στέλνει τις ομάδες σε μπαράζ για την πρόκριση στην 1η κατηγορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Πλέον, οι διεθνείς ρίχνουν το βάρος στο πώς θ’ αναδειχτούν νικητές ώστε να εξασφαλίσουν άμεσα το πολυπόθητο «εισιτήριο» και μιλούν για γερές αναμετρήσεις με τη «χάλκινη» πρωταθλήτρια κόσμου του 2016.

Η εθνική γυναικών υπέστη φυσιολογική ήττα από την πανίσχυρη Ρουμανία στο Βουκουρέστι με 3-0 και καθώς στο 2ο γκρουπ των προκριματικών την περιμένει και δεύτερη μεγάλη δύναμη, η Ολλανδία, προχωρά με στόχο να βελτιώνει ολοένα την αγωνιστική εικόνα και να παίρνει ό,τι μπορεί παραπάνω.

Στο φινάλε του αγώνα με την Ολλανδία στο Σ.Ε.Φ. ήταν φυσικό να πάει η κουβέντα και στη βασική αντίπαλο στο γκρουπ. Δεν αργεί άλλωστε, η πρώτη συνάντηση και θα γίνει στη 1 Νοεμβρίου στο Fenton (μία από τις πόλεις του Stoke onTrent κοντά στο Μάντσεστερ), λίγες ημέρες μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων (Βουδαπέστη 18-23 Οκτωβρίου).

«Με αυτό το 3-0 εξασφαλίζουμε τη 2η θέση κατ’ αρχάς, διότι δεν πιστεύουμε ότι μπορεί η Ολλανδία να κάνει την έκπληξη με την Αγγλία. Μπροστά μας λοιπόν, είναι πλέον οι Άγγλοι και θα τα δώσουμε όλα για να φτάσουμε στην πρωτιά», τόνισε στα τηλεοπτικά συνεργεία ο αρχηγός της εθνικής ομάδας Κώστας Παπαγεωργίου και αμέσως μετά έχρισε φαβορί την Αγγλία:

«Παρότι είμαστε εμείς επικεφαλής του γκρουπ τα πράγματα έχουν αλλάξει και είναι φαβορί η Αγγλία. Έχει γίνει πολύ δυνατή ομάδα πλέον και θα έλεγα ότι οι τρεις βασικοί αθλητές της (σ.σ. Πίτσφορντ, Ντρίνκχολ, Γουόκερ) έχουν ανέβει και ένα και δύο επίπεδα. Είναι δεδομένο ωστόσο, ότι θα κυνηγήσουμε και την πρώτη θέση και μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο Παναγιώτης Γκιώνης διατύπωσε την άποψη ότι οι πιθανότητες για την κορυφή του γκρουπ είναι μοιρασμένες. «Προσωπικά πιστεύω ότι είμαστε στο 50-50 στη διπλή αναμέτρησή μας με την Αγγλία.

Σίγουρα πρόκειται για πολύ βελτιωμένη ομάδα, η οποία πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, μπήκε στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά κι έχει και τους τρεις αθλητές της στους πρώτους 100 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά κι εμείς έχουμε αποδείξει τη δυναμική μας.

Θεωρώ κρίσιμο το πρώτο παιχνίδι γιατί το δίνουμε και εκτός έδρας. Ακόμα και να χάσουμε, θα είναι πολύ σημαντικό να φέρουμε σκορ, που θα μπορεί ν’ ανατραπεί, διότι στην έδρα μας παρουσιαζόμαστε πολύ δυνατοί και σίγουρα θα έχουμε πολλές ελπίδες να γυρίσουμε την κατάσταση».

Την Τρίτη ολοκληρώθηκε γενικά η 1η αγωνιστική των προκριματικών σε άνδρες και γυναίκες, μάλιστα Πορτογαλία και Αζερμπαϊτζάν προχώρησαν με δύο διαδοχικά παιχνίδια. Στα 9 από τα 10 ματς των ανδρών οι επικεφαλής των γκρουπ πήραν τη νίκη με μικρή ή μεγάλη ευκολία. Την έκπληξη δημιούργησε η Σλοβενία, η οποία έκαμψε με 3-1 εκτός έδρας την Πολωνία. Ο Γιόργκιτς, ο Τόκιτς και ο Κοζούλ σημείωσαν από μία νίκη. Στις γυναίκες επικράτησαν σε όλα τα παιχνίδια οι γηπεδούχοι.
Τα αποτελέσματα στη Championships Division των ανδρών:
1ο γκρουπ: Αυστρία-Δανία 3-0
2ο γκρουπ: Γερμανία-Ελβετία 3-0
3ο γκρουπ: Γαλλία-Φινλανδία 3-0
4ο γκρουπ: Λευκορωσία-Ισραήλ 3-0
5ο γκρουπ: Σουηδία-Εσθονία 3-0
6ο γκρουπ: Πορτογαλία-Λιθουανία 3-0
8ο γκρουπ: Πολωνία-Σλοβενία 1-3
9ο γκρουπ: Ρωσία-Βουλγαρία 3-0
10ο γκρουπ: Τσεχία-Τουρκία 3-1
Τα αποτελέσματα στη Championships Division των γυναικών:
1ο γκρουπ: Γερμανία-Αγγλία 3-0
2ο γκρουπ: Ρουμανία-Ελλάδα 3-0
3ο γκρουπ: Ρωσία-Βουλγαρία 3-0
4ο γκρουπ: Ουκρανία- Φινλανδία 3-0
5ο γκρουπ: Πολωνία- Ελβετία 3-0
6ο γκρουπ: Αυστρία-Κόσοβο 3-0
7ο γκρουπ: Τσεχία-Λιθουανία 3-2
8ο γκρουπ: Πορτογαλία-Αζερμπαϊτζάν 3-0 και για την 3η αγωνιστική Αζερμπαϊτζάν-Πορτογαλία 0-3
9ο γκρουπ: Γαλλία-Ιταλία 3-0
10ο γκρουπ: Ουγγαρία-Βέλγιο 3-0

 

Τελευταία Νέα