«Μάζεμα» του προϋπολογισμού στο Τόκιο

Αργυρώ Γιαννουδάκη
«Μάζεμα» του προϋπολογισμού στο Τόκιο

bet365

Σε μείωση του αρχικού προϋπολογισμού προχώρησε η Ιαπωνία, η οποία έχει αναλάβει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Η Οργανωτική Επιτροπή θα προχωρήσει όπως ανακοίνωσε στην περιστολή των δαπανών του κόστους τουλάχιστον τριών εγκαταστάσεων.

Η νέα κυβερνήτης του Τόκιο διέταξε την επανεξέταση του συνολικού προϋπολογισμού και το πόρισμα της έκθεσης θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως αναφέρει ο ιαπωνικός Τύπος.

Οι προτεινόμενες αλλαγές πάντως θα πρέπει να εγκριθούν από τη ΔΟΕ και είναι οι τελευταίες από αρκετές που ήδη έχουν γίνει.

Οι εγκαταστάσεις το κόστος των οποίων πρόκειται να μειωθεί είναι αυτές του βόλεϊ, της κολύμβησης και των δύο αθλημάτων με κουπιά, της κωπηλασίας και του κάνοε καγιάκ.

Μάλιστα, ο νέος σχεδιασμός προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μετακίνησή τους σε άλλο σημείο, βορειονατολικά του Τόκιο, λόγω της εκτίναξης του κόστους, ενώ, ειδικά για τα δύο αθλήματα με κουπιά, ως βασικός λόγος αναφέρεται και το ότι οι άνεμοι είναι πιο ευνοϊκοί, αφού τα μέτρα που είχαν ληφθεί για τους ανέμους στο αρχικό σχέδιο, σήμερα δεν κρίνονται επαρκή.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει το όλο θέμα. Οι διοργανωτές έχουν κάνει ήδη κι άλλες αλλαγές έχοντας απομακρύνει από την πρωτεύουσα το μπάσκετ και την ιστιοπλοΐα, ενώ η ποδηλασία θα διεξαχθεί 200 χιλιόμετρα μακριά από το Τόκιο.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα