Η ΙΑΑF αφαίρεσε τα μετάλλια της Δεβετζή!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Η ΙΑΑF αφαίρεσε τα μετάλλια της Δεβετζή!

bet365

Η IAAF ακύρωσε τα αποτελέσματά της Πηγής Δεβετζή από το 2007 μέχρι και το 2008 και ως εκ τούτου χάνει τα χάλκινα μετάλλια που είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα!

Η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) εφαρμόζοντας τους ισχύοντες κανονισμούς που αφορούν στους αθλητές που βρίσκονται να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, ακύρωσε τα αποτελέσματα της αθλήτριας από τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα το 2008, όπως επίσης αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Η IAAF έπραξε λοιπόν τα αναμενόμενα, ωστόσο μέχρι στιγμής (είναι δεδομένο ότι θα συμβεί το προσεχές διάστημα) δεν έχει έρθει κανέναν επίσημο έγγραφο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τη ΔΟΕ, το οποίο να ζητά από την αθλήτρια την επιστροφή του μεταλλίου.

To τυπικό της διαδικασίας επιστροφής των μεταλλίων ολοκληρώνεται με την αποστολή αλληλογραφίας προς την αθλήτρια, μέσω είτε της εθνικής ομοσπονδίας είτε της εθνικής ολυμπιακής επιτροπής.

Είναι πάγια τακτική της IAAF να προχωρά στην αλλαγή του πίνακα αποτελεσμάτων χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το τυπικό της διαδικασίας.

Άλλωστε υπάρχει και το παράδειγμα της Κατερίνας Θάνου, η οποία είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Έντμοντον και παρότι ακυρώθηκε το αποτέλεσμα της Μάριον Τζόουνς (λόγω ντόπινγκ), η οποία είχε τερματίσει δεύτερη ουδέποτε απονεμήθηκε στην Ελληνίδα το ασημένιο, παρότι στον συγκεκριμένο αγώνα δεν κατηγορήθηκε ποτέ για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

 

Τελευταία Νέα