Το γυρίζει στο χάντμπολ ο Μανοντού!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Το γυρίζει στο χάντμπολ ο Μανοντού!

bet365

Ο Φλοράν Μανοντού ανακοίνωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook ότι θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα από το κολύμπι.


Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στα 50μ., ο οποίος δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, κατακτώντας δύο ασημένια μετάλλια (το άλλο στα 4Χ100μ.).

O 26χρονος Μανοντού αποκάλυψε ότι θα ασχοληθεί με τον χάντμπολ, το διάστημα που θα απέχει από τις πισίνες και πιο συγκεκριμένα θα προπονείται με την Aix Handball Club. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα, αφού έπαιζε και μικρός, αλλά «τα παράτησα νωρίς», όπως τονίζει προκειμένου να αφοσιωθεί στο κολύμπι.

Στη δήλωσή του ο Μανοντού αναφέρεται σε άλλους Γάλλους Ολυμπιονίκες της κολύμβησης που σταμάτησαν πρόωρα την καριέρα τους, όπως τη μεγαλύτερη αδελφή του Λορ, την αδικοχαμένη Καμίλ Μουφά και τον Γιανίκ Ανιέλ.

Ωστόσο, δεν παραλείπει και τα παραδείγματα Μάικλ Φελπς και Αντονι Ερβιν (από τον οποίο ηττήθηκε στον τελικό του Ρίο), οι οποίοι αποσύρθηκαν για ένα διάστημα από τις πισίνες και στη συνέχεια επανήλθαν δυνατότεροι.

Η ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο άρχισα να σκέφτομαι ποιες είναι οι επιθυμίες μου και ποια θα είναι η καθημερινότητα μου. Μετά από δύο ολυμπιακούς κύκλους και δύο ολυμπιακά μετάλλια, θέλω να διατηρήσω την ευχαρίστηση που παίρνω από το κολύμπι, το οποίο ήταν το καύσιμο μου αυτά τα 8 χρόνια. Σε συμφωνία με το σύλλογο μου το CN Marseille, τον πρόεδρο και τον προπονητή, αποφάσισα να διατηρήσω το δελτίο μου στο σύλλογο που μου έδωσε τα μέσα για τις αθλητικές επιτυχίες.

Ωστόσο, σκέφτηκα τις πορείες άλλων κολυμβητών όπως της αδελφής μου Λορ, της μακαρίτισσας Καμίλ Μουφά ή πιο πρόσφατα του Γιανίκ Ανιέλ.

Κρατώ επίσης το μάθημα ζωής που έδωσε ο Άντονι Έρβιν με την επιστροφή του στην κορυφή και το πως διαχειρίστηκε την καριέρα του ο Μάικλ Φελπς.

Αυτά τα παραδείγματα με καλούν να μην πάρω βιαστικές και ριζικές αποφάσεις ή να συνεχίσω για τους λάθος λόγους.

Έτσι αποφάσισα να κάνω μία παρένθεση στις τριπλές καθημερινές προπονήσεις (δύο πισίνα και μία γυμναστήριο), παραμένοντας εν ενεργεία κολυμβητής που θα λάβω μέρος σε κάποια μίτινγκ.

Την ίδια στιγμή θέλω να βρω έμπνευση σε δραστηριότητες που με προσελκύουν στο μέγιστο βαθμό. Προκειμένου να βάλω τέλος στα φανταστικά σενάρια και τις φημολογίες, πράγματι ξεκίνησα να προπονούμαι με την Αix Handball Club. Παράτησα πολύ νωρίς το ομαδικό αυτό άθλημα για να αφοσιωθώ στο κολύμπι. Το κάνω χωρίς φιλοδοξία πέρα από το να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να βρω μία διαφορετική πηγή ικανοποίησης.

Δεν θέλω η σκληρή πίεση που δέχομαι από τα ΜΜΕ να καταστρέψει τις πιθανότητες να χαρίσω έναν ακόμη ολυμπιακό μετάλλιο στη Γαλλία. Θέλω να μου δώσει να έχω τις συνθήκες για να ηρεμήσω.

Θα είμαι στη διάθεση των χορηγών, οι οποίοι έχουν πίστη σε εμένα όλα αυτά τα χρόνια και θα αφοσιωθώ στις εταιρείες που είμαι μέτοχος

Αθλητικά δικός σας.

Θα είμαι στο μίτινγκ της Ταϊτής 7-10 Οκτωβρίου και στο πρωτάθλημα Γαλλίας 6 Νοεμβρίου»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα