Μετά την επιτυχία έρχεται η καθιέρωση στον 4ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο

Μετά την επιτυχία έρχεται η καθιέρωση στον 4ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο

Χαρούμενα πρόσωπα, δρόμοι χωρίς αυτοκίνητα, πολίτες κάθε ηλικίας βγήκαν στους δρόμους και χειροκροτούσαν τους δρομείς στην προσπάθειά τους να φτάσουν στον τερματισμό του 4ου Τροφώνιου Ημιμαραθωνίου.

Μετά την επιτυχία έρχεται η καθιέρωση στον 4ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο

 

Μια ατέλειωτη γιορτή από νωρίς το πρωί μέχρι το μεσημέρι έζησε η πόλη της Λιβαδειάς από δρομείς και πολίτες δημιουργώντας μια πρωτοφανή εικόνα.

Η παρότρυνση των διοργανωτών να δουν την πόλη τους αλλιώς και να " πατήσουν"  πόδι, τρέχοντας ή χειροκροτώντας,  οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και βγήκαν στους δρόμους οι οποίοι ήταν αδειανοί από αυτοκίνητα και γεμάτοι από δρομείς.

Ο 4ος Τροφώνιος Ημι-Μαραθώνιος ήταν ορόσημο και χαρακτηρίστηκε από τη θέληση για συνέχιση του αγώνα αλλά και την αναβάθμισή του στα επόμενα χρόνια.

Η αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, η Δήμαρχος Λιβαδειάς Γιώτα Πούλου, ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης και ο αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Περιβάλλοντος Γιάννης Ταγκαλέγκας έδωσαν το παράδειγμα για την πόλη και πήραν μέρος στις διάφορες αποστάσεις της διοργάνωσης στην Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη όπου ήταν η καρδιά της διοργάνωσης, μέχρι αργά το μεσημέρι.

Αρκετοί γνωστοί δρομείς τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση και σημείωσαν πολύ καλές επιδόσεις ενώ άλλοι δοκίμασαν τις δυνάμεις τους για τον επόμενο αγώνα τον Αυθεντικό Μαραθώνιο.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΔΩ http://trofonios.akol.gr/?p=363

Ρεκόρ στον Ημι-Μαραθώνιο

Τα ρεκόρ αγώνα σε άνδρες και γυναίκες καταρρίφθηκαν στον φετινό αγώνα. Οι επιδόσεις του Χρήστου Μπουντούλη (ΓΣ Πίνδαρος Θηβών) 1 ώρα 13:46 και της Ειρήνης Μπανανά (ανεξάρτητη) με 1 ώρα 38:57 βάζουν τον πήχη πιο ψηλά και αποτελούν νέα ρεκόρ διαδρομής.

Πολύ καλή κούρσα λοιπόν στον Ημι-Μαραθώνιο με έντονο συναγωνισμό στον οποίο τελικά νικητής αναδείχτηκε ο Χρήστος Μπουντούλης του ΓΣ Πίνδαρος Θήβας που τερμάτισε σε 1 ώρα 13:46. Την δεύτερη θέση πήρε ο Γιώργος Μίνο-Οργκες (ΑΟ Μυκόνου) 1 ώρα16:34 και τρίτος ο Μιχάλης Καλομοίρης του Ολυμπιακού ΣΦΠ που πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 1 ώρα 18:24.
 

Στις γυναίκες η η Ειρήνη Μπανανά κατέκτησε την πρώτη θέση με επίδοση 1 ώρα 38:57. Δεύτερη ήταν η Κλεοπάτρα Φραγκοπούλου (Πανελλήνιος ΓΣ) 1 ώρα 42:23 και τρίτη η Λουΐζα Καμαρινού (ΓΣ Χαλανδρίου) 1 ώρα 43:48.

10 χιλιόμετρα

Έντονος συναγωνισμός στα 10χλμ αλλά τελικά ο Βαγγέλης Μαλιόγλου (ΠΑΟ) επικράτησε των αντιπάλων του τερματίζοντας σε 33:25. Ο Γιώργος Διαλεκτός (ΑΚΟ Λιβαδειάς) ήταν δεύτερος με επίδοση 33:25 και τρίτος ο Γιώργος Μενής 37:16.
Στην αντίστοιχη απόσταση γυναικών η Ελένη Καρόκη έφτασε πρώτη στη γραμμή του τερματισμού σε χρόνο 55:50. Δεύτερη η Ελένη Μωραΐτη 57:41 και Τρίτη η Αργυρώ Φλώρου (ΣΧΟ Αράχωβας) 60:12.

5 χιλιόμετρα

Η Ζωή Ανδρικοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης) ήταν νικήτρια στον αγώνα των 5χλμ η οποία τέθηκε από την αρχή επικεφαλής τερματίζοντας σε 19:03 την απόσταση. Η Πέγκυ Νίκα του ΑΚΟ Λιβαδειάς πήρε την δεύτερη θέση σε 21:48 και τρίτη η Κωνσταντίνα Αραπατσάκου 22:07
 

Στους άνδρες ο Δημήτρης Κοτσαλάρης του Πίνδαρου Θήβας πήρε τη νίκη με 16:00. Την δεύτερη και τρίτη θεση κατέκτησαν δύο αθλητές του οικοδεσπότη ΑΚΟ Λιβαδειάς, Αλέξανδρος Μπλατσιώτης 18:25 και Γιώργος Κωτσόπουλος με 18:36.

Διεξήχθησαν ακόμη αγώνες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Special Olympics με πολύ μεγάλη συμμετοχή δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στην διοργάνωση.

 

4ος Τριφώνιος Λιβαδείας 2016

Best of internet