Η βράβευση των κορυφαίων της περσινής σεζόν!

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Η βράβευση των κορυφαίων της περσινής σεζόν!

bet365

Στο περιθώριο της κλήρωσης των πρωταθλημάτων Α1 ανδρών και Α1 γυναικών η ΚΟΕ βράβευσε τους κορυφαίους της περσινής σεζόν, οι οποίοι μίλησαν στo gazzetta.gr.

Τους κορυφαίους ανέδειξαν οι 31 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το άθλημα της υδατοσφαίρισης.


Πολυτιμότερος (MVP) παίκτης αναδείχθηκε ο Άγγελος Βλαχόπουλος (Ολυμπιακός) με 10 ψήφους, ενώ κορυφαίος τερματοφύλακας ανακηρύχθηκε ο Γιόσιπ Πάβιτς (Ολυμπιακός), 19 ψήφους.

Ως κορυφαίος προπονητής πρώτος στις επιλογές των εκπροσώπων του Τύπου ήταν ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος με 20 ψήφους.

Ο Γιάννης Φουντούλης παρέλαβε την τιμητική πλακέτα για την ανάδειξη του σε πρώτο σκόρερ με 100 γκολ!


Στις γυναίκες η Αλεξάνδρα Ασημάκη παρέλαβε τόσο το βραβείο της πολυτιμότερης παίκτριας με 15 ψήφους, όσο και εκείνο της 1ης σκόρερ με 97 γκολ.

Κορυφαία τερματοφύλακας με 19 ψήφους ήταν η Έλενα Κούβδου (ΝΟ Βουλιαγμένης), ενώ ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης (Ολυμπιακός), με 18 ψήφοι υπερψήφισε στην κατηγορία του κορυφαίου προπονητή.


Προτού ξεκινήσουν οι βραβεύσεις ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος είπε: «Η κρίση ήταν αντικειμενική και αξιοκρατική. Πλην του Πάβιτς όλοι είναι δικά μας παιδιά».

Βλάχος: «Στην οποία σκοπός είναι να βρίσκονται πάντα οι καλύτεροι!»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος, επεσήμανε ότι οι στόχοι παραμένουν υψηλοί: «Οι στόχοι για τον Ολυμπιακό είναι οι ίδιοι στο εγχώριο πρωτάθλημα. Σε ότι αφορά στο Τσάμπιονς Λιγκ, πέρυσι φτάσαμε μία ανάσα από την κατάκτηση του, κάνοντας την μοναδική μας νίκη στον τελικό. Αυτό που θέλουμε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε είναι καταρχάς η πρόκριση μας στο φάιναλ-6 και στη συνέχεια στο τριήμερο να κερδίσουμε ό,τι χάθηκε την περσινή χρονιά στις λεπτομέρειες.


Κάτι το οποίο δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι ο Φουντούλης, αγωνίστηκε τραυματίας στον τελικό. Αυτό σίγουρα δεν ήταν ο λόγος της ήττας, αλλά σίγουρα μας αποσυντόνισε, αφού δεν μπορούσε να δώσει το 100% των δυνατοτήτων ένας εκ των σημαντικότερων παικτών μας. Έτσι, το σκορ έμεινε χαμηλά και χάθηκε ο τελικός.


Στην ομάδα φέτος έχουν γίνει κάποιες προσθαφαιρέσεις, έφυγαν παιδιά που είχαν βοηθήσει πολύ, όμως η ομάδα ενισχύθηκε από παίκτες έμπειρες και νικητές στις εθνικές τους ομάδες προκειμένου να είναι το ίδιο αν όχι περισσότερο ανταγωνιστική.

Άποψη μου είναι ότι οι νέες προσθήκες θα ενσωματωθούν στην ομάδα και τελικά θα αποδώσει πολύ καλύτερα ίσως και από πριν. Ουδείς αναντικατάστατος στον αθλητισμό, κοιτάμε μπροστά», ενώ σχετικά με τον νέο ολυμπιακό κύκλο που ανοίγει στην εθνική ομάδα αποφάνθηκε:

«Η εθνική μας ομάδα συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του πλανήτη και ξεκινάμε αμέσως τη δουλειά για την επόμενη τετραετία, έχουμε μία ομάδα με καλό μέσο όρο ηλικίας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα γίνουν αλλαγές.

Οι προκλήσεις δεν σταματούν, αφού ακολουθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το καλοκαίρι, ωστόσο άμεσα θα ξεκινήσουν καμπ προκειμένου να δοκιμαστούν αρκετά νέα παιδιά, τα οποία βρίσκονται από κάτω και διεκδικούν μία θέση στην εθνική ομάδα, στην οποία σκοπός είναι να βρίσκονται πάντα οι καλύτεροι!

Επομένως η πρόκληση είναι εδώ για όλους, αφού η εθνική θα πάει στο παγκόσμιο της Ουγγαρίας με την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Ο στόχος εκεί είναι πάντα υψηλός, και δεν είναι άλλος από το να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο»

Παυλίδης: «Οι παίκτες κάνουν το προπονητή και ο προπονητής την ομάδα»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Χάρης Παυλίδης σημείωσε: «Ευχαριστώ όλους τους δημοσιογράφους και την ομοσπονδία για την τιμή. Επικαλούμαι το σοφό απόφθεγμα που λέει ότι, «Οι παίκτες κάνουν το προπονητή και ο προπονητής την ομάδα» για να ευχαριστήσω στις αθλήτριες μου.

Θα προσπαθήσω και του χρόνου για καλύτερα αποτελέσματα. Νομίζω ότι αυτές οι δύο ομάδες, ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη θα είναι και πάλι το δίπολο που θα κυνηγήσει τον τίτλο και πιστεύω πως τα παιχνίδια θα είναι πιο κοντά φέτος σε σχέση με πέρσι. Το πρωτάθλημα Ευρώπης φέτος είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχουν 6-7 ομάδες που όλες τους μπορούν να βρεθούν στο Final-4.

Αν πάμε εκεί τα πάντα είναι ανοικτά. Νομίζω πως ο καινούριος τρόπος διεξαγωγής είναι ένα βήμα προς τα εμπρός. Θα υπάρχουν περισσότερα ανταγωνιστικά παιχνίδια με εμάς και την Βουλιαγμένη και θεωρώ πως θα κάνει καλό»

Ασημάκη: «Πρέπει να δουλέψουμε ως ομάδα για να αρχίσουμε να πρωταγωνιστούμε ξανά»

Η δις βραβευθείσα Αλεξάνδρα Ασημάκη εξήγησε σχετικά με το αν τέτοιες τιμητικές εκδηλώσεις αποτελούν κίνητρο για έναν αθλητή: «Το κίνητρο δεν παύει να υπάρχει σε έναν αθλητή ανεξάρτητα από τις βραβεύσεις. Τα κίνητρα μπορεί να είναι ατομικά ή ομαδικά, όμως πολύ σημαντικό ρόλο για την έχουν συμπαίκτες.

Οι τίτλοι σαφώς και αποτελούν κίνητρο και μάλιστα αυτά κάθε σεζόν ανανεώνονται, αφού μπαίνουν νέοι στόχοι. Πάντα υπάρχει περιθώριο να γίνεσαι καλύτερος.

Είμαι πολύ χαρούμενη που και οι δύο χρονιές μου στον Ολυμπιακό συνδυάζονται και με ατομικές διακρίσεις. Θα ήθελα η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την περσινή τόσο σε συλλογικό όσο και σε επίπεδο Εθνικής.

Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία να παλέψουμε για κάτι πολύ σπουδαίο, με την απώλεια πρόκρισης στο Ρίο. Θεωρώ λοιπόν ότι δεν είναι νωρίς η ομάδα να αρχίσει να δουλεύει με πλάνο 4ετίας, ώστε να επιστρέψει στην ελίτ.
Είδαμε στην πράξη ότι οι ομάδες που βρέθηκαν στο βάθρο δεν ήταν υπερομάδες. Ξέρουμε τι δεν πάει καλά και πρέπει να το δουλέψουμε ως ομάδα για να αρχίσουμε να πρωταγωνιστούμε ξανά. Με την Εθνική ο μεγάλος στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Κούβδου: «Σκληρή δουλειά ώστε να μην μπορεί κανείς και τίποτα να σε αφήσει εκτός της μεγαλύτερης διοργάνωσης»

Η Έλενα Κούβδου, η οποία παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα, είδε συγκινημένη την προπονήτρια της Αλεξία Καμμένου να την αγκαλιάζει σημείωσε: «Η περσινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη, δεν καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας ούτε σε συλλογικό, αλλά ούτε και σε επίπεδο εθνικής ομάδας.
Αφενός χάσαμε την πρόκριση στο Ρίο, αφετέρου με την Βουλιαγμένη είχαμε τον χαμένο τελικό, ο οποίος σκανδαλωδώς χάθηκε, αλλά σημασία έχει το αποτέλεσμα.

Η διάκριση λοιπόν αυτή είναι μία επιβράβευση της προσπάθειας της περσινής χρονιάς σε ατομικό επίπεδο.

Σε μία εθνική ομάδα για να γίνει σωστή δουλεία πρέπει να ξεκινήσει από την πρώτη μέρα του αποκλεισμού, ώστε στο διάστημα των 4 χρόνων που μεσολαβούν έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιου να μην μπορεί κανείς και τίποτα να σε αφήσει εκτός της μεγαλύτερης διοργάνωσης, στην οποία είναι τιμή για κάθε αθλητή να μετέχει.
Εύχομαι το 2020 να καταφέρει η εθνική ομάδα να είναι παρούσα στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Αν τα καταφέρει το μετάλλιο φαντάζει πιο εύκολη υπόθεση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Ρωσίδες, από τις οποίες χάσαμε την πρόκριση και κατάκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, κάνοντας δύο καλές νίκες, ενώ ήταν 4ες στον όμιλο».

Βλαχόπουλος: «Στα ομαδικά σπορ δεν μετράνει οι ατομικές διακρίσεις, αλλά οι ομαδικές»

Ο πολυτιμότερος παίκτης της περσινής σεζόν, Άγγελος Βλαχόπουλος είπε: «Για μένα το καλύτερο της περσινής σεζόν ήταν όλα αυτά που καταφέραμε ως ομάδα. Όποιος από τους συμπαίκτες μου και να είχε πάρει αυτό το βραβείο θα ήμουν το ίδιο χαρούμενος. Στα ομαδικά σπορ δεν μετράνει οι ατομικές διακρίσεις, αλλά οι ομαδικές.


Στον αθλητισμό κοιτάς πάντα προς την κορυφή. Η γεύση που έχω σε όλες τις διοργανώσεις είναι γλυκόπικρη. Τόσο για την Εθνική ομάδα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες που πήραμε την 4η και την 6η θέση, όσο και με τον σύλλογό μου τον Ολυμπιακό που ήρθαμε δεύτεροι στην Ευρώπη. Στον αθλητισμό όλοι θυμούνται τον κορυφαίο και ο στόχος είναι η πρώτη θέση.


Πλέον κάνω μια καινούρια αρχή στην Ιταλία. Θέλω να έχω μια πολύ καλή χρονιά στο πρωτάθλημα τόσο ατομικά, όσο κυρίως ομαδικά γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Με την Εθνική καλούμαστε να υπερασπιστούμε ένα μετάλλιο που είχαμε κατακτήσει στο Καζάν, αλλά και γενικότερα να υπερασπιστούμε τις πορείες που έχουμε κάνει τα δύο τελευταία χρόνια. Και στο World League κατακτήσαμε ένα μετάλλιο κι εκεί έχουμε στόχους ως ομάδα».

Πάβιτς: « Απολαμβάνω να παίζω στον Ολυμπιακό»

Ο κορυφαίος τερματοφύλακας του πρωταθλήματος Α1 πόλο των ανδρών, Γιόσιπ Πάβιτς υπογράμμισε: «Είναι μεγάλη τιμή αυτό το βραβείο. Είχαμε μια καταπληκτική σεζόν με τον Ολυμπιακό. Πήραμε το νταμπλ και φτάσαμε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Για μένα υπήρχε και το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες που κάνει ακόμη πιο επιτυχημένη την χρονιά. Απολαμβάνω να παίζω στον Ολυμπιακό, αφού όλοι συμπαίκτες μου είναι εξαιρετικοί και πολύ καλοί χαρακτήρες. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι. Ελπίζω να κάνουμε το ένα βήμα παραπάνω. Ξέρω οτί υπάρχουν εξαιρετικοί σύλλογοι στην Ευρώπη, αλλά κι εγώ πιστεύω πως μπορούμε να βελτιωθούμε και να φτάσουμε σε μεγαλύτερες επιτυχίες».

Φουντούλης: «Είμαστε μια ομάδα σε διαρκή άνοδο»

Ο πρώτος σκόρερ της περσινής σεζόν, Γιάννης Φουντούλης δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι μια προσωπική ευχαρίστηση για όλους τους αθλητές να λαμβάνουν τέτοια βραβεία. Είμαι διπλά χαρούμενος που ο Άγγελος Βλαχόπουλος κατάφερε να πάρει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη.

Του εύχομαι κάθε επιτυχία στην νέα του ομάδα και να διαπρέψει στην Ιταλία. Για μένα η καινούρια χρονιά είναι γεμάτη όνειρα και φιλοδοξίες. Προερχόμαστε από μία σεζόν που είχε μόλις μία ήττα. Βέβαια αυτήν η ήττα ήταν πικρή, αφού ήρθε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για την Εθνική δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν αποτυχία η 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέσα μας όλοι πιστεύαμε πως μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω και να διεκδικήσουμε αυτό που δεν έχει καταφέρει η Εθνική πόλο. Αυτά τα παιχνίδια που κρίνουν το αν θα πας στα ημιτελικά ή στο 5-8 είναι πολύ κρίσιμα.

Εκεί δεν βρεθήκαμε σε μέρα και δίκαια ηττηθήκαμε. Πλέον κοιτάμε το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είμαστε μια ομάδα σε διαρκή άνοδο και δεν έχουμε δικαίωμα – όπως και κάθε ομάδα – να σνομπάρουμε μια μεγάλη διοργάνωση.

Τέλος για το φετινό πρωτάθλημα σημείωσε: «Νομίζω το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό από το περσινό. Εμείς καλύψαμε τις απώλειες που είχαμε με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες ενισχύθηκαν. Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι φαβορί για το πρωτάθλημα, αλλά μένει να το αποδείξουμε στην πισίνα».

 

Τελευταία Νέα