«Αξίζει να τρέξετε στη Νέα Σμύρνη!»

Δήμος Μπουλούκος
«Αξίζει να τρέξετε στη Νέα Σμύρνη!»

bet365

Στις 2 Οκτωβρίου γίνεται στη Νέα Σμύρνης ο 2ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Βαγγέλης Χατζατουριάν αναλύει στο gazzetta.gr όλα τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου αγώνα των 5 και 10 χιλιομέτρων.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου γίνεται στη Νέα Σμύρνη, ο 2ος Αγώνας Ιστορικής Μνήμης με αποστάσεις 2,5, 5 και 10 χιλιομέτρων. Ηδη η επιτυχία του αγώνα ήταν τεράστια από την πρώτη χρονιά και ήδη οι διοργανωτές μιλούν για ακόμα περισσότερες συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση, με αποτέλεσμα μετά τον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, να είναι το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός στην πρωτεύουσα.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης Βαγγέλης Χατζατουριάν μιλά στο gazzetta.gr για τον αγώνα, τονίζει τη σύνδεση του με τις χαμένες πατρίδες και αποκαλύπτει τις μοναδικές προσφορές που υπάρχουν για τους δρομείς.

Πως εμπνευστήκατε τη διοργάνωση του Αγώνα Ιστορικής Μνήμης της Νέας Σμύρνης;

«Εκτός από όλα τα άλλα, είμαι κι εγώ μαραθωνοδρόμος και έτσι μαζί με τους φίλους και τους συνεργάτες, θέλαμε να κάνουμε έναν διαφορετικό αγώνα. Είναι γεγονός και μάλιστα ευχάριστο εν μέσω κρίσης, ότι στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη του δρομικού κινήματος. Ετσι, εμείς θέλαμε αυτό το στοιχείο να το αναπτύξουμε και να το κάνουμε λίγο διαφορετικό και αυτός ο αγώνας είναι σαφέστατα ο μοναδικός στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του 1922. Αυτός ήταν ο σκοπός μας, να παντρέψουμε δηλαδή τις μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες με ένα γεγονός που θα τιμά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.»

Και πως ξεκίνησε η υλοποίηση του;

«Μοιράστηκα την ιδέα με τον Περικλή Μπάκα και την Αντιδήμαρχο Νέας Σμύρνης την κα. Καριοφύλλη και ενθουσιάστηκαν. Εχουμε και άλλες πολλές ιδέες και πιστεύουμε ότι χρόνο με το χρόνο και βήμα με το βήμα, θα γινόμαστε κάθε φορά και καλύτεροι...»

Γιατί πιστεύετε ότι ξεχωρίζει ο αγώνας της Νέας Σμύρνης;

«Σε έναν τέτοιο αγώνα - όπως κάνουμε και σε όλες μας τις δράσεις - του αρμόζει ένας ιδιαίτερος σχεδιασμός και μία οργάνωση και υλοποίηση που θα του προσδώσει την επιτυχία που του αξίζει. Ετσι πρέπει να τονίσουμε ότι έχει την επίσημη αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, ενώ και πολλοί άλλοι φορείς και οργανώσεις ενισχύουν την προσπάθεια αυτή. Χιλιάδες αθλούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν μαζί με πρωταθλητές στίβου, με πρωταθλητές άλλων αθλημάτων, με Ολυμπιονίκες, με ανθρώπους του πολιτισμού, του πνεύματος και της διανόησης είναι γεγονός που δίνει μία ιδιαίτερη χροιά στον αγώνα. »

Πως πάτε από συμμετοχές καθώς πέρσι, από την πρώτη κιόλας χρονιά, φτάσατε πολύ ψηλά;

«Πέρσι ο αριθμός των συμμετεχόντων έφτασε τους 3.500, φέτος εκτιμούμε ότι θα ξεπεράσει τους 5.000 και πιθανότατα μπορεί να φτάσει τους 6.000. καθώς μέχρι αυτό τον αριθμό είμαστε προετοιμασμένοι ώστε να κάνουμε έναν ξεχωριστό αγώνα. Φανταστείτε λοιπόν ότι μαζί με το προσωπικό και τους επισκέπτες, το κέντρο της πόλης μας εκείνη την ημέρα θα κατακλυστεί από 20.000 κόσμο, γεγονός πάρα πολύ σημαντικό γιατί το μήνυμα που εκπέμπουμε για τις αλησμόνητες πατρίδες θα αγγίξει και θα αφυπνίσει χιλιάδες ανθρώπους εκείνη την ημέρα. Ετσι γίνεται το σημαντικότερο δρομικό γεγονός στην Αθήνα, μετά το Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο της πόλης και αξίζει να τρέξει ο κόσμος στη Νέα Σμύρνη, γιατί όσοι συμμετάσχουν, θα απολαύσουν τον αγώνα.»

Αυτό που τονίζετε συνεχώς είναι και οι προσφορές που υπάρχουν για τους δρομείς

«Οι παροχές για τους δρομείς είναι υψηλοτάτου επιπέδου καθώς υπάρχει το μπλουζάκι υψηλής ποιότητας το οποίο είναι φιλοτεχνημένο από τον σπουδαίο Αλέκο Φασιανό και φέτος έχει μία ξεχωριστή σχεδίαση. Επίσης το εξαιρετικού σχεδιασμού μετάλλιο που όποιος το δει, θα θέλει να τρέξει, ενώ φυσικά θα έχουμε και διάφορα άλλα γκάτζετ. Δίνουμε επίσης ηλεκτρολύτες, φωτογραφίες δωρεάν κατά τη διάρκεια της διαδρομής τραβηγμένες από επαγγελματίες φωτογράφους που θα τις πάρουν όλοι και βέβαια μία σειρά εκδηλώσεων πριν και μετά τον αγώνα. Ακόμα, να τονίσουμε ότι σε κάθε στάση τραμ, θα υπάρχει μία μπάντα, άρα κάθε 300-350 μέτρα θα υπάρχει μουσική για την εμψύχωση των δρομέων, συναυλίες μετά το τέλος του αγώνα και πολλά άλλα. Επίσης πέρα από την Amstel Free που θα πάρουν όλοι μετά τον αγώνα ως ο καλύτερος υδατάνθρακος, θα υπάρχει και ένα event που κάνουμε φέτος για πρώτη φορά και λέγεται fitness square με τη βοήθεια των γυμναστηρίων της Νέας Σμύρνης. Oλα αυτά συνθέτουν μία ατμόσφαιρα γιορτής και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που κάνουμε αυτή τη διοργάνωση και ευελπιστούμε ότι κάθε χρόνο θα βελτιώνεται.»

Θα τονίσετε και μέσω του αγώνα, την ιστορία της Σμύρνης;

«Ναι, όσοι τρέξουν εκτός των άλλων, θα έχουν μέσα στην τσάντα τους μία συλλεκτική έκδοση που δουλεύουμε εδώ και καιρό με την ιστορία της Σμύρνης από την αρχαιότητα ως τα γεγονότα του 1915 και ύστερα ως την καταστροφή. Νομίζω ότι και μόνο για αυτό, αξίζει κάποιος να πάρει μέρος στον αγώνα.»

 

Τελευταία Νέα