Επανεκλογή Παναγόπουλου, ο απολογισμός και οι προκλήσεις της επόμενης 4ετίας

Επανεκλογή Παναγόπουλου, ο απολογισμός και οι προκλήσεις της επόμενης 4ετίας

Ο Κώστας Παναγόπουλος πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τα σωματεία όλης της χώρας, στη γενική συνέλευση του ΣΕΓΑΣ, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Λουτράκι, στη διάρκεια της οποίας έγιναν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου συμβουλίου. 

Επανεκλογή Παναγόπουλου, ο απολογισμός και οι προκλήσεις της επόμενης 4ετίας

Στο μεταξύ 7 (από τα 21 μέλη του ΔΣ) είναι τα νέα πρόσωπα που κέρδισαν μια θέση στο συμβούλιο της επόμενης τετραετίας. Συνολικά συμμετείχαν και ψήφισαν 205 από τα συνολικά 224 σωματεία, τα οποία είχαν δικαίωμα ψήφου.
 
Την Τετάρτη (28/9) θα συνεδριάσει το νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα συγκροτηθεί σε σώμα.

 

Η γενική συνέλευση ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλου.

«Πριν από τέσσερα χρόνια ο Βασίλης Σεβαστής επέλεξε να γίνει ο φορέας της αλλαγής, να προωθήσει την ανανέωση. Ο Βασίλης έχει καταγραφεί ως άνθρωπος που υπηρετεί τον αθλητισμό με ανιδιοτέλεια σε όλη του τη ζωή.  

Είναι πραγματικός ηγέτης, που πάνω από τον εαυτό του, βάζει αυτό που αγαπά. Οποια λόγια κι αν χρησιμοποιήσω για να καταγράψω την προσφορά του θα είναι λίγα, θα πω μόνο: Βασίλη ευχαριστώ.

Τα τέσσερα αυτά χρόνια προσπαθήσαμε για το καλύτερο, γι’ αυτό που πιστεύουμε και αγαπάμε. Διατηρήσαμε την ομαλή λειτουργία του ΣΕΓΑΣ παρά την περικοπή του κρατικού προϋπολογισμού. Εγινε προσπάθεια ενίσχυσης της σχέσης με την κοινωνία και την αγορά.

Συγκρότηση και εφαρμογή σχεδιασμού, ικανού να ενισχύσει την προσπάθεια σωματείων και αθλητών.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί μπορώ να βρίσκομαι στο βήμα λέγοντας πως στα τέσσερα χρόνια προφανώς δεν έγιναν όλα σωστά, υπήρξαν τομείς που έμειναν πίσω, έγιναν λάθη και παραλείψεις, προφανώς όμως τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν θετικά για τον ελληνικό στίβο, τόσο σε διοικητικό όσο και και σε αγωνιστικό και αναπτυξιακό επίπεδο.

Ο ελληνικός στίβος έκανε θετικά βήματα μπροστά. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές παράγοντες σε όλη την Ελλάδα, τους αθλητές, τους προπονητές, τους εργαζόμενους και φυσικά τους χορηγούς. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στους γονείς που καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Πτολεμαίο Παπαμιχαήλ, ο οποίος υπηρετεί το στίβο ολόκληρη τη ζωή του, πάντα στην πρώτη γραμμή εκεί όπου η ομοσπονδία του ζήτησε να προσφέρει», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, που συνέχισε κάνοντας αναφορά σε όσα έγιναν την τετραετία που προηγήθηκε», είπε ο Παναγόπουλος και αναφέρθηκε σε όσα έγιναν την τελευταία τετραετία: 

«Από 2013 έως το 2016 η κρατική επιχορήγηση ήταν λιγότερη κατά 15εκ. ευρώ σε σχέση με το διάστημα 2009-2012, περίπου 4 εκ λιγότερα το χρόνο, μια τόσο μεγάλη και απότομη περικοπή θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάργηση θεσμών και λειτουργίας, ακόμη και στην επιβολή τελών σε αγωνιστικές δράσεις.

Ωστόσο καταφέραμε να παραμείνουμε σε υψηλό επίπεδο. Και αυτό έγινε εξαιτίας του προγραμματισμού, που απέφερε έσοδα από χορηγούς. Μπορώ να δεσμευθώ πως μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει ανανέωση και διεύρυνση των χορηγικών προγραμμάτων μας.

Ολα αυτά τα χρόνια έχουμε πολλά προβλήματα με τις εγκαταστάσεις. Στάδια με προβλήματα, ακόμη και επικίνδυνα. Κινηθήκαμε μόνοι μας με τη βοήθεια της αυτοδιοίκησης και καταφέραμε να δώσουμε ορισμένες λύσεις.

Κινηθήκαμε μόνοι μας για την Παιανία και τον Αγιο Κοσμά, στην Παιανία είμαστε εμείς που εξασφαλίσαμε τα χρήματα, στον Αγιο Κοσμά ξεκινήσαμε αθόρυβα πριν τρία χρόνια την επαφή με την εταιρεία που τελικά ανέλαβε το έργο.

Στη Θεσσαλονίκη το πρόβλημα είναι τεράστιο, δυστυχώς ο εργολάβος επέστρεψε το έργο δηλώνοντας αδυναμία εκτέλεσης. Πιέζουμε για να αναλάβει ο επόμενος. Αναζητούμε άλλη λύση και φυσικά πιέζουμε όχι μόνο για το βοηθητικό, αλλά και την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα και στο κεντρικό στάδιο».

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ δεν ήταν δυνατόν να μην σταθεί και στις αγωνιστικές επιτυχίες. «Οι μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων ετών και ιδιαίτερα του 2016 οφείλονται κυρίως στους αθλητές και τους προπονητές τους και εκεί αξίζει ο έπαινος και το χειροκρότημα.

Πιστεύω πως και η λειτουργία του ΣΕΓΑΣ βοήθησε σε αυτό και αυτό γιατί δεν αντιμετωπίσαμε την κρίση σαν πρόβλημα, αλλά σαν μια ευκαιρία. Ο νέος σχεδιασμός, οι προετοιμασίες στο εξωτερικό, η επιμόρφωση, τα καμπ και τα σεμινάρια, οι ξενώνες, οι υποτροφίες για τις οποίες πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι, η συνεργασία με ΑΧΩΑ και οι πρόσθετοι έλεγχοι, η συνεργασία με νέους προπονητές και η διατήρηση θεσμών που στηρίζουν τα σωματεία, είναι πράγματα που έγιναν αυτή την τετραετία και θα συνεχίσουν να γίνονται και την επόμενη.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ στάθηκε ιδιαίτερα και σε αυτά που θα κάνει στα χρόνια που έρχονται. «Δε σταματούμε όμως μόνο σε αυτά. Στόχος μας είναι να έχουμε παρουσία των προπονητικών επιτελείων μας σε όλη την Ελλάδα, επίσκεψη κλιμακίου σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορούν οι προπονητές μας να δουν από κοντά τους αθλητές, τους  προπονητές, και τους γονείς . Θα δώσουμε περισσότερη βάση στη στήριξη της πορείας των νέων αθλητών. Θέλουμε να υπάρξει ουσιαστικός σχεδιασμός σε αυτό το επίπεδο.

Μπορώ να πω μεγάλη χαρά πως από το 2017 επανέρχεται η χρηματοδόση για την 9η και 10η σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα», είπε και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας:

«Στα τέσσερα χρόνια μας ήθελαν μικρούς δεν τους κάναμε τη χάρη, κάποιοι μας ήθελαν αδύναμους δεν γίναμε, κάποιοι μας ήθελαν μακριά από τις επιτυχίες, δεν το πέτυχαν. Παρά την κρίση και τα προβλήματα ο ελληνικός στίβος απέδειξε πως δεν έχει μόνο παρελθόν αλλά και παρόν και μέλλον». 

Στη δευτερολογία του,  ο Κώστας Παναγόπουλος, είπε: «Από φέτος το kids athletics επιστρέφει και πάλι στα σχολεία, ενώ είμαι σε θέση να πω πως μέχρι το τέλος του 2016 θα προσπαθήσουμε να τακτοποιήσουμε τις εκκρεμότητες μας στα σωματεία.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Κατσιμπάρδη για την πολύχρονη προσφορά του, όπως επίσης και τους Θανάση Βογιατζή και Θεόδωρο Γκατζίδη, που δεν είναι υποψήφιοι. 

Θέλω επίσης να αναφερθώ στον εθνικό προπονητή Δημήτρη Ευαγγελόπουλο, που λειτουργησε αποτελεσματικά και προσέφερε στην ομοσπονδία, ήταν πάντοτε εκεί όπου έπρεπε συνεισφέροντας. Ο κ. Ευαγγελόπουλος δεν θα συνεχίσει από αυτό το πόστο, ωστόσο θα συνεχίσει να βρίσκεται να κοντά μας. Η αλλαγή γίνεται όχι γιατί απέτυχε, αλλά γιατί πιστεύω πως κάποιοι κύκλοι κλείνουν».

 

Λίγο αργότερα το λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος τόνισε:  «Πριν από τέσσερα χρόνια για πολλοστή φορά τα σωματεία με τίμησαν  με το μεγαλύτερο μάλιστα ποσοστό. Τότε με την επιλογή του Παναγόπουλου έγινα δέκτης πολλών διαμαρτυριών.

Η σκέψη είχε ζυμωθεί καιρό πριν, είχα την ανάγκη να εμπιστευθώ τον πιο άξιο συνεργάτη μου για να δώσει το καλύτερο και να πάμε μπροστά. Τότε έλεγα θα δικαιολογήσω την επιλογή μου σύντομα, σήμερα εκ του αποτελέσματος μπορώ να πω με βεβαιότητα πως  ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους στο διοικητικό συμβούλιο, τους επιτελικούς τεχνικούς και τους ομοσπονδιακούς και σωματειακούς προπονητές και φυσικά τους αθλητές μας, που συνέβαλαν στις επιτυχίες του ελληνικού στίβου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Παναγόπουλο γατί ήταν ο καθοδηγητής μας, ο άνθρωπος που ασχολήθηκε εξειδικευμένα με τα θέματα της ομοσπονδίας, που έδωσε ότι καλύτερο είχε να δώσει και θέλω να τον παρακαλέσω να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και στην επόμενη».

Τα αποτελέσματα
 
Κώστας Παναγόπουλος (ΑΟ Φιλοθέης) 190
Βασίλης Σεβαστής (ΑΣ "Ο Καζώνης" Καλύμνου) 178
Γιάννης Σταματόπουλος (ΓΣ Γλυφάδας) 115
Πολυξένη Αργειτάκη (ΓΣ Τα Λύκαια Μεγαλόπολης) 110
Σπύρος Κέλλης (ΑΦ Θέρμης Αδωνις) 106
Γιάννης Λιούμπας (ΟΦΚΑ Σέρρες)105
Αθανάσιος Ράπτης (Φιλαθλητικός Αργους Ορεστικού) 98
Παναγιώτης Αντωνακάκης (ΟΦΗ) 96
Σάββας Νικολαίδης (ΑΟ Χρυσούπολης) 92
Μιχάλης Παυλούς (ΓΣ Νέων Λέρου) 91
Παναγιώτης Δημάκος (Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας) 90
Δημήτρης Αποστολόπουλος (Ενιπέας Λιτοχώρου) 89
Δημήτρης Χαχάμης (ΓΣ Τρικάλων) 89
Δημήτρης Πάππας (ΑΟ Μυκόνου) 83
Παρασκευή Παχατουρίδου (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου) 83
Ιάκωβος Πετσούλας (ΓΣ Δεσκάτης) 82
Δημήτρης Πουλόπουλος (Μεσσηνιακός ΓΣ) 79
Βασίλης Φίλιππας (ΓΣ Κηφισιάς) 79
Βασίλης Βόσσος (ΓΣ Αστέρας 90 Αιγάλεω) 71
Γιάννης Ψωμιάδης (ΣΕΔΑΣ Περάματος) 68
Μαρίκα Καρδαρά (0ΦΚΑ Οδυσσέας) 66
Σπύρος Καλοζούμης (ΑΟ Μεγάρων) 55
Γιάννης Μπόλας (ΑΣ Αργολίδα 2000) 50
Νίκος Τσώνης (ΓΣ Νίκη Βύρωνα) 39
Κώστας Μίχος (ΕΟ Δόξα Περδίκας) 37
Δήμητρα Τσούγκα (ΓΣ Νεάπολη Χαλκίδας) 34
Κώστας Πατερόπουλος (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης) 27
Κώστας Μαρτινίδης (ΠΑΣ Ρήσσος Κομοτηνής) 25
Γιάννης Μαμουζέλος (Πανελλήνιος ΓΣ) 24
Αναστάσιος Τερτζόπουλος (ΣΚΑ Δράμας) 7
 
Για την εξελεγκτική Επιτροπή
 
Φωτεινή Παπαδάκη (Λιβυκός Ιεράπετρας) 101
Σπυρίδων Μίχος (ΓΑ Ερμής Ιλίου) 90
Σωτήρης Λυκοτόμαρος (Εθνικός ΓΣ) 78
Λουκάς Αναστασιάδης (Ομιλος Πρωταθλητών Θεσσαλονίκης) 26
Βασίλης Δοβλέτογλου (ΑΟ Δίας Ολυμπιακού Χωριού) 22
 
Για την ΕΟΕ
Γιάννης Σταματόπουλος -Τακτικός 131
Νίκος Τσώνης -Τακτικός 53
Ξένια Αργειτάκη - Αναληρωματική 113
 

Best of internet