Τους 210 ποδηλάτες έφτασαν οι συμμετοχές στο «5ο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο»

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Τους 210 ποδηλάτες έφτασαν οι συμμετοχές στο «5ο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο»

bet365

Ανοίγει αύριο (24/09/2016), το «5ο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο», το οποίο διοργανώνει ο Ποδηλατικός Όμιλος «ΒΕΛΟΣ»-BOTTECCHIA», σε συνεργασία με τους Δήμους Θεσσαλονίκης και Βόλβης.


Ο αγώνας-θεσμός στον χώρο του αθλήματος, είναι ενταγμένος στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας.


Η συμμετοχή 98 αθλητών στην κατηγορία Ανδρών Elite και Εφήβων, μεταξύ των οποίων και οι τρεις εκπρόσωποι της Ποδηλασίας στην Ολυμπιάδα του Ρίο, Γιάννης Ταμουρίδης (Δρόμος), Δημήτρης Αντωνιάδης (ΜΤΒ) και Χρήστος Βολικάκης (Πίστα) και 112 αθλητών στην κατηγορία Masters-Open, από 16 Ομάδες απ’ όλη την χώρα και 3 από το εξωτερικό, προμηνύει μεγάλο ανταγωνισμό και υπέροχο θέαμα.


Οι Ομάδες που θα συμμετάσχουν τιμώντας τον αγώνα και τους διοργανωτές είναι : (ΒΕΛΟΣ-SEGAFREDO, BOTTECCHIA MIXED, ΘΗΣΕΑΣ-WORLD OF BIKE MIXED, ΘΡΑΚΑΣ ΙΠΠΕΑΣ, KΟΜΟΤΗΝΗ MIXED, ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΠΕΣΑ ΑΣΤΕΡΑΣ MIXED, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.Χ., ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, Π.Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ, ΠΑΟΚ, ΠΗΝΕΙΟΣ, Π.Ο. ΠΑΤΡΩΝ, Π.Τ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ, ΤΑΛΩΣ και 1000 ΔΕΝΔΡΑ) ενώ από το εξωτερικό για δεύτερη συνεχή χρονιά υποδεχόμαστε την Εθνική Ρουμανίας, την STEAUA, και την B.K BORAC Σερβίας.


Η εκκίνηση δίνεται το Σάββατο (24-09-2016) το πρωί (11π.μ.) από το Δημαρχείο Σταυρού-Δ. Βόλβης , με τον αγώνα αντοχής 141 km, στην γραφική και ποικιλόμορφη διαδρομή: Σταυρός-Ρεντίνα-Μ. Βόλβη-Νυμφόπετρα-Ευαγγελισμός-Ανάληψη-Κολχικό-Αυγή-Σοχός-Ασκός-Ανοιξιά-Φιλαδέλφειο-Βαμβακιά-Ρεντίνα-Σταυρός, ενώ ο τερματισμός υπολογίζεται στις 14:30-15:00 στο ίδιο σημείο.

Την Κυριακή το πρωί (25-09-2016) οι αποστολές επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη, όπου θα αγωνιστούν στο κεντρικότερο και ομορφότερο κομμάτι της πόλης, αυτό του εμπορικού κέντρου, καλύπτοντας την διαδρομή: Λ. Πύργος – Ν. Γερμανού – Τσιμισκή – Σαλαμίνος – Λ. Νίκης – Λ. Πύργος μήκους 4,5 km, διαφορετικό αριθμό στροφών, ανάλογα με την κατηγορία.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 11π.μ. με την κατηγορία των masters-open, ενώ στις 12μ. θα πέσει στη μάχη η κατηγορία Elit όπου, δεδομένων των ισχυρών συμμετεχόντων, οι θεατές της συμπρωτεύουσας θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν έναν συναρπαστικό αγώνα, γεμάτο θέαμα και συγκινήσεις.

Στις 13:00 το λόγο έχουν οι πολίτες και οι αστικοί ποδηλάτες, στους οποίους θα παραδοθεί η σηματοδοτημένη και άδεια από αυτοκίνητα διαδρομή του αγώνα, για να απολαύσουν την βόλτα τους και να διατρανώσουν την επιθυμία τους για ανεμπόδιστη και ακίνδυνη χρήση του μέσου.

Επίσης στους συμμετέχοντες της Λαϊκής Ποδηλατοδρομίας θα γίνει κλήρωση ποδηλατικών αξεσουάρ και ποδηλάτων ΜΤΒ και CITY BIKE προσφορά των καταστημάτων: PODILATO.EU- RED ZEPPELIN και PODILATORAMA.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Σάββατο 24-09-2016 ώρα 11:00 π.μ. Δημαρχείο-Σταυρός Δήμου Βόλβης

ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΟΧΗΣ 141km

11:00 Εκκίνηση κατηγορίας Ανδρών-Elite, Εφήβων
11:05 Εκκίνηση κατηγορίας Masters-Open
16:00 Απονομές Ανδρών -Elite, Εφήβων, Masters και Open

Κυριακή 25-09-2016 ώρα 11:00 πμ. Λευκός Πύργος
ΔΙΕΘΝΕΣ CIRCUIT ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

11:00 Εκκίνηση κατηγορίας Masters-Open (8 στροφές Χ 4.5 km)
12:00 Εκκίνηση κατηγορίας Ανδρών- Elite/Εφήβων (10 στροφές Χ 4,5 km)
13:00 ΛΑΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ (στην διαδρομή του αγώνα)
13:30 Απονομές Ανδρών-Elite, Εφήβων, Masters-Open

 

Τελευταία Νέα